Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба "Войводите на България" откриват във Враца

2
Снимка: РИМ Враца
Експозиция "Войводите на България", посветена на 113-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание, се открива тази вечер в голямата зала на Художествена галерия "Иван Фунев" при музея във Враца.

Изложбата е с творби от фонда на галерията, свързани с освобождението на българите, коментира директорът на Регионалния исторически музей Георги Ганецовски:

Това, което е интересно, е, че обикновено галериите представят изложби, свързани с годишнини, касаещи рождение или смърт, или други някакви събития, свързани с някаква личност. Ние решихме да подходим малко по-различно и по-иновативно и да вземем тази тема, която е достатъчно важна за нас българите и за българщината и да покажем неща от фонда ни по различен тематичен начин. Всеки посетител, сам за себе си, ще може да види стила на автора и личността, изобразена на картината, графиката или пластиката, свързана с това важно събитие.

Откриването на изложбата е от 17:30 часа, а посетители ще могат да я видят до края на лятото, добави Ганецовски.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия