Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

6-годишната Гюлчин и тази година се надява на помощ от "Българската Коледа"


6-годишната Гюлчин Наимова от Хасково вече четири години получава лечение от парите от „Българската Коледа“. Детето страда от наследствено заболяване, което засята костната система. Лекарствата не се заплащат от НЗОК, а сумата от 3 хиляди лева месечно е непосилна за семейството. Гюлчин и тази година кандидатства за „Българската Коледа“ и се надява на помощ от добрите хора.

Трябва да продължим лечението, за да се оправи. Започнахме ново лечение, което още повече и подобрява състоянието. Много сме благодарни на "Българската Коледа" и на хората, които подкрепят инициативата. Благодарение на тях моето дете е все по-здраво, каза майката на детето.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.

Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бившите казарми в Кюстендил да се превърнат в балнеокомплекс предвижда проект

В Кюстендил е разработен проект за преобразуването на бившите казарми в града в модерен балнеоложки и спортен комплекс. Инвестицията ще е за около 60 милиона лева. От години бившите казарми се рушат, оградите падат, поделението е обрасло с дървета и храсталак. Дружество иска да изгради мултифункционален спортно-туристически и балнеоложки..

публикувано на 24.12.19 в 13:57
Проф. Виолета Йотова

Болница "Света Марина" във Варна иска реанимационно легло от "Българската Коледа"

Университетската болница "Св. Марина" във Варна получи през тази година нова апаратура в резултат на дарителската кампания „Българската Коледа“. "Това беше един много съвременен, изключително добре окомплектован апарат за анестезия от 0 до 18 години, с който мога да бъдат осигурени условия за операция на най-мъничките бебенца, току-що родените..

публикувано на 02.12.19 в 10:34

Ехограф за ранна диагностика на ставни аномалии при децата заработи в ИСУЛ благодарение на "Българската Коледа"

УМБАЛ "Царица Йоана" - ИСУЛ в София получи дарение от кампанията "Българската Коледа". Новият ехограф за ранна диагностика на ставни аномалии при децата, болни от хемофилия, е най-новото поколение техника и дава възможност на лекарите да прогнозират и да предотвратяват по-големи усложнения на ставите при болните деца. Хемофилията е генетично..

публикувано на 18.12.18 в 16:23

Благодарение на "Българската Коледа" се лекува и момиче от Силистра, което има проблем с растежа

Момиче от Силистра, коeто има проблем с растежа, и за неговата майка са извървели дълъг и труден път, докато стигнат до Университетската болница „Света Марина“ във Варна и открият проф. Виолета Йотова, - началник на Първа детска клиника. Благодарение на нея и на инициативата „Българската Коледа“, малкото момиче е вече голямо, а близките ѝ имат..

публикувано на 17.12.18 в 13:48

Първа градска болница в София получи комбиниран апарат за рехабилитация от "Българската Коледа"

Столичната Първа градска болница е сред здравните заведения получили дарения от кампанията „Българската Коледа“ – тази година болницата се сдоби с комбиниран рехабилитационен апарат за електро-, ултразвукова, магнитна и лазерна терапия. Болницата участва в кампанията „Българската Коледа“ за поредна година, уточни директорът й проф.  Цветомир..

публикувано на 14.12.18 в 18:06

Вече 10 години Росен от село Маслиново получава от "Българската Коледа" жизнено важни лекарства

13-годишният Росен Радев от хасковското село Маслиново е болен от нефротичен синдром. Заболяването е тежко с много усложнения. Така момчето живее 11 години. Вече 10 години Росен получава от "Българската Коледа" жизнено важни лекарства. Разказ на кореспондента на БНР в Хасково Дора Атанасова можете да чуете от звуковия файл:

публикувано на 13.12.18 в 12:13

Два апарата за Детското интензивно отделение в "Пирогов" са получени чрез "Българската Коледа"

Два апарата за Детското интензивно отделение в болница "Пирогов" са получени чрез инициативата "Българската Коледа" за 2018 година, каза пред "Хоризонт" доц. Румяна Анднова, началник на клиниката. Според доц. Андонова човешкото състрадание е най-нужно на нашето общество. Единият позволява на медиците да добият информация за кръвните газове на детето по..

публикувано на 13.12.18 в 11:27