Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

15% от полетите на "Алиталия" за днес са отменени

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Италианският национален авиопревозвач "Алиталия" обяви, че отменя около 15 процента от полетите си за днес заради 24-часова стачка на пилотите и кабинния екипаж, членуващи в синдиката АНПАК. Засегнати са вътрешните полети и полетите на средни разстояния.

При маршрутите на дълги разстояния до Северна Америка, Южна Америка и Далечния изток няма да има анулиране, се посочва в съобщение на въздушния превозвач.

АНПАК настоява пилотите, стюардите и стюардесите на "Ситилайнър", филиал на "Алиталия", да получават същите заплати като служителите на компанията-майка, както и да бъдат гарантирани работните места в самата "Алиталия". Според синдикатаq ако не бъде укрепена флотилията за дълги разстояния, около 1000 пилоти и членове на кабинния екипаж на "Алиталия" рискуват да загубят работата си през 2016 година.

"Алиталия", в която дял от 49 процента държи спасилата я от фалит авиокомпания "Етихад" от Обединените арабски емирства, критикува остро стачните действия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

От полунощ започва 24-часова стачка на пилоти и кабинен персонал на "Алиталия"

От полунощ започва 24-часова стачка на пилоти и кабинен персонал на италианската авиокомпания "Алиталия". Причината за протеста е същата, както за стачката от преди месец: изтичане на договор догодина, който, ако не бъде подновен, ще предизвика..

публикувано на 23.07.15 в 16:34
ВИЖТЕ ОЩЕ
Руска самоходна 122-милиметрова ракетна установка БМ-21 `Град` стреля в близост до бойната линия край Соледар, Донецка област, Украйна, 13 август 2024 г.

Русия и Украйна водят преговори за размяна на пленници

Въпреки напредъка на украинската армия в руската Курска област натискът на фронта в Донбас не отслабва. Според различни медийни публикации Русия и Украйна водят преговори за размяна на пленници. Съединените щати обявиха нов пакет помощ за Украйна...

публикувано на 15.08.24 в 15:17

Във В. Търново почетоха паметта на д-р Стефан Черкезов в Деня на спасението

Медиците от великотърновската болница почетоха паметта на своя патрон д-р Стефан Черкезов в Деня на спасението и 61-а години след неговата гибел, спасявайки 47 пътници от горящ автобус. С едноминутно мълчание и вой на сирена от линейка..

публикувано на 15.08.24 в 15:16

Патриарх Даниил благослови кюстендилци и гости на града за Успение Богородично

Патриарх Даниил благослови Кюстендил и гостите на града за Голяма Богородица. След като оглави патриаршеската литургия в централния храм "Успение Богородично", продължила близо три часа, Негово светейшество освети и обредните пити и хлябове на..

публикувано на 15.08.24 в 14:44
Мирела Веселинова

Мирела Веселинова: Явно е държано на трупчета делото за кредита на Гайтански от ББР

С 5 години са закъснели и Комисията за противодействие на корупцията (КПК), и прокуратурата по случая с кредита на Румен Гайтански-Вълка   от ББР. Това каза пред БНР журналистката Мирела Веселинова, съдебен репортер на "Капитал". Тя припомни, че..

публикувано на 15.08.24 в 14:38

Преговори в Доха за прекратяване на огъня в Ивицата Газа

В катарската столица Доха започнаха преговорите за прекратяване на огъня в Ивицата Газа.  Очаква се ръководителят на разузнаването на Израел да се присъедини към колегите си от САЩ и Египет и министър-председателя на Катар.  Без участие на..

публикувано на 15.08.24 в 14:33
Мира Майер

Мира Майер: Надявам се да има споразумение и да бъдат пуснати 33 заложници

Искрено се надявам, че днес ще се стигне до някакво споразумение поне за първата фаза. Може да останат детайли, може да се спори, включително и за кои палестински затворници да се наложи вето, защото са с няколко терористични акции на територията..

публикувано на 15.08.24 в 14:22

Как се справят плевенчани с водния режим?

Продължилата суша е основната причина за липсата на вода и въведения режим в Плевен. От години се търсят решения за подобряване на водоснабдяването. Как тече обаче животът, докато се намерят? Официално в Плевен и 22 населени места е..

публикувано на 15.08.24 в 14:09