Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заловена е българка в Брюксел, опитала нелегално да вкара албански малолетен

Автор:
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Българска гражданка е била заловена снощи на летището в Брюксел при опит да преведе нелегално албански малолетен с фалшив паспорт. Това съобщава в електронното си издание вестник "Соар".

Българката е предадена на следствените власти, които ще решат дали да бъде задържана под арест, съобщи белгийската прокуратура.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Първо транспортиране на пациент с въздушна линейка от Кърджали

Първо транспортиране на пациент с въздушна линейка бе извършен в Кърджали, предаде БТА. Екип на спешна помощ по въздух кацна с летателния апарат на зелена площ в парк "Простор" в областния град. Искането е постъпило в Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали от многопрофилната болница в областния град тази сутрин, каза директорът на Центъра..

публикувано на 09.09.24 в 14:05
 Джевдет Чакъров

ДПС-Доган внесе в ЦИК документи за самостоятелно участие на партията в изборите

Фракцията на ДПС, в която влизат лоялни на почетния председател Ахмед Доган, внесоха в ЦИК документи за самостоятелно участие на партията в предстоящите парламентарни избори. В официално съобщение на организацията, се посочва, че решението идва в отговор на отказа на ЦИК да регистрира коалицията им "Демокрация, права и свободи - ДПС" заедно..

публикувано на 09.09.24 в 13:50
Марио Драги с председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен, 9 септември 2024 г.

Докладът на Марио Драги за конкурентоспособността на ЕС: Нужни са 800 млрд. евро инвестиции

800 милиарда евро годишно инвестиции са необходими допълнително на Европейския съюз за радикална и бърза реформа, за да се преодолее изоставането от Съединените щати и Китай. Това е записано в дългоочаквания доклад за конкурентоспособността на Европейския съюз, изготвен от бившия управител на Европейската централна банка Марио Драги по молба на..

публикувано на 09.09.24 в 13:29
Арман Бабикян

Арман Бабикян: Предстоящите избори приличат на конкурс за решаване на вътрешнопартийни проблеми

Предстоящите избори не предлагат подадени ръце и нова формула за управление на България, а приличат на конкурс за решаване на вътрешнопартийни проблеми - както в БСП, така и в ДПС, във "Величие", а и в ПП-ДБ, които до последния момент се чудеха дали да бъдат заедно. Това каза пред БНР Арман Бабикян от "Ние идваме", които взеха решение да не се..

публикувано на 09.09.24 в 13:29

Президентът Румен Радев удостои военнослужещи с висше офицерско звание

Президентът Румен Радев удостои военнослужещи с висше офицерско звание.  Калин Калинов получи висше офицерско звание "флотилен адмирал". Той е и новият началник на Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров".  Теодор Тодоров е новият командир на Командването за киберотбрана. Той получава висше офицерско звание "бригаден генерал". Вертолетната база в..

публикувано на 09.09.24 в 13:24

Какво да очакваме, след като Чакъров внесе документи за самостоятелно участие на изборите?

Джевдет Чакъров внесе документи в ЦИК за самостоятелно участие на изборите.  Това съобщиха от пресцентъра на ДПС във Facebook.  Внесени са 5240 подписа.   ЦИК отказа да регистрира "Демокрация, права и свободи - ДПС" и "ДПС - Ново начало" за вота през октомври По-рано ЦИК реши да не регистрира за изборите двете коалиции около ДПС -..

публикувано на 09.09.24 в 13:23
Срутен мост във виетнамската провинция Футхо от наводнение, причинено от тайфуна.

Увеличават се жертвите на тайфуна Яги във Виетнам

Мост се срути, а автобус беше отнесен от свлачище в Северен Виетнам след тайфуна Яги и предизвиканите от него наводнения и свличания на кални маси, които причиниха смъртта на най-малко 59 души в страната, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Виетнамският заместник министър-председател Хо Дук Фок заяви, че в провинция Футхо при срутването на..

публикувано на 09.09.24 в 13:19