Нещо повече

От понеделник до четвъртък между 16:05 и 18:00 часа звучи обзорното предаване на програма “Хоризонт”. Усилията на неговите автори са съсредоточени в две посоки: да дадат с помощта на репортерите на програмата основните сюжетни линии от деня и да очертаят цялостната картина на случващото се в политическата, икономическата и културната сфера.

Успоредно с това всеки от водещите се стреми да намира и оригинални гледни точки към разглежданите събития, да пречупи ставащото през възприятията на “масовия” слушател. 

Водещи: Диана Янкулова, Емилия Антова, Людмила Железова, Лъчезар Цветков


Публикации

Яна Борисова в „чудна лятна нощ“

„Пандемията и карантината в началото на годината ме върнаха към мой текст, който пиша от много време. Доста го промених, дописах го. Така историята се превърна в автобиографична“. Така писателят и драматург Яна Борисова описа в предаването „Нещо..

публикувано на 17.11.20 в 18:18

Маркета Пилатова разказва истинската история на една горила

"Това е истинската история на една горила. Може би това, с което допринесох, е, че ѝ придадох идентичност", така представи пред БНР новата си книга чешката писателка Маркета Пилатова - автор на "Какво разказваше горилата" - обявена за чешка детска..

публикувано на 17.11.20 в 18:10
Проф. Атанас Тасев

Проф. Тасев: Няма да имаме готовност да прекарваме азерски газ от 1-ви януари

" От 1-ви януари няма да имаме готовност да прекарваме азерския газ, който минава по една доста сложна схема. Няма да успеем ", заяви пред БНР енергийният експерт проф. Атанас Тасев във връзка с обявеното вчера от премиера Бойко Борисов, че на  1-ви..

публикувано на 17.11.20 в 17:43
Проф. Ива Христова

Проф. Ива Христова: Резултатите от антигенните тестове ще бъдат приравнени на тези от PCR

" Развитието на епидемията зависи преди всичко от нашето поведение - разумно или неразумно ",  каза пред БНР проф. Ива Христова, заместник-директор на Националния център по заразни и паразитни болести.  Тя беше категорична, че ако хората се стреснат..

публикувано на 17.11.20 в 16:47

Костадин Филипов: Македонците се надяваха на романтичното отношение на България

" Македонците се надяваха на романтичното отношение на българите и на България към тях ".  Това каза пред БНР журналистът Костадин Филипов преди предстоящата  онлайн среща на Съвета по общи въпроси , на който държавите от ЕС трябва да обсъдят..

публикувано на 17.11.20 в 16:18

10 000 компании и организации са субсидирани по двете правителствени програми

" 10 хиляди компании и организации в България са субсидирани по двете правителствени програми на няколко транша с 485 млн. лв., което е 0,4% от БВП ", обяви пред БНР Людмил Стойчев, съсобственик на Агенция за пазарни и бизнес изследвания “Панов, Стойчев..

публикувано на 16.11.20 в 17:32
Пенка, дъщерята на санитарката Йорданка Желязкова.

Настаняват санитарката от Covid отделението в Бургас в общинско жилище

Санитарка от Covid отделението на университетската болница в Бургас Йорданка Желязкова, за която от медийни публикации стана ясно, че не е желана в селото си, ще бъде настанена в общинско жилище в Бургас. Според кмета на село Равнец Христо..

публикувано на 16.11.20 в 17:22
Проф. д-р Христо Найденски

Проф. Найденски, БАН: Вървим към платото, но въпросът е колко ще продължи то

" Ситуацията е доста тревожна заради експоненциалното разпространение на коронавируса, но се надявам скоро да достигнем платото. Въпросът е колко време ще продължи то, докато се намери адекватната ваксина", каза пред БНР проф. Христо Найденски,..

публикувано на 16.11.20 в 16:57
Първан Симеонов

Първан Симеонов: Запазва се общественият инстинкт, че Covid-19 е нещо опасно

" Запазва се общественият инстинкт, че коронавирусът е нещо опасно, но не бива да се преувеличава тази опасност , за да не се стига до панически обществени състояния, които не помагат на справянето с вируса". Това каза пред БНР Първан Симеонов,..

публикувано на 16.11.20 в 16:50
Проф. Николай Витанов

Проф. Витанов: Най-големият натиск вероятно ще е до средата на декември

"Най-големият натиск вероятно ще бъде първата половина на декември", каза пред БНР проф. Николай Витанов от БАН, математик на Националния оперативен щаб. Той припомни, че още в началото на септември е определил октомври като преходен месец, а ноември..

публикувано на 16.11.20 в 16:28