Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Амбуланти: от Италия до Монголия през България – ела и ти!

БНР Новини
София е част от 11-ото поредно издание на Рали Монголия. Благотворителната инициатива се организира в помощ на монголските деца и включва множество арт работилници и креативни игри.
Италианският екип амбуланти участва в тазгодишното събитие. Те ще изминат 13 000 км. в една бивша линейка по избран от тях маршрут, за да стигнат до Монголия. Там младите хора ще дарят събраните средства на фондациите Cool Earth и Christina Noble Children’s Foundation, и двете посветени на работата с деца без родители край Улан Батор.
По своя път днес амбулантите ще спрат и в София. Фондация „Интер Алиа“ с помощта на други неправителствени организации са подготвили културна програма в подкрепа на благотворителната акция. Всички могат да се включат в инициативата като предоставят дрехи, лекарства и консумативи директно на организаторите.
Италианският екип ще предостави помощ за пострадалите деца от опустошителните наводнения в България.
Събитието започва днес (30 юли) в 17.00 часа в Betahaus в столицата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.