Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рашко Младенов: Няма да правя резки движения в културата, ще следвам закона

Снимка: БГНЕС

Рашко Младенов за пореден път се нагърбва с управленска работа, която той успешно съчетава с артистизма си през годините. Само след няколко дена Младенов ще празнува своя 70-ти юбилей и за това време е натрупал богат творчески, житейски и управленски опит – 3 пъти е театрален директор. Завършил е и музикално, и театрално училище. Така че има професионален поглед и върху сценичните изкуства и върху музиката, и киното. Смята, че предизвикателството този път ще са проблемите на културното наследство.
Как ще управлява служебният министър на културата? Реформатор ли ще бъде или наблюдател? Всъщност служебният министър си е абсолютно пълноправен управленец за тези два месеца. Единственото, което не може да прави е да внася нови закони просто защото няма Народно събрание. Какво да очакваме тогава?


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.