Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ситуацията в страната при тежките метеорологични условия

Снимка: Венелина Попова

В Гълъбово министърът на вътрешните работи в оставка Веселин Вучков обобщи ситуацията в страната при тежките метеорологични условия: Работим активно с всички мобилни оператори и поетапно се включват клетките, включително и в най-засегнатите области, като например Смолян. Съдействаме също така в по-малките населени места при молба на местната власт за доставка на храна и лекарства на хора, които са откъснати от света.

Главен комисар Николай Николов заяви, че всеки момент ще бъдат вдигнати хеликоптерите на военновъздушните сили за уточняване на авариите по високата мрежа в Кърджалийска област. Ситуацията в Смолян все още не позволявала това.

В Гълъбово с подаване на напрежение от ини Марица-изток" е възстановено електрозахранването на града и селата. Продължават отводнителните дейности в 20-киловолтовата подстанция. Кметът Николай Тонев съобщи, че има решение за ограждането ѝ с нова стабилна дига. След процедура в Министерския съвет кметовете от пострадалите на предишното наводнение общини ще получат помощ от държавата, в Гълъбово очакват 250 хиляди лева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Има подобрение на обстановката в Смолянско

Електрозахранването в Смолян е отчасти възстановено. Има подобрение на обстановката, каза областният управител Недялко Славов . В Смолян, Чепеларе и Пампорово електрозахранването е възстановено. Проблеми има единствено в някои квартали на града...

обновено на 09.03.15 в 15:42

Продължава разчистването на пътя за село Манастир

Аварийни екипи помогнаха на блокираните от няколко дни на Кръстова гора трима души и те вече са свалени от района. Остава в сила бедственото положение в Община Лъки. Със селата няма връзка, тъй като на места снежната покривка надхвърля 2 метра. Не е..

обновено на 09.03.15 в 18:06

Над 40 сигнала са получени в Центъра за спешна помощ в Кърджали

Над 40 сигнала само до ранния следобед получи Центърът за спешна помощ в Кърджали. Повечето от тях са в труднодостъпни махали, докъдето не могат да стигнат високопроходимите машини на спасителите. Лекарите са принудени да ходят пеша в дълбоките преспи, за..

обновено на 09.03.15 в 16:29

Много от общините остават в бедствено положение

Общините Гълъбово, Батак, Минерални бани и Якоруда обявиха бедствено положение.  Това съобщи за "Хоризонт"  Първан Секиранов  от ГД "Пожарна безопасност и защита на населението":  По данни на енергийните оператори над 760 населени места са без ток. Имаме..

обновено на 09.03.15 в 18:22
ВИЖТЕ ОЩЕ
Посланик Натаниъл Копси

Британският посланик на среща със смолянски ученици

Посланикът на Великобритания в България Натаниъл Копси се срещна с ученици от Езиковата гимназия в Смолян, за да представи инициативата "Посланик за един ден". Тя ще се проведе за осма поредна година от британското посолство. Целта е да се засили..

публикувано на 18.10.24 в 14:02

Гърция е последна в Европа по съотношение заплати - размер на наемите

Гърците са с ограничени възможности да покрият жилищните си разходи, сочи проучване на Евростат. Над 26% от гърците не могат или се затрудняват да покриват високите наеми. Гърция се нарежда на последно място сред европейските страни по..

публикувано на 18.10.24 в 13:46

Машина отряза ръката на работник в дърводелски цех в Петрич

Работник е пострадал тежко при трудова злополука в дърводелски цех в Петрич.  54-годишният мъж е загубил част от ръката си на циркулярна машина, потвърдиха от Инспекцията по труда в Благоевград, които разследват случая на място.  Инцидентът..

публикувано на 18.10.24 в 13:36
Национална компания

Как се харчат държавни пари за бижута и парфюми?

Години наред членовете на борда на директорите на Национална компания "Индустриални зони" са изразходвали неправомерно средства за представителни разходи. Това разказа пред БНР журналистът Таня Петрова, вестник "Сега". Тя изнесе информация, че..

публикувано на 18.10.24 в 13:25
Николай Василев

Николай Василев: Шейната много силно се е засилила надолу, някой трябва да ѝ удари спирачката

Държавата не може и не трябва да харчи повече пари отколкото има, дори когато няма нито една криза в момента . В това е категоричен икономистът и бивш вицепремиер Николай Василев.  Пред БНР той подчерта, че в момента няма война, няма природно..

публикувано на 18.10.24 в 13:18
Християн Мицкоски

Все повече чужди дипломати подкрепят позицията на Скопие за българите в Конституцията

Премиерът на Северна Македония Християн Мицкоски обяви, че все повече чужди дипломати приемат позицията на Скопие, че българите трябва да бъдат вписани в Конституцията, след като българският парламент ратифицира споразумението за присъединяване на..

публикувано на 18.10.24 в 13:15

1000 бюлетини са доставени за кметския вот в село Габровница

Доставиха 1000 бюлетини за изборите за кмет на монтанското село Габровница. Извънредният нов вот е в неделя. Новият избор в Габровница се наложи, след като загубилия кандидат на 29 октомври миналата година обжалва резултатите и спечели делото...

публикувано на 18.10.24 в 12:58