Владимир Михайлов

Влади Михайлов: Живото изкуство е като живия живот, човек има нужда от този контакт

„Киното и музиката в момента съчетавам трудно, но такава е професията на свободния артист. Не става въпрос да поемаш всичко, което ти се предлага, то не е и хигиенично, но когато проектите са смислени, си заслужава“. Това сподели в предаването..

публикувано на 06.11.20 в 16:52
Здравка Маслянкова

Здравка Маслянкова: Подготвях се за научен работник по химия, журналистиката се оказа по-силна

„ Подготвях се да стана научен работник в областта на химията, но журналистиката се оказа по-силна “. Това сподели в рубриката „От другата страна на радиото“ в предаването „Хоризонт за вас“ Здравка Маслянкова, кореспондент на Българското..

публикувано на 06.11.20 в 15:57

Найден Тодоров: Морал и достойнство – две липсващи качества за днешното общество

„Има няколко неща, за които хората в последно време не се замислят, а те са толкова ясни в цялата история на човечеството – това са морал и достойнство “. Това сподели в „Хоризонт до обед“ директорът на Софийската филхармония, диригентът Найден..

публикувано на 06.11.20 в 13:48
Оля Стоянова

Оля Стоянова: Четенето винаги е било важно

"Четенето винаги е било важно. Даже писането не е толкова важно, колкото търсенето на смисъл. И журналистиката има тази роля, за мен журналистиката е важна, защото по някакъв начин ме приземява, кара ме да чувствам, че другите са по-важни. Имаме..

публикувано на 03.11.20 в 14:36
Нешка Робева

Нешка Робева: Хората сега не живеят по-добре

"Много деца ще се наложи да разберат, че в този живот освен привилегии има и задължение", каза за БНР Нешка Робева, треньор на златното поколение в българската художествена гимнастика,  заслужил майстор на спорта. "Страшното е, че това е векът, в..

публикувано на 03.11.20 в 10:39

Свещеникът на село Беляново Кирил Стоев преди век просвещавал селяните

В Деня на будителите си спомняме за онези личности, направили нещо повече за просветата на народа ни. Един от тези будители е свещеникът на село Беляново Кирил Стоев. Преди точно един век в село Беляново, на брега на Янтра, ръкополагат за..

публикувано на 01.11.20 в 08:28
Проф. д-р Мирослава Кортенска

Проф. Мирослава Кортенска: След пандемията от коронавируса ще настъпят промени в театъра

При изолацията заради коронавируса разбрахме какъв е смисъла на училището, университета, театъра, киното, каза за БНР проф. д-р Мирослава Кортенска. "Не само във връзка с тяхното съдържание, това е едно средище, където ти отиваш там..

публикувано на 30.10.20 в 17:21
Никола Викторов

Борба и поезия в живота на Никола Викторов

Петкратният вицешампион по борба свободен стил за младежи Никола Викторов издаде първата си стихосбирка, озаглавена „Сълзи на щастието“. 19-годишният младеж от Велико Търново съчетава ежедневно тренировки и лекции, с които се подготвя за бъдещ..

публикувано на 26.10.20 в 13:09
Джамал Бошнаков

Джамал Бошнаков поправя обувки на народни цени вече 65 години

Повече от 65 години единственият обущар в Девин и още две съседни общини поправя обувки на хората на народни цени. 83-годишният Джамал Бошнаков е наш гост в рубриката "Горещи сърца". С носталгия Джамал разказва, че днес няма интерес към професията..

публикувано на 25.10.20 в 06:21

Стоян Алексиев: Човеколюбието започва да има образ

„ Аз не правя нещата, аз ги живея и ги излъчвам . Гледам нашите български филми като един живот. И си казвам, че животът на всеки от нас е един филм. А когато гледам филм, си казвам – защо е толкова кратък животът и пълен с грешки, с мечти, с..

публикувано на 23.10.20 в 17:26