Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парламентът няма да заседава и днес заради липса на кворум

| обновено на 17.07.14 в 09:41
Снимка: БТА

Парламентът няма да заседава и днес, тъй като депутатите не успяха да съберат кворум. В пленарната зала се регистрираха 106 народни представители.

Председателят на парламента Михаил Миков обяви, че в 10 часа ще се проведе ново съвместно заседание на парламентарните комисии по здравеопазване, финанси и икономическа политика. Така ще бъде направен нов опит за гласуване на актуализацията на републиканския бюджет и този на Здравната каса. Вчера гласуването се провали, след като от БСП заявиха, че не подкрепят всички промени в бюджета, предложени от правителството, и настояха промените в план-сметката на Здравната каса да се гласуват отделно. От ГЕРБ ги обвиниха в умишлено протакане и заявиха, че няма да участват в заседанията на парламента.

Снощи от Коалиция за България изпратиха съобщение до медиите, в което заявяват, че подкрепят актуализацията на държавния бюджет, но само с милиард и 700 милиона лева за гарантиране на влоговете до 100 000 евро. Ако бъде постигнато съгласие на съвместното заседание, председателят на Народното събрание ще насрочи извънредно заседание на парламента.

До петък депутатите трябва да приемат на първо четене договорените вече промени, поискани от търговците на скрап. Промени в Закона за управление на отпадъците бяха договорени, след като търговците на скрап блокираха един от граничните пунктове и се заканиха, че ще има нови блокади, ако не бъде решен въпросът им.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Обсъждането в парламента на актуализацията на бюджета на държавата и на НЗОК се отлага поне с един ден

Актуализацията на бюджета на държавата и актуализацията на бюджета на Националната здравноосигурителна каса няма да влезе за обсъждане днес в НС. То се отлага поне с един ден, след като депутатите от БСП отказаха да подкрепят предложеното от..

публикувано на 17.07.14 в 08:15
ВИЖТЕ ОЩЕ
Взривовете на  складове за пиротехника край Елин Пелин.

Жителите на Гара Елин Пелин се срещат с кметове и председателя на ОбС

Жители на село Гара Елин Пелин ще се срещнат днес с кмета на общината – Ивайло Симеонов, председателя на Общинския съвет – Богомил Бранков, и кмета на село Гара Елин Пелин. Срещата е провокирана от повдигнати въпроси след взрива на пиротехническа..

публикувано на 07.08.24 в 14:37
Висящи кабели по сграда в София

Късо съединение по далекопровод предизвика пожар в граничното село Косово

Късо съединение по електропреносната мрежа причини миналата нощ пожар в граничното село Косово, съобщават от Областната дирекция на полицията в Кюстендил.  Екипи на пожарната, от Горското и от местното население са угасили пламъците, които обхванали..

публикувано на 07.08.24 в 14:20

НС прие промени в Закона за предучилищното образование

След близо 3 часа дебати парламентът прие на първо четене промяната в Закона за предучилищното образование предложена от "Възраждане". С нея се забранява пропаганда популяризиране и подстрекаване, по какъвто и да е начин пряко или косвено на идеи или..

публикувано на 07.08.24 в 14:10
Проф. Алексей Савов

Проф. Алексей Савов: От 30 000 деца е възможно да има отклонение или жена с ХY

Има и мъже с две ХХ хромозоми. От 30 000 деца е възможно да има подобно отклонение или жена с ХY. Ако кръвно изследване покаже ХХ е мъж, но има изключение от това правило, следващият въпрос е, може ли нещо допълнително да се изследва и тогава се..

публикувано на 07.08.24 в 14:01
Спално бельо

В дома за мъже с умствена изостаналост в с. Русокастро се нуждаят от спално бельо и зимни дрехи

"Има хора, които постоянно ни изпращат помощи. Винаги имаме нужда от подкрепа. Всичко се използва и отива по предназначение". Това обясни пред БНР Любчо Марков, директор на дома  за мъже с умствена изостаналост в бургаското село Русокастро...

публикувано на 07.08.24 в 13:45
Кирил Петков

Кирил Петков потвърди, че в ПП-ДБ е обсъждано свалянето на Рая Назарян

Кирил Петков потвърди, че действително е имало инициатива за свалянето на Рая Назарян от председателския пост в Народното събрание и че по темата е имало разисквания в коалицията "Продължаваме промяната"-"Демократична България": "Това, което..

публикувано на 07.08.24 в 13:37
Тигров комар

Гръцките здравни власти предупреждават за случаи на западнонилска треска

Гръцката национална организация за обществено здравеопазване (EODY) издаде предупреждение за вируса на западнонилска треска и съветва гражданите да бъдат внимателни. Общо в страната са регистрирани 33 случая на заразени, като седем пациенти са..

публикувано на 07.08.24 в 13:31