Podcast in English
Text size
Bulgarian National Radio © 2024 All Rights Reserved

Пласидо Доминго: Заедно ще празнуваме любовта

Photo: БГНЕС

Между репетициите за концерта на 14 февруари Пласидо Доминго се срещна с българските медии. Големият артист беше в компанията на останалите участници в програмата - диригента Джорди Бернасер и Микаела Оесте. Американката Ейнджъл Блу , която също е сред солистите, пристига по-късно. Двете певици са сред откритията на „Опералия“ – един от най-престижните конкурси за млади таланти, организиран от маестрото.

На концерта всички заедно ще празнуваме любовта – каза той. Ще изпълним оперни арии, но сме подготвили откъси от оперети, мюзикъл… Щастлив съм, че имам възможност да пея със Софийската филхармония. За пръв път съм в България, но през годините два пъти съм работил с оркестъра на Софийската опера. Пял съм с големите ваши певци – Райна Кабаиванска, Гена Димитрова, Анна Томова-Синтова, Николай Гяуров. Искам да се върна тук, за да участвам като артист в спектакъл на Софийската опера.

Пласидо Доминго разказа и за дълбоките емоции, които завладели сърцето му по време на снимките за „Тоска“ с Райна Кабаиванска. Филмът бил заснет по автентичните места – там, където се развива действието според либретото.

Великият певец спомена и 100-годишнината на Борис Христов, пред когото се прекланя. Дълъг беше и списъкът на наши сънародници, с които той е имал творчески контакти – Соня Йончева, Красимира Стоянова, Александрина Пендачанска, Орлин Анастасов и др.

Елена Драгостинова, директор на Музикален център „Борис Христов“, покани великия тенор да посети дома-музей, а Явор Димитров – директор на Софийската филхармония, му връчи почетния знак на оркестъра.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Listen to the daily news from Bulgaria presented in "Bulgaria Today" podcast, available in Spotify.