Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

120 интервюта с български учени

Българска академия на науките
Снимка: БГНЕС

Как изглежда епохата и днешният ден през погледа на българските учени? Живата история през личната съдба и индивидуалния светоглед на учения в България - едно изключително ценно свидетелство за науката, културата, духа на съвремието, което не бива да остава единствено в архивите, а да бъде видяно и прочетено от колкото може повече хора, защото то е не само документ, но и пример, който би трябвало да бъде ползван в настоящето и бъдещето.

В „Какво се случва” ви представяме един изключителен труд, духовния портрет на съвременния български учен - това са  видеоинтервюта със 120 забележителни творци на българската наука, както ги наричат авторите - „лица на паметта”. „Златен фонд на българската наука”, създаден от Института за изследване на обществата и знанието и Института за изследване на изкуствата. Доц. Ерика Лазарова, която е в основата на създаването му, ни го представя.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.