Ангел Иванов

Ангел Иванов: Едно крило на протеста се огражда в своята жълтопаветност

"С течение на годините човек повече или по-малко уляга и открива повече смисъл не в шума и в хаоса, а в някакви битови, подредени, тихи дейности", каза пред "Хоризонт" Ангел Иванов -  писател, журналист и сценарист. Ангел Иванов преоткрива..

публикувано на 06.09.20 в 14:48
Цветан Дочев - Дядо Скръц

Дядо Скръц: Всеки заслужава да предизвикаш доброто в него

В творческата биография на известния хуморист от Враца Дядо Скръц има записани много награди от десетки участия в различни хумористични и фолклорни фестивали в цялата страна. Той е автор на шест книги, някои от които преиздавани по няколко пъти...

публикувано на 06.09.20 в 09:17

Райна Кабаиванска: Младите са готови на всякакви жертви в името на изкуството

От 8-и до 24-ти септември в Нов български университет ще се проведе 20-ият Международен майсторски клас на Райна Кабаиванска за млади оперни певци.  Очаква се да се включат повече от 30 кандидати от 20 различни нации, съобщи  оперната прима Райна..

публикувано на 04.09.20 в 15:57
Десислава Димитрова

Да бъдеш дигитален будител

„Въображението ти е една вихрушка, която трябва да излезе и децата трябва да я поемат.“ Така изглежда мисията на Десислава Димитрова, учител по информатика и информационни технологии в училище „Св. св. Кирил и Методий“ във Велинград. В..

публикувано на 01.09.20 в 10:15

Цветя в бижута - магията на едно семе

Илза Христова е великотърновска художничка, творец на свободна практика. Илза е бижутер от много години и е сред малцината у нас, завършили гемология – науката за скъпоценните камъни. От години е запленена от цветята. Посветила им е много време,..

публикувано на 30.08.20 в 13:47
Стефан Николов

Стефан Николов: С едната ръка давам на бедните, а с другата Господ ми помага

Един 40-годишен мъж от Горна Оряховица непрекъснато пътува между Швеция и България и част от парите, които изкарва в чистотата, влага за изхранване на бедни и хора с увреждания в ресторанта си в железничарския град Горна Оряховица. „С едната..

публикувано на 30.08.20 в 06:16
Снежана Стоименова

Снежана Стоименова превръща всяка своя мечта в кауза

Много трудно е да представиш човек, когото познаваш. Още повече, ако е от онези, които не можеш да побереш в рамката на стандартно протичащия живот.  Дълги години Снежана Стоименова се занимава с медийна реклама, с политически PR, социални..

публикувано на 23.08.20 в 10:20
Оръдието на труда на Емо Сапаревски

Бунтът върху нас и вечното изкуство - татуистът Емил Сапаревски

„Хората не обичат вечните неща, а татуировката е именно това.“  Думите са на Емил Сапаревски, татуист, който от близо 30 години прави своите творби на желаещите да ги имат завинаги върху кожата си. „Изотопия“ гостува на Емо в студиото му в центъра..

публикувано на 22.08.20 в 12:28
Константин Мравов

Константин Мравов: По особен, но естествен начин се озовах при журналистиката

„ В новините постоянно има инфарктни моменти “. Това сподели в рубриката „От другата страна на радиото“ на предаването „Хоризонт за вас“ Константин Мравов, редактор в новините на „Хоризонт“ от края на 2017 година. Признава, че непрекъснато има..

публикувано на 21.08.20 в 16:03

Виктория Бешлийска връща към нов живот стари думи

Над мен са звездите, едри като круши. Пресягам се към една. Сокът ѝ се стича по небето – черно като волска кожа, и пада на дъното му. След малко оттам започва да изнича бяла светлина. Има едно място в интернет, което събира стари думи и..

публикувано на 20.08.20 в 14:14