Хоризонт за вас

„Хоризонт за вас“ е предаването, от което първи ще научите новостите около актуалните теми и събития. Екипът предлага любопитни срещи от света на туризма, науката и културния живот. 

Най-важното за нас са вашите сигнали. 

На телефони 02 9631 565, 02 9336 743, 0889 202 207 можете да разкажете за ежедневните нередности, на които се натъквате, или да зададете вашите въпроси към властта и институциите. 

Всеки петък след обедния осведомителен бюлетин по програма „Хоризонт“ (или след излъчване на парламентарния контрол). 

Водещи: Снежана Иванова, Даниела Големинова

Публикации

Спомените на габровския депутат Андрей Андреев за 7-ото ВНС, приело Конституцията

На 12-и юли се навършиха 30 години от приемането на новата Конституция на България от 7-ото Велико народно събрание. В предаването "Хоризонт за вас" юристът Андрей Андреев от Габрово, депутат във ВНС, разказа спомени от бурните времена след 1989-а..

публикувано на 16.07.21 в 15:29

Възрастните хора и децата трябва да се пазят най-много от горещините

"Възрастните хора и децата трябва да се пазят най-много от горещините. Тези, които имат сърдечни заболявания, също. Дехидратацията може да доведе до сгъстяване на кръвта и до образуване на тромби". Това съветва д-р Борислав Ацев, заместник-директор на..

публикувано на 16.07.21 в 15:20

Душко Кръстевски: Космосът може да сближи България и РСМ

Обещанието на Слави Трифонов от тази седмица, че ще изпрати двама българи и гражданин на Република Северна Македония за астронавти, намери своя отзвук и в Югозападната ни съседка. Новината беше приета разнопосочно, а поетът и преводач от Скопие..

публикувано на 16.07.21 в 14:58

Протест заради лоша пътна инфраструктура в село Потоп

"Главният републикански път Е-79 минава през Потоп. Той е единствената алтернатива на АМ "Хемус". Повече от 40 години този път не е ремонтиран изобщо ". Това  заяви пред БНР Владимир Бонев, кметски наместник в село Потоп, община Елин Пелин.  Жителите..

публикувано на 16.07.21 в 14:55
Петко Петков

Абсурдите, на които попадна един собственик на овощна градина от Плевен

Над 40 години плевенчанинът Петко Петков работи като машинен инженер. След това решава да превърне  близо 30 декара своя земя в овощна градина. Петков потърси БНР, за да отправи апел към новите депутати с надежда да мислят за България..

публикувано на 16.07.21 в 14:40
Калин Тодоров

Калин Тодоров: И царят, и пъдарят, и шутът дойдоха с някаква легенда

" Има три интересни дати в новата ни история - 2001, 2009, 2021 - това са годините, в които ни беше предлаган новият спасител ". Това заяви пред БНР писателят Калин Тодоров. По думите му метафорично може да се определят тези политически фигури като..

публикувано на 16.07.21 в 13:32

ИТН: Скоро ще представим кабинет, няма да влизаме в разговори за постове

"Скоро ще представим кабинет . Логично е да има разговори с останалите, когато се съберем в парламента. Отново ще представим наш проект за кабинет, който, ако не бъде подкрепен, по-логично е да има предсрочни избори. Отговорността остава на..

обновено на 16.07.21 в 13:29
Валентин Вацев

Вацев: Шефът на българския шоу бизнес вече не е Слави, на друго място е

" Шоуто продължава!" , с тази констатация започна коментара си пред БНР анализаторът  Валентин Вацев. Той подчерта, че България е в окончателна и безизходна криза на легитимността , защото от всеки трима българи - двама отказват да се занимават с..

публикувано на 16.07.21 в 12:45
 Лилия Абаджиева

Лилия Абаджиева: Актьорското обучение е немислимо без Чехов

Студентите на режисьора Лилия Абаджиева от колежа "Любен Гройс" ще играят Чехов . Представлението по разкази на руския писател и драматург е тази вечер на сцена "Максим" на Театъра на Българската армия.  Режисьорката определя преподаването на бъдещите..

публикувано на 09.07.21 в 17:11

Недостиг на работна ръка в селото с най-много милионери на глава от населението

Сериозен недостиг на работна ръка регистрира Брезница - най-богатото и най-голямо село в Гоцеделчевско. По неофициална информация в селото има най-много милионери на глава от населението. Над 2000 са работните места, основно в шивашката индустрия,..

публикувано на 09.07.21 в 15:28