Графити по въздуха

Всеки човек малко или повече е творец, независимо от областта, в която работи. Това доказва и предаването „Графити по въздуха“, което предлага  различна гледна точка към творчеството, без да се съобразява с авторитети, йерархии и класации.

В него можете да чуете утвърдени творци, но и такива, които ще станат известни в бъдеще, или ще потънат в забрава.

В „Графити“ мейнстрийм и ъндърграунд вървят ръка за ръка, защото всички творчески търсения са достойни за внимание заради вложената енергия и искреност. Всички изкуства присъстват в предаването, но акцентът е върху оригиналните идеи в литературата и театъра.

Дори и да нямате отношение към изкуството, не може да не проявявате любопитство към интересните личности, а „Графити“ внимателно ги търси и ги поставя „в светлината на прожектора“.

Рубриката „Тест за напреднали“ винаги има информативен повод, но целта е да се постигне изповедност в студиото.

Рубриката „Всичко мое нося със себе си“ е територия на българите, живеещи в чужбина, които никога не скъсват пъпната си връв с Родината.

„Пътуване без куфар“ пък е за почитателите на пътешествия - и за онези, които пътуват в реалността, и за така наречените „диван“ пътешественици. Смисълът на този радиопътепис не е самоцелната екзотика, а радостта от пътуването, което може да е до селце в Родопите с разбит път и уникална природа.

Целта на „Графити“ е да създаде едно общо ефирно пространство за онези слушатели, които са жадни за срещи с интересни хора, идеи и места.

„Графити по въздуха“ се излъчва всеки четвъртък от 20:05 до 22:00 часа по програма „Хоризонт“. 


Водеща на предаването е Светлана Дичева (вляво), а музикалният избор - винаги на ниво! - е на Бояна Андреева). 

Публикации

Студентският сборник „Лицата зад превода“ показва майсторството на преводачите

"Дисциплината с гръмкото заглавие Учебно издателство „Майсторски клас“ беше замислено преди години във Факултета по журналистика и масова комуникация, за да свърже доста от рано студентите по книгоиздаване с реалния издателски процес, но за да се..

публикувано на 29.06.22 в 18:44

Красимира Кодукова търси популяризация на виното, което произвежда

"Красимира Кодукова е една от водещите личности във винения туризъм в България и аз я поканих, защото искаме да коментираме и обсъдим бъдещето на този сектор в туризма и да поканим повече българи през това лято да се отбият в някоя от винарските..

публикувано на 24.06.22 в 16:00
Леа Коен

Леа Коен събра в книга нови документи за холокоста

"Тази книга е посветена на 80-годишнита от 1943 година, когато се случват няколко неща - от една страна 8 хиляди евреи, които трябва да отидат в лагерите и да бъдат депортирани са спасени и в тази акция участват и депутати - хора като Димитър Пешев,..

публикувано на 24.06.22 в 13:04

Евгени Михайлов: С Нери Терзиева направихме от Ефир 2 много по–гледана телевизия, отколкото Канал 1

„Много е трудно да се води такъв разговор за Нери в минало време, не мога да свикна, че трябва да говорим в памет на Нери. Тя винаги ще си остане жива и винаги ще бъде близо до хората, които я ценяха. Те в България мисля, че бяха стотици хиляди,..

публикувано на 12.06.22 в 20:57

16-ти фестивал на античното изкуство "Орел на Дунава" се провежда в Свищов

От 10 до 12 се провежда 16-ти фестивал на античното изкуство  "Орел на Дунава". "Те отделят много време и средства, за да пресъздават една отдавна отминала епоха, но вероятно като жител на Свищов Стефан има желание да се върне назад във времето, защото..

публикувано на 11.06.22 в 18:25

Йолита Попова продължава делото на брат си Камен Попов, плакатист с международна известност

"Моят брат Камен Попов почина внезапно през 2015 година. Две години след това почина и моята сестра. Ние бяхме колектив, семейство, което се занимаваше с галерията и начело на галерията и на рекламната къща, и на училището по рисуване беше моя брат. Нещата..

публикувано на 10.06.22 в 14:25
Проф. Тодор Тагарев

Анализ на Тодор Тагарев за книгата "Хората на Путин"

"Четейки книгата се опитвам да върна картината и да потърся обяснение във всичко това, което се случи в прехода още от края на 80-те години. След това прехода към пазарна икономика и към демокрация трудно обяснимите събития през последните..

публикувано на 10.06.22 в 12:40
Лесли Пидън

Лесли Пидън: Има възобновено търсене на круизни пътешествия по света

"Искам да започна с това, че пътуването с круизни кораби очевидно беше засегнато от пандемията с Covid-19 в последните две години. Миналата година обаче можахме да стартираме отново нашия круизен сезон, макар и съкратен, между юни и август и в този..

публикувано на 01.06.22 в 10:22

Учениците от 35 училище "Добри Войников" в София реализират различни инициативи

"Аз съм в училището от 2014 и начинът на работа е бил винаги такъв. Винаги, когато ни предложат учениците добри инициативи, винаги откликваме", каза за БНР Лилия Генова, заместник-директор на 35 училище "Добри Войников" в София. Ръководството на..

публикувано на 20.05.22 в 18:13
Откриване на изложбата „Майсторът и родното изкуство“

Произведения на Владимир Димитров - Майстора можете да видите в две галерии в София

"Усилието наистина е голямо. Организаторът е Националната галерия и без екипа на Националната галерия, който застана зад тези изложби - хора от всички отдели, това нямаше как да бъде възможно", каза за БНР Иво Милев, кураторът на двете юбилейни изложби,..

публикувано на 20.05.22 в 17:28