Политически НЕкоректно

"Политически НЕкоректно" е най-новото предаване на програма „Хоризонт“. Водещи са емблематични журналисти от националното радио. Всяка събота веднага след обедния осведомителен бюлетин пред микрофона ще застава Петър Волгин, а в неделя по същото време – Силвия Великова. 

Двучасовото политическо токшоу представя много и различни гледни точки, без да дава предимство на една политически или идеологическа позиция. Всяко издание започва с коментар на водещия, посветен на конкретна тема – политическата новина на деня или определяща бъдещето тенденция, случващото се в страната или ставащото в чужбина.

Гостите в студиото коментират конкретно събитие или глобална тенденция, но думата имат и слушателите – чрез анкети преди предаването и активна обратна връзка през профила на предаването в социалните мрежи.

„Политически НЕкоректно“ с Петър Волгин е всяка събота, а със Силвия Великова – всяка неделя, от 12:15 часа.

Публикации

„Новини с добавена стойност“ от Г-н Балев: Контаминацията възможна

Добър ден с пожелание за здраве, веселие и просперитет, уважаеми, честита коалиция на св. св. Трифон и Валентин.  Вие сте „Новини с добавена стойност“, един бюлетин, в който пародията и патосът ръка за ръка вървят през вековете и минутите на..

публикувано на 14.02.21 в 14:44

Проф. Дайнов: Борисов разви дебелокожие към протестите, но не и към поделената с ДПС реална власт

„ Този избор може да породи обновен парламент ... Като че ли новопристигащите в парламента, които обявяват себе си за антисистемни, ще търсят мнозинства по различни инициативи. Със страшна сила виси въпросът как ще се прави управляващо мнозинство ...

обновено на 14.02.21 в 13:32

Брекзит заплашва да сложи край на турнетата на британски изпълнители в Европа

Ще кажат ли европейските меломани сбогом на концертите и изпълненията на живо на британските музиканти заради Брекзит? Според отворено писмо, подписано от някои от най-големите имена в британската музика като Елтън Джон , Лиам Галахър , Ед Шийрън и..

публикувано на 14.02.21 в 14:05

Експерти във времена на политическа коректност

Eдно от най-проглушителните клишета на нашето време е клишето за непогрешимостта на експертната класа. Ах, тази противоречива прослойка, която медийно мутира в нещо като нова аристокрация за епохата на корпоративно-политическия либерален меланж,..

публикувано на 13.02.21 в 14:11

Изнудването за „Северен поток 2“

Отношенията между ЕС и Русия са на ръба на криза, заради „Северен поток 2“. Германия иска газовата тръба, Америка не разрешава. САЩ оказват невъобразим натиск върху Германия да преустанови проекта и използват всякакви оперативни похвати – от..

публикувано на 13.02.21 в 13:48

Харалан Александров: БСП изглеждаше, че ще дойде на власт, но насочи страстта си навътре

Предизборната кампания няма да е фокусирана върху идеи . Тази прогноза направи в предаването "Политически НЕкоректно" социалният антрополог  Харалан Александров. Той уточни, че очакванията му са двигател на кампанията да са силни емоции и страст, а не..

обновено на 13.02.21 в 13:35
Пленарната зала в Народното събрание

Коментар на Петър Волгин: Ще ни изненадат ли партиите с нови идеи в предизборната кампания?

По време на предизборната кампания партиите с особено наслаждение ще говорят за това какви нови и прекрасни неща ще извършат, ако им поверим управлението на страната. Дълго и напоително ще се изказват по темата както опозициите, което все пак е..

публикувано на 13.02.21 в 12:29
Бърни Сандърс (вляво) и Джо Байдън (вдясно)

Ролята на младостта и мъдростта в политиката

Покрай встъпването в длъжност на новия американски президент – 78-годишният Джо Байдън, отново стана актуален въпросът за годините на световните лидери. Възрастта на политиците е чувствителен и личен въпрос, но не е нов. Гръцкият философ..

публикувано на 07.02.21 в 14:00

„Новини с добавена стойност“ от Г-н Балев: Парите в чекмеджето, нервите - в долапа!

Добър ден, добра среща и още по-добра сгода, драги радиослушатели. Вие слушате “Новини с добавена стойност”, един бюлетин за видимото и невидимото от актуалната обстановка. Тази малка рапсодия ние изпълняваме в стил дружелюбен пънк-рок...

публикувано на 07.02.21 в 13:43
Румен Петков

Румен Петков: Доц. Мангъров ще води листи на АБВ в София и Варна

" Доц. Атанас Мангъров ще е лидер на листите на АБВ в 23-ти район в София и във Варна ", заяви пред БНР председател на АБВ Румен Петков, след като създателят на партията Георги Първанов изказа несъгласие с тази номинация . Той подчерта, че с..

публикувано на 07.02.21 в 12:57