Графити по въздуха

Всеки човек малко или повече е творец, независимо от областта, в която работи. Това доказва и предаването „Графити по въздуха“, което предлага  различна гледна точка към творчеството, без да се съобразява с авторитети, йерархии и класации.

В него можете да чуете утвърдени творци, но и такива, които ще станат известни в бъдеще, или ще потънат в забрава.

В „Графити“ мейнстрийм и ъндърграунд вървят ръка за ръка, защото всички творчески търсения са достойни за внимание заради вложената енергия и искреност. Всички изкуства присъстват в предаването, но акцентът е върху оригиналните идеи в литературата и театъра.

Дори и да нямате отношение към изкуството, не може да не проявявате любопитство към интересните личности, а „Графити“ внимателно ги търси и ги поставя „в светлината на прожектора“.

Рубриката „Тест за напреднали“ винаги има информативен повод, но целта е да се постигне изповедност в студиото.

Рубриката „Всичко мое нося със себе си“ е територия на българите, живеещи в чужбина, които никога не скъсват пъпната си връв с Родината.

„Пътуване без куфар“ пък е за почитателите на пътешествия - и за онези, които пътуват в реалността, и за така наречените „диван“ пътешественици. Смисълът на този радиопътепис не е самоцелната екзотика, а радостта от пътуването, което може да е до селце в Родопите с разбит път и уникална природа.

Целта на „Графити“ е да създаде едно общо ефирно пространство за онези слушатели, които са жадни за срещи с интересни хора, идеи и места.

„Графити по въздуха“ се излъчва всеки четвъртък от 20:05 до 22:00 часа по програма „Хоризонт“. 


Водеща на предаването е Светлана Дичева (вляво), а музикалният избор - винаги на ниво! - е на Бояна Андреева). 

Публикации

Фотоизложбата „Магията на Рила” по повод 80-тата годишнина от първото изкачване на планината-мистично интервю с Андрей Грива

  В Арт галерията в Националния дворец на културата са подредени фотосите от изложбата „Магията на Рила”, посветена на 80-тата годишнина от първото изкачване през 1929-та година от група последователи на Петър Дънов. А не сме ли днес всички ние негови..

публикувано на 11.12.09 в 13:11

"Скръбна земя" - стихосбирка с 21 непубликувани произведения на Павел Матев

"Скръбна земя" - така се казва стихосбирката с 21 непубликувани произведения на Павел Матев, която ще бъде представена тази вечер в 18.00 часа в зала 8 на Националния дворец на културата . "Тъжният поет" си отиде от този свят на 81..

публикувано на 08.12.09 в 12:47

Нешка Робева:"Видрица е силен и сгъстен, това е много здрав спектакъл"

След "Два свята", "Орисия", "Бежанци", "Арамии" и "Готови ли сте" сега трупата на Нешка Робева-  “Нешанъл арт” ще отбележи 9-тия си рожден ден с нов спектакъл - "Видрица". Премиерите на новото..

публикувано на 07.12.09 в 13:04

"Въздухът около пеперудата" - За мен тези стихотворения са упражнение по признаване на истината- Катерина Стойкова-Клемер

  Катерина Стойкова е родена на 4 юни 1971 г. в Бургас. Завършва “Електроника и електротехника” в Бургаския свободен университет през 1995 г., и същата година се преселва в САЩ, където работи като инжeнер в IBM и Lexmark. През 2009 г. получава..

публикувано на 05.12.09 в 21:24

Николай Фенерски- миговете на отчаяние са временни състояния...Интервю, което ще ви накара да прочетете първата му книга "Апокалипсисът е дело лично"

           „Апокалипсисът е дело лично. Откровението е възможно най-личното нещо. Казвам го, понеже съществува представа, че Апокалипсисът ще дойде като стихия за всички и навсякъде и неотменимо ще се случат какви ли не бедствия и катаклизми...

публикувано на 05.12.09 в 09:50

Велин Георгиев за Вапцаров в книгата си „Песни от човека - Паралелни светове”- премиерата е на 7 декември

    „ В нашата къща никой не беше донасял книга. Дядо и баба бяха неграмотни. Майка ми – също. Баща ми беше ходил на училище и можеше да пише и чете, нищо повече. Чичовците ми – и те като него. И трите им сестри – полуграмотна история. А това бе..

публикувано на 04.12.09 в 12:10

Книгата „Има ли кой да ви обича”на Калин Терзийски-Времето е не само кучешко, а и свинско още...не позволява да бъдеш добър

Калин Терзийски- гост в Графити по въздуха Сега са кучешки времена и литературата е просто един от многото сиви занаяти за прехранване. Поетите в кучешките времена копнеят да станат домашни любимци на своите покровители, разните там ценители на..

публикувано на 29.11.09 в 09:59

„Серийният женкар”на Ирен Давидофф

  Ирен Давидофф е бизнес дама, която е живяла повече от 20 години в САЩ. По семейни причини от година и половина е в България, но все още не е взела решение дали да остане у нас, или отново да се върне там, където е изградила успешна кариера. Наскоро тя..

публикувано на 13.11.09 в 12:23

Децата "индиго" през погледа на руския учен Генади Белимов

  Хората с любопитство към новите теории и открития не може да не са чували за децата индиго. Най-общо това са деца, които знаят, че съществува нещо повече от това, което виждат очите ни. Те знаят, че всичко във вселената е взаимосвързано, не позволяват да..

публикувано на 13.11.09 в 12:12

Александрина Пендачанска за романа си "Da Capo"

Още един поглед към първата книга на нашата оперна прима Александрина Пендачанска. Този път повече за литературата, от колкото за музиката. "Страданието ни прави това, което сме... Болката е тази, която извиква и най-доброто и най лошото... За мен..

публикувано на 01.11.09 в 14:06