Политически НЕкоректно

"Политически НЕкоректно" е най-новото предаване на програма „Хоризонт“. Водещи са емблематични журналисти от националното радио. Всяка събота веднага след обедния осведомителен бюлетин пред микрофона ще застава Петър Волгин, а в неделя по същото време – Силвия Великова. 

Двучасовото политическо токшоу представя много и различни гледни точки, без да дава предимство на една политически или идеологическа позиция. Всяко издание започва с коментар на водещия, посветен на конкретна тема – политическата новина на деня или определяща бъдещето тенденция, случващото се в страната или ставащото в чужбина.

Гостите в студиото коментират конкретно събитие или глобална тенденция, но думата имат и слушателите – чрез анкети преди предаването и активна обратна връзка през профила на предаването в социалните мрежи.

„Политически НЕкоректно“ с Петър Волгин е всяка събота, а със Силвия Великова – всяка неделя, от 12:15 часа.

Публикации

Отечествен радиопреглед с Божан Петров: Идва моментът на нашето свободно волеизлияние

Идва, идва моментът, скъпи сънародници, на нашето свободно волеизлияние. Настъпи часът, когато ние, клетите рожби на отечеството, отново ще вземем съдбата в собствените си ръце. Това почти винаги има тъжни последици, но все пак е добре, че от време..

публикувано на 27.02.21 в 13:49
Костадин Костадинов

Костадин Костадинов: Живеем в колониален режим, подвластен на чужди държави

Живеем в колониален режим, подвластен на чужди държави и управляващ България в интерес на други държави .  Това мнение изказа пред БНР лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов и добави: "В този смисъл и атаката срещу нас беше съвсем..

публикувано на 27.02.21 в 13:05

Коментар на Петър Волгин: Не слушайте соросоидните анализатори

Ако наистина искаме нещо в България генерално да се промени след тези избори, логично е да заложим на новото, на новите лица, на новите идеи, на новите формации. Не е логично да очакваме от старите политически играчи изведнъж да ни изненадат със..

публикувано на 27.02.21 в 12:33

Как се отразява пандемията на световните религии

В началото на пандемията – март миналата година, търсенето на думата „молитва” в Гугъл отбелязва 5-годишен максимум . Разбира се само по себе си това не означава, че хората се молят повече, но отразява нарастване на интереса. Факт е обаче, че..

публикувано на 21.02.21 в 14:00

„Новини с добавена стойност“ от Г-н Балев: В Космоса и у нас

Добър ден и космически салют, уважаеми радиослушатели! Започва нашият свръхзвуков бюлетин “Новини с добавена стойност”, един преглед на събитията в атмосферата, както в земна, така и в извънземна обстановка. Тия дни колегите научни..

публикувано на 21.02.21 в 13:43
Деница Сачева

Деница Сачева: Най-късно до 2 март имената в листите на ГЕРБ ще са известни

" Най-късно до 2 март всички имена в листите на ГЕРБ ще са известни ". Това заяви в предаването "Политически НЕкоректно" Деница Сачева - социален министър и областен координатор на ГЕРБ за Добрич.  По думите ѝ ситуацията е трудна заради пандемията и..

публикувано на 21.02.21 в 12:30
Тошо Тошев

Тошо Тошев: След месеци на уплах ГЕРБ отново са настървени за престой във властта

„ Понятието „дълго“ във властта е сложно . При ГЕРБ усещам настървение отново за управление, докато преди месеци усещах уплах . Но това не е управление, а престой във властта, каране на джипка по коридорите на властта“. Това каза пред БНР журналистът,..

обновено на 20.02.21 в 15:05

Георги Димитров като положителен герой

Преди малко повече от месец с удивление целият свят наблюдаваше как разгневената тълпа проникна в сградата на Капитолия в САЩ . Нападенията срещу демократичните символи и институции не са случайни и единични в историята, а са продиктувани от..

публикувано на 20.02.21 в 14:16

Фейсбук – доброволна интервенция в мислите ни

Социалните мрежи са един от най-ефективните инструменти за влияние върху големи маси от хора. В този смисъл те се ползват като площадка за водене на информационни войни. Някои експерти по сигурност обясняват същността на информационните войни с..

публикувано на 20.02.21 в 13:36

Коментар на Петър Волгин: Време е ГЕРБ да си почине от властта

Колкото повече стоиш във властта, толкова повече се изхабяваш. Някои дори твърдят, че дългото пребиваване в управлението безвъзвратно корумпира хората, но нека оставим тези констатации на компетентните органи. Без да претендираме, че сме..

публикувано на 20.02.21 в 12:29