Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Има хитруване на дребно на партиите за президентския вот

| обновено на 07.07.16 в 12:29
Снимка: БГНЕС

Имам готов играч за президент и мога да го обявя още утре, заяви премиерът Бойко Борисов. Но допълни, че нарочно не го обявява, за да види каква ще е конкуренцията от другите партии.

Политологът Димитър Аврамов за абдикирането на партиите от президентския вот и за кандидатите, които трябваше вече да опознаваме.

Ако имаше лидери в българските партии, то те щяха да са естествените кандидати за президент и щяха да са ясни, каза в интервю за Радио Пловдив Димитър Аврамов. Той смята, че пред бъдещия президент има много предизвикателства и самата институция е доста важна.

Според Аврамов е удобно за партиите да неглижират подготовката за изборите тази есен. В момента трябваше да има разговор за това каква да е България за следващите пет години, смята политологът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.