Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Колекциите на Боряна Венциславова

БНР Новини
Снимка: DOMA Art Events‎/Rosie Eisor

Краят на една политическа епоха, видяна през призмата на поколението, израснало в годините на прехода, е отразен в изложбата „Ние сме част от Колекция“ на художничката Боряна Венциславова, която живее и работи във Виена. Образите ѝ навяват на 90-те – уейв музика, „Нова генерация“, кубинки, приватизация, безизходица или ентусиазъм – лични и колективни спомени във инсталации, фотографии, прожекции.
Боряна е точно от това поколение и е по-известна в Австрия, където е вземала редица награди, отколкото в България. Но днес е тук, за да открие утре (13 септември) своя самостоятелна изложба във Водната кула в столичния "Лозенец". Художничката Боряна Венциславова и Мартина Стефанова от арт фондация „Дома“, които са част от организаторите, с подробности за изложбата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.