Бургаски инвазивен кардиолог с приз "Достойните лекари"

Д-р Пламен Пенчев от отделението по кардиология на университетска болница „Дева Мария“ в Бургас е един от петимата най-добри медици, отличени в националната кампания „Достойните лекари“. Повече от 500 лекари, медицински сестри и акушерки  тази година се..

публикувано на 05.04.19 в 17:20

Липсата на специалист затвори единственото родилно в Ямболска област

Родилното отделение на Ямболската многопрофилна болница преустанови дейността си, заради липсата на неонатолог. По спешност родилки ще бъдат обслужвани  и след това транспортирани до Сливен. От началото на седмицата родилното отделение затвори..

публикувано на 05.04.19 в 07:33

Служители от институции в града се включиха в кръводарителска акция

Служители от държавната и общинска администрация дариха кръв и подкрепиха кампанията на УМБАЛ- Бургас и Областна администрация Бургас за насърчаване на доброволното и безвъзмездно кръводаряване. За четири часа  26 човека от различни институции посетиха..

публикувано на 04.04.19 в 16:12

УМБАЛ Бургас ще проведе кръводарителска акция в мола в "Изгрев"

УМБАЛ Бургас ще участва в здравното изложение "Зона Здраве" с кръводарителска акция и кампанията си "Второ мнение", която дава възможност за консултации с лекари от различни специалности. Кръводарителската акция ще се проведе на мястото на събитието,..

публикувано на 04.04.19 в 14:16

БСП – Бургас: Недопустимо е градът да остане без кардиохирургия

 БСП – Бургас изпрати становище относно казуса с Отделението по крадиохирургия в Бургас. Публикуваме го без редакторска намеса: Изпълнителното бюро на ОбС на БСП – Бургас счита за изключително важна темата за здравеопазването в нашия град. В тази..

публикувано на 04.04.19 в 10:30

Обмислят създаване на група за самопомощ за онкоболни в Бургас

Създаването на група за самопомощ за онкоболни и техните роднини обмислят от УМБАЛ "Дева Мария". Това съобщиха от ръководството на среща с членовете на сдружението "Онкоболни и приятели". В групата ще се споделя личен опит и ще се обменя информация...

публикувано на 04.04.19 в 07:49
УМБАЛ - Бургас

Бургас може да остане без отделение по кардиохирургия

Бургас може да остане без отделение по кардиохирургия след два месеца. В момента медицинската дейност се извършва от „Аджибадем сити клиник“, чийто договор и с Многопрофилната болница за активно лечение в областния град изтича в края на май...

публикувано на 03.04.19 в 17:48

Онкопрофилактиката ще е акцентът на изложението „Зона Здраве“

Онкопрофилактиката ще е акцентът в четвъртото издание на здравното изложение „Зона Здраве“, което ще се проведе през почивните дни в Бургас. Д-р Николай Киселков, началник на поликлиниката към Комплексния онкологичен център информира, че ще се..

публикувано на 03.04.19 в 09:01

Майки на деца с увреждания постигнаха договореност със социалното министерство

Майки на деца с увреждания от инициативата „Системата ни убива“ постигнаха договореност със социалния министър Бисер Петков за оспорваната от тях Методика за извършване на индивидуална оценка на потребностите от подкрепа за хората с увреждания...

публикувано на 02.04.19 в 12:12

Благотворителен бал събра сумата за инвитро на една бургаска двойка

Благотворителен бал, организиран от Фондация "Мечта за дете", в партньорство с Фондация ", събраха 4470 лв., които почти изцяло покриват една инвитро процедура за бургаска двойка.  Събитието отбеляза старта на националната информационна кампания "Роди..

публикувано на 02.04.19 в 11:44