Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Слънчев джаз+ тази неделя:

Хорхе Пардо и други фестивални участници и фаворити

Виртуозът на флейтата Хорхе Пардо специално за слушателите на Радио София (вляво е водещият Людмил Фотев)
Снимка: Личен архив
През октомври Слънчев джаз+ е на софийска фестивална вълна - Оле! и Жълтите павета.
Започваме с документални записи от първия концерт от ¡Оlé! фестивал - Хорхе Пардо на живо часове след като поздрави Радио София с десетата ни годишнина.

Още един концертен запис на артист, гостувал в предишно издание на Жълтите павета - Едмар Кастаньеда с японката Хироми от тазгодишния Монреал джаз фестивал.

В първата част на предаването предлагаме няколко нови албума на други наши любимци и открития. Сред първите - гостувалият неколкократно на Джаzz+ фестивал композитор и мултиинструменталист Щефан Микус с пиеса от проекта му Inland Sea. От същия лейбъл ЕСМ слушаме и версия на филмовия хит Goldfinger на китариста Бил Фризел в дуо с басиста Томас Морган.

Сред вторите - полякинята Наталия Матео в прочит на Молитвата на Франсуа Вийон и добре познатия ни италиански барабанист Алдо Романо, установен във Франция и изненадващ ни с вокална партия по парчето на Жерар Мансе Il voyage en solitaire.

Нощта е млада!

Приятно слушане.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.