Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бебе загина катастрофа между Карнобат и Айтос

Снимка: БГНЕС

Бебе загина при тежък инцидент на пътя Карнобат - Айтос вчера. Лек автомобил с бургаска регистрация, управляван от 26 годишен шофьор от село Манолич, предприел изпреварване, но загубил управление над автомобила и се блъснал в крайпътно дърво. От удара на място е загинало 4 месечното му дете. Шофьорът и съпругата му са настанени в бургаската болница с опасност за живота. Мъжът е в кома, а жената в тежко състояние, съобщиха от здравното заведение.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Гърция се готви за няколкодневна буря

Гръцките власти предупреждават да се избягва пътуване и влизане в морето заради буря. Министърът на климатичните кризи предупреди в извънредно съобщение, че циклонът не е лятна буря, а есенна система и лошото време ще продължи няколко дни. Не са изключени наводнения в някои райони. Интензивни дъждове засегнаха вече островите в Егейско..

публикувано на 10.09.24 в 10:19
Рейчъл Рийвс

Зимните плащания за гориво на Острова са под въпрос

Британският министър на финансите Рейчъл Рийвс призова депутатите от нейната управляваща Лейбъристката партия да подкрепят плана ѝ за намаляване на зимните плащания за гориво. Гласуването на непопулярната мярка е днес след обед в Камарата на общините. Повече от девет милиона пенсионери вече няма да имат право на добавка до 300 паунда тази..

публикувано на 10.09.24 в 10:09

2300 лв. – най-ниската заплата в армията от догодина

От януари догодина най-ниската заплата в армията става 2300 лева. Това е посочено в писмен отговор на служебния министър на отбраната Атанас Запрянов на въпрос на депутата Христо Гаджев. Увеличението на заплатите ще е по-голямо при войниците – 47%. При висшите офицери увеличението ще е 27%. Така от януари догодина заплатата за войниците ще е..

публикувано на 10.09.24 в 09:59
Магистър-фармацевт Димитър Маринов, председател на Българския фармацевтичен съюз.

Димитър Маринов: Докато има хартиени рецепти, дефицитът на лекарства не може да се проследява

Нормално е да има дефицит на лекарствени продукти, няма държава в света, която да има от всички и по всяка време. Дефицитът винаги ще го има, въпросът е как се управлява? Докато има хартиени рецепти не може да се проследи. Това каза в интервю пред БНР Димитър Маринов-председател на Българския фармацевтичен съюз.  В предаването "Преди..

публикувано на 10.09.24 в 09:59
Милена Радева, художник - илюстратор

Четвърто биенале на илюстрацията

Вече е в ход четвъртото издание на Биеналето на илюстрацията. Форумът се провежда през две години. Първото му издание е било през 2018 г. " До края на месеца художниците могат да кандидатстват в сайта, където има онлайн форма. Там трябва да качат 3 свои творби. Така получаваме заявките. Петчленно жури преглежда творбите и в края на..

публикувано на 10.09.24 в 09:57

Тържествена церемония в Плевен за откриването на новия участък на пожарната

С тържествена церемония в Плевен се открива новият участък на пожарната "Сторгозия". Той ще улесни пожарникарите в достъпа им до  до рискови обекти в областта, обясни за БНР регионалният директор на "Пожарна безопасност и защита на населението" Станислав Атанасов: "Обособен е в западната част на град Плевен най-вече за да осигури по-бързото..

публикувано на 10.09.24 в 09:54
Екатерина Захариева

"Политико": Скандал от 2018 г. хвърля сянка върху българската номинация за ЕК

Скандалът с издаване на български паспорти срещу пари преди шест години може да постави под въпрос кандидатурата на Екатерина Захариева за еврокомисар, съобщава "Политико". "Предвид факта, че сред приоритетите на Фон дер Лайен е върховенството на закона, обвиненията хвърлят сянка върху кандидатурата на Захариева", заявява пред изданието..

публикувано на 10.09.24 в 09:45