Хоризонт за вас


Публикации

Отец Зоран от Горна Оряховица: Covid-19 е изпитание, да бъдем единни

Covid-19 е изпитание, трябва да сме отговорни към себе си и към другите и да бъдем единни. Това казва 35-годишният свещеник Зоран Мамучевски от Горна Оряховица, който пребори заболяването и в дните на следболничната карантина всеки момент очаква..

публикувано на 20.11.20 в 16:53

Ивелина Георгиева - човекът зад профилите на "Хоризонт" във Фейсбук и Инстаграм

Главното действащо лице зад профилите на "Хоризонт" във Фейсбук и Инстаграм е Ивелина Георгиева - редактор в новините на БНР.  "Още докато учех във Факултета по журналистика се ориентирах към онлайн медиите и започнах работа в Радиото като редактор в..

публикувано на 20.11.20 в 16:10

Асен Личев: Отклонява се вниманието от проблемите във ВиК сектора

"Сега се внася този проект за промени в Закона за ВиК, за да се отклони вниманието на суверена от съществените въпроси в отрасъла". Това коментира пред БНР експертът по водите Асен Личев във връзка със законопроекта за ВиК. По думите му първият..

публикувано на 20.11.20 в 15:44

Тема с продължение: Сметоизвозването в Брезнишки извор

За проблеми със сметоизвозването в село Брезнишки извор БНР направи проверка по сигнал на слушател преди 3 месеца . Тогава от Общината обясниха, че за препълнените контейнери причината е техническа повреда на двата камиона, с които се извозват..

публикувано на 20.11.20 в 14:49

Прокуратурата проверява случая с мистичната жена в Калугерово

В кризисен център край Пазарджик е настанена мистичната жена, която преди седмици се появи в пазарджишкото село Калугерово . Преди това тя е преминала през медицински преглед. След намеса на медиите, включително и латвийски, прокуратурата е..

публикувано на 20.11.20 в 13:48

Приеха на първо четене промени в Закона за здравето

На първо четене парламентът реши, че поставянето под карантина ще може да става и по електронен път или по телефона, а болничното лечение при случаи като Covid-19 може да не бъде задължително. Заради възражения от страна на опозицията,..

обновено на 20.11.20 в 13:03
Смолян

Доброволците по време на пандемия - пощальони на грижата

Вече седмица доброволци работят в помощ на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ в Смолян като част от грижата за пациентите с Covid-19.  Румяна Бозова е част от хората, откликнали на апела на Българския червен кръст (БЧК) да участват в логистични коридори..

публикувано на 13.11.20 в 17:45
Дядо Добри

Да срещнеш дядо Добри

„Дядо Добри не обичаше да говори с хора, много рядко се отваряше към хората. Полека-лека се приближавахме към него, той разбра, че искаме да направим добро и успяхме да направим филма за него“. Това си спомни в Световния ден на добротата Неди Джон..

публикувано на 13.11.20 в 17:18

Търговци се оплакват от условията на най-големия общински пазар в Бургас

Търговците на най-големия общински пазар в Бургас – „Краснодар“ се оплакват от чести кражби, лоша организация и лоши условия на труд. В сигнал до Общинския съвет те настояват за осигуряване на 24-часова охрана на търговския обект и адекватна..

публикувано на 13.11.20 в 16:45

Възрастно семейство от Велико Търново оцелява със 176 лева на месец

Възрастно семейство от Велико Търново е на ръба на оцеляването . Роза и Александър Александрови живеят на месец общо със 176 лева. Това са парите от пенията на 69-годишната жена. 72-годишният мъж не отговаря на условията на държавата да получава..

публикувано на 13.11.20 в 16:29