Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров: Подкрепяхте ме страхотно с българските флагове

| обновено на 20.11.17 в 05:24
Снимка: БТА

Най-добрият тенисист на България Григор Димитров победи белгиеца Давид Гофен  на финала на последния за сезона турнир от сериите Мастърс в Лондон.

Българинът спечели турнира на 8-те най-добри на Асоциация на професионалните тенисисти (ATP). В зала "О2" той направи нещо неповторимо със своите пет поредни победи, а във финала срещу  Давид Гофен за 2 часа и 29 минути в един изключително нервен и напрегнат мач -  7:5, 4:6, 6:3. 

Страхотно беше да спечеля този трофей! Благодаря за подкрепата на публиката! Подкрепяхте ме страхотно с българските флагове, каза минути след успеха Димитров, който  спечели най-ценния трофей в кариерата си. От днес официално той е номер 3 в света. 

В шампионското интервю от корта и то минути след като вдигна купата, Григор сподели, че преживява една незабравима седмица и поздрави своя достоен съперник, на когото пожела идната седмица успех в състава на Белгия за Купа "Дейвис", а също и благодари на своя екип и на своите родители, но и поздрави приятелката си - Никол

Успях да намеря вариант да спечеля, подчерта тенисистът на пресконференция след мача, на която обясни, че през цялото време се е чувствал сякаш играе у нас.

Да си призная честно, чувствах се малко като в София, но със сигурност мачът ми там беше малко по-добър от моя страна, но като че ли днес залогът беше по-голям. 
Това е победа за всички нас - за семейството ми, а ,разбира се, че и Никол е част от това. Близките ми хора означават много за мен. Майка ми и баща ми бяха тук, както и  Георги Стоименов, и Катя Малеева -  да спечеля пред тях беше безценно, подчерта Димитров.

В Хасково - родният град на тенис легендата, хората ​се поздравяват с "ГриГорди сме". Почитатели, приятели, треньори бяха заедно тази вечер на тенискортовете в "Кенана", за да гледат играта на Гришо. 

СнимкаМного сме горди, че наш съгражданин направи такъв успешен мач, заяви кметът на Хасково Добри Беливанов, който добави в интервю за програма "Хоризонт" , че ще предложи тенис кортовете в града на носят името на Григор Димитров.

Ние тук в Хасково ще направим така, че нашият град да стане спортният град на България!  Градът, който ще възпита още много шампиони и ние ще докажем, че страната ни ще има още много шампиони - и момичета, и момчета!, подчерта треньорът на тенисклуб "Хасково-2015" Йорадан Йорданов, където под номер едно е записан Григор Димитров.

Перфектен завършек на един много успешен сезон и на една много силна седмица за Григор. Всички много се гордеем - въпреки всичко накрая все пак намери себе си, намери своята игра и успя да се пребори и заслужено вдигна купата и стана шампион, добави треньор Невена Шопова.

Подробности, както и още реакции от съгражданите на Григор - чуйте от звуковите файлове.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Григор Димитров

Григор Димитров триумфира в Лондон

Григор Димитров спечели най-значимата титла в кариерата си, след като триумфира на финалния турнир на АТП в Лондон с награден фонд 8 милиона долара. Поставеният под номер 6 дебютант в надпреварата Димитров надделя на финала над седмия в схемата..

обновено на 19.11.17 в 23:41

Президентът Румен Радев поздрави Григор Димитров за голямата победа

Президентът Румен Радев поздрави Григор Димитров за голямата победа: Един българин показа как с много труд, упоритост, дух и вяра се постига победата , написа в профила си във Фейсбук държавният глава. Той се обърна към тенисиста с думите:..

публикувано на 20.11.17 в 11:35
ВИЖТЕ ОЩЕ
Димитър Кузманов

Димитър Кузманов спечели титлата на „Чалънджър“ в Астана

Националът на България за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов спечели титлата на сингъл на турнира по тенис на твърди кортове от сериите "Чалънджър" в Астана (Казахстан) с награден фонд  41 хиляди долара. Поставеният под номер 3 Кузманов победи на..

публикувано на 21.07.24 в 12:27
Треньорка по тенис и 18-годишен са победители на „TroyanRun - По стъпките на Левски“

Треньорка по тенис и 18-годишен са победители на „TroyanRun - По стъпките на Левски“

18-годишният Петко Кинчев и 48-годишната треньорка по тенис Мария Цочева са първите победите на ултра дистанцията от 75 км във второто издание на "TroyanRun – По стъпките на Левски". Кинчев, който е родом от Троян, премина дистанцията за 10:39.27..

публикувано на 21.07.24 в 11:35
Никола Цолов

Никола Цолов постигна първа победа в основно състезание от Формула 3

Никола Цолов записа първата си победа в основно състезание от Формула 3, след като триумфира в дългата надпревара на пистата „Хунгароринг“ в Унгария. За българинът това бе трета победа на това ниво. Цолов стартира от второто място на стартовата..

публикувано на 21.07.24 в 10:51
Добромир Карамаринов и президентът на Словакия - Петер Пелегрини

Добромир Карамаринов се срещна с президента на Словакия

Президентът на Европейската атлетика - Добромир Карамаринов, се срещна с президента на Словакия - Петер Пелегрини, в третия ден на европейското първенство за юноши и девойки под 18 години в Банска Бистрица. Карамаринов посрещна Пелегрини на..

публикувано на 21.07.24 в 10:29
Даниил Кондраков

Ботев (Враца) привлече нападателя Даниил Кондраков

Отборът на Ботев (Враца) подписа договор с украинеца Даниил Кондраков. 26-годишният централен нападател е най-новото попълнение на отбора. Кондраков е играл в Слиема (Малта) преди пристигне при врачани. В кариерата си е обличал също така екипа на..

публикувано на 21.07.24 в 09:47
Играчите и персоналът на Реал са изненадани от Мбапе

Играчите и персоналът на Реал са изненадани от Мбапе

Играчите и служителите на Реал (Мадрид) са приятно изненадани от поведението на новодошлия Килиан Мбапе, съобщава AS. Според изданието всички в клуба са били изумени от гладкостта и лекотата, с която французинът е общувал с тях. Мнозина също..

публикувано на 21.07.24 в 09:36
Лудогорец няма да пуска фенове на ЦСКА София

Лудогорец няма да пуска фенове на ЦСКА София

Ръководството на Лудогорец съобщава, че касите на улица "Васил Левски" номер 31 ще отворят днес в 17:00 часа преди мача с ЦСКА София, който по програма е от 21:15 часа. ВАЖНО! Поради наложената забрана за гостуващи фенове на противниковия отбор..

публикувано на 21.07.24 в 09:13