Нещо повече

От понеделник до четвъртък между 16:05 и 18:00 часа звучи обзорното предаване на програма “Хоризонт”. Усилията на неговите автори са съсредоточени в две посоки: да дадат с помощта на репортерите на програмата основните сюжетни линии от деня и да очертаят цялостната картина на случващото се в политическата, икономическата и културната сфера.

Успоредно с това всеки от водещите се стреми да намира и оригинални гледни точки към разглежданите събития, да пречупи ставащото през възприятията на “масовия” слушател. 

Водещи: Диана Янкулова, Емилия Антова, Людмила Железова, Лъчезар Цветков


Публикации

Деница Сачева

Деница Сачева: Няма възможност пенсиите да бъдат преизчислени догодина

Социалният министър Деница Сачева коментира, че през следващата година няма възможност пенсиите да бъдат преизчислени върху осигурителен доход за 2015 или 2019 година, защото държавата не разполага с такива средства. Надзорният съвет на..

публикувано на 20.10.20 в 15:09

Върху какво трябва да стъпи бюджетът за 2021 година

В очакване на проектобюджета за догодина все по-усилено се говори за "предизборното харчене на кабинета" , както мнозина анализатори определят анонсите на парче за увеличените средства в една или в друга сфера. Повече пари за пенсионерите,..

публикувано на 19.10.20 в 18:35
Доц. Венелин Шурелов

Доц. Венелин Шурелов: Философията преминава през различни писти на идейно ниво

„ Философията преминава през различни писти на идейно ниво . Правя събирателен образ на обществото, на държавата, на начина, по който всички функционираме като една система… Говорейки за едно художествено произведение като за система, това..

публикувано на 19.10.20 в 18:00

Д-р Борис Таблов: Тичаме след бурята, трябват по-радикални Covid-мерки

„ Политически решения за медицинска криза е сложен процес … Ръстовете на позитивните случаи във всички европейски държави се случват толкова бързо, че решенията трябва да са по-радикални. Тичаме след бурята , всеки ден забавяне прави нещата по..

публикувано на 19.10.20 в 17:52

Георги Вулджев: Правителството никога не е било толкова щедро

„ Правителството досега не е правило толкова щедри бюджети . За първи път има такова масово увеличаване на социалните помощи и това не се правеше в години на икономически растеж, а се прави сега, по време на криза. Това е много лош подход към..

публикувано на 19.10.20 в 17:32
Д-р Данчо Пенчев

Увеличават броя на леглата за Covid-пациенти в столицата

Подготвя се заповед за увеличаване на броя на леглата за Covid-пациенти на територията на София и до края на работния ден ще бъде факт. Това съобщи пред БНР д-р Данчо Пенчев, директор на столичната РЗИ. „Това е инфекция, която не можем да спрем..

публикувано на 19.10.20 в 16:35
 Васко Василев

Христо Русев направи 50 хиляди снимки на цигуларя Васко Василев

"Васко Василев зад сцената“ се нарича фотоалбума, който направи фотографа Христо Русев. Поводът е 50-годишнината на цигуларя Васко Василев. Христо Русев е бил с Васко Василев по време на негови концерти в Англия, Испания, Япония и на турнето му в..

публикувано на 15.10.20 в 18:51
28-ма поликлиника в столицата

Педиатрите: Ако продължи да се повишава броят на заразените, училищата трябва да бъдат затворени

Пореден ден с рекорден брой нови случаи с коронавирус е регистриран днес. В същото време от кризисния щаб обявиха, че няма нужда от затягане на мерките, а от по-строг контрол за спазването на сега действащите.   Четвъртък се оказва спокоен ден..

публикувано на 15.10.20 в 18:19

Инициативата за опазване на старите гори в България получи престижна награда в Брюксел

Инициативата за опазване на старите гори в България получи престижна награда в Брюксел. Страната ни спечели убедително гражданската награда "Натура 2000" в конкурса на Европейската комисия, като беше подкрепена с двойно повече гласове на..

публикувано на 15.10.20 в 17:36
Прага

Чехия - отличничката, станала най-бързо овладяваната от Covid-19 страна в Европа

"През пролетта Чехия беше един от отличниците в Европа с мерки, подобни на тези в България, но и с много добра комуникация от страна на правителството и на кризисния щаб, а и с много добра предвидимост, която позволи на гражданите и на бизнеса да..

публикувано на 15.10.20 в 17:36