Хоризонт за вас


Публикации

Протестът пред Министерството на здравеопазването в София.

Трансплантирани пациенти от цялата страна на протест пред здравното министерство

Трансплантирани пациенти от цялата страна излязоха на протест пред сградата на Министерството на здравеопазването. Причината е, че след трансформирането на клиниката по нефрология в Александровска болница в Covid отделение, не знаят къде ще..

обновено на 13.11.20 в 16:25

ЦИК реши да купи 9600 машини за 36 млн. лв.

Три хиляди и 750 лева е цената на една машина за гласуване, изчислена от ЦИК, която реши днес за обяви обществена поръчка за доставка на 9 хиляди и 600 електронни устройства. С тях трябва да се гласува на предстоящите парламентарни избори...

обновено на 13.11.20 в 15:49

Михаил Екимджиев: Заповедта за „зелените коридори“ е дискриминационна

„ Не се мисли, импровизира се, действа се на пожар . Заповедта на министъра на здравеопазването за „зелените коридори“ за пазаруване от възрастни хора е дискриминационна. Тя повдига и ред въпроси, сред които е и този – има ли право министърът..

публикувано на 13.11.20 в 15:44

Джипи от София: Намираме се в режим на свободно падане

„ Намираме се в режим на свободно падане . Общопрактикуващите лекари даваме своя дан в борбата с коронавируса, действа се по извънреден начин, защото е така, когато си на война, а ние сме в състояние на война “. Това каза пред БНР д-р Валентин..

публикувано на 13.11.20 в 15:01
Вицепремиерът Томислав Дончев

Да вървим от „икономика на ишлемето“ към „икономика на знанието“

Бюджетни средства, европейски инструменти и частни инвестиции трябва да се обединят, за да се развиват иновациите и науката. Това ще изведе България от „икономиката на ишлемето“ към „икономиката на знанието“, заяви вицепремиерът Томислав Дончев на..

обновено на 13.11.20 в 13:19
Владимир Михайлов

Влади Михайлов: Живото изкуство е като живия живот, човек има нужда от този контакт

„Киното и музиката в момента съчетавам трудно, но такава е професията на свободния артист. Не става въпрос да поемаш всичко, което ти се предлага, то не е и хигиенично, но когато проектите са смислени, си заслужава“. Това сподели в предаването..

публикувано на 06.11.20 в 16:52

Кое е най-подходящото място за карантинен хотел за заразени с Covid-19

Базата на Министерския съвет в курорта Пампорово е най-подходящото място за карантинен хотел за Covid-19. Това заяви пред кореспондента ни в Смолян Радостина Чернокова, председателят на Регионалната туристическа асоциация „Родопи“ Пантелей Мемцов по..

обновено на 06.11.20 в 16:20
Здравка Маслянкова

Здравка Маслянкова: Подготвях се за научен работник по химия, журналистиката се оказа по-силна

„ Подготвях се да стана научен работник в областта на химията, но журналистиката се оказа по-силна “. Това сподели в рубриката „От другата страна на радиото“ в предаването „Хоризонт за вас“ Здравка Маслянкова, кореспондент на Българското..

публикувано на 06.11.20 в 15:57
Румен Гълъбинов

Румен Гълъбинов: В тази криза можем да качим нивото на нашата икономика

„ За България има предпоставки за рецесия с двойно потапяне, тоест, когато рецесията е последвана от кратко възстановяване, а след това нова рецесия . Това явление наблюдаваме в последното тримесечие поради влошаването на ситуацията с..

публикувано на 06.11.20 в 15:37

Приеха бюджета на ДОО, поискаха повече пари за Соvid-19 в този на НЗОК

С безпрецедентно кратки дебати в пленарната зала бяха одобрени на първо четене бюджетите на Държавното обществено осигуряване и на Националната здравна каса. В обсъжданията на законопроекта към момента не са участвали депутати от ГЕРБ, а основно..

обновено на 06.11.20 в 15:18