Полина Димова от Габрово е едно от децата на „Българската Коледа“

7-годишната Полина Димова от Габрово е едно от децата, които се нуждаят от ежедневна рехабилитация, за да могат, въпреки тежките увреждания, да напредват в развитието си. Подкрепа в първите ѝ стъпки, макар и не самостоятелни, момичето..

публикувано на 24.12.19 в 11:29
Българската Коледа

Как "Българската Коледа" помага на Виктория Христова от Свищов

10-годишната Виктория Христова от Свищов за втора година ще разчита на инициативата „Българската Коледа“, за да продължи борбата си с детската церебрална парализа, епилепсията и други съпътстващи заболявания. За да не изостава в развитието си и да..

публикувано на 23.12.19 в 12:42

„Шейново“ с дарение от „Българската Коледа“

Софтуерната програма към апарата за изкуствена вентилация на новородени помага на деца, които имат проблеми с дишането. За болница „Шейново“ този софтуер е необходим, тъй като той дозира количеството въздух, когато се прави изкуственото дишане на..

публикувано на 20.12.19 в 17:49

"Българската Коледа" помага на дете с аутизъм от Перник

13-годишният Александър Василев от Перник  е с диагноза аутизъм.  Проблемът е забелязан от семейството преди детето да навърши 2 години. Започва ходене по мъките, от кабинет на кабинет, от лекар на лекар. "Беше много плашещо и много..

публикувано на 20.12.19 в 10:59
Доц. Петя Димова и доц. Красимир Минкин

Болница "Св. Иван Рилски" получи специален апарат от "Българската Коледа"

Центърът по функционална и епилептична хирургия в Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Св. Иван Рилски" получи от кампанията "Българската Коледа" специален апарат и софтуер към него.       С новата техника лекарите ще могат да..

публикувано на 19.12.19 в 09:37
Българската Коледа

Георги от Хасково е на 2 години и 5 месеца и е с двустранна загуба на слуха

Георги Иванов от Хасково е на 2 години и 5 месеца и е с двустранна загуба на слуха. Той е претърпял две операции. Семейството е подпомогнато от миналогодишната кампания на „Българската Коледа“. За рехабилитация са необходими още средства и се..

публикувано на 18.12.19 в 15:19
Българската Коледа

Педиатричната болница в София получи два апарата от "Българската Коледа"

Два нови апарата ще получи догодина Специализираната болница за активно лечение по детски болести "Проф. д-р Иван Митев" в София. Това става възможно благодарение на кампанията "Българската Коледа".  Апаратурата е за пречистване на кръвта на..

публикувано на 18.12.19 в 13:15
Цветан Цветанов

“Българската Коледа“ помага на Цветан от Манастирище, мечтаещ да стане археолог

По-ефективна грижа за болните деца и повишаване на ефективността, интеграцията и социализацията - това са част от целите на благотворителната инициатива “Българската Коледа“. Един от добрите примери за значимостта на тези цели е историята на..

публикувано на 17.12.19 в 15:39
Сградата на болница

Болница "Майчин дом" получи нова апаратура от кампанията „Българската Коледа"

Университетската акушеро-гинекологична болница "Майчин дом" в   София е сред лечебните заведения, получили нова апаратура в рамките на благотворителната кампания „Българската Коледа". Тазгодишното дарение за Клиниката по неонатология са медицински..

публикувано на 17.12.19 в 08:19
Българската Коледа

Виктор от Варна получава растежен хормон от "Българската Коледа"

„Българската Коледа“ помага и на 2-годишния Виктор от Варна, който получава растежен хормон от инициативата и вече наваксва изоставането в растежа си. Майка му Венета Михайлова разказа пред БНР: „Много сме доволни! Добре, че е „Българската..

публикувано на 16.12.19 в 14:55