Sendung auf Deutsch

Резултати : nach Autor Shevkie Çakër

Dr. Savaş Kafkasyalı und Vizepräsidentin Margarita Popowa bei ihrem Treffen in Sofia

Vizepräsidentin Popowa: Der interkulturelle Dialog muss im Rahmen der Staatspolitik stattfinden

"Die religiöse Toleranz erübrigt sich nicht damit, zu wissen, wann dein Nachbar ein Fest feiert. Viel mehr geht es darum, zu verstehen, dass die Glaubensgemeinschaften ein Teil unserer eigenen Kultur sind." Mit diesen Worten wand sich die bulgarische..

13.03.15 11:37 |

Shafrani – “bima e parajsës” u çel në malet Rodope

E quajnë shafranin “mbreti i ilaçeve”, “mbreti i erëzave”, “ari i kuq” dhe “bima e parajsës”. Shafrani është nga erëzat më të shtrenjta në botë dhe shekuj të tërë çmimi i tij dyfishon çmimin e arit. Kultivimi i shafranit në Bullgari është në..

20.12.14 11:25 |

Gazetarja Irem Gjol: “Bullgarët janë të buzëqeshur dhe zemërhapur”

Revista “The Diplomatic Observer”, që del në anglisht dhe turqisht, do t’ia kushtojë numrin e saj të ardhshëm Bullgarisë. Më saktë – zgjedhjeve të parakohshme parlamentare që u zhvilluan më 5 tetor, situatës politike në vend dhe rrugës së saj evropiane..

15.10.14 15:29 |
Ekaterina und ihre Mitarbeiterin Mergül

Ekaterina - die Zauberin der lebenden Wolle

Eine Moskauerin aus den Ostrhodopen... So beginnt die bulgarische Geschichte einer Absolventin der Moskauer Universität, der Urbanistin Ekaterina Sadula. Nachdem sie einen Mann aus den Rhodopen geheiratet hat, haben beide entschieden, in den äußersten..

19.08.14 15:37 |

Bashkia e Momçillgardit – e para në zbatimin e projekteve evropiane

Kur do të ndihet dobia e projekteve evropiane, si këto të fundit do të ndryshojnë ditën tonë të përditshme dhe si ndikojnë mbi zhvillimin e rajonit përkatës? Këto pyetje i drejtojmë te inxhinieri Sevdalin Ognjanov, zv.kryetar i Bashkisë së..

08.08.14 14:36 |