Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Румен Радев поздрави Григор Димитров за голямата победа

Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев поздрави Григор Димитров за голямата победа:

Един българин показа как с много труд, упоритост, дух и вяра се постига победата, написа в профила си във Фейсбук държавният глава. Той се обърна към тенисиста с думите:

С неуморния си труд, желание за победа и отдаденост към спорта вдъхновявате стотици деца, които вземат ракетата и усърдно тренират на корта. Вие изведохте българския мъжки тенис до недостигнато до този момент ниво.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Григор Димитров: Подкрепяхте ме страхотно с българските флагове

Най-добрият тенисист на България Григор Димитров победи белгиеца  Давид Гофен   на финала на последния за сезона турнир от сериите Мастърс в Лондон. Българинът спечели турнира на 8-те най-добри на Асоциация на професионалните тенисисти (ATP). В зала..

обновено на 20.11.17 в 05:24
Григор Димитров

Официално: Григор Димитров е №3 в световната ранглиста

Григор Димитров се изкачи до рекордното за него трето място в световната ранглиста по тенис. Най-добрият български тенисист спечели заключителния за годината турнир на АТП в Лондон и това му позволи да има актив от 5150 точки в края на сезона. До..

публикувано на 20.11.17 в 10:29
ВИЖТЕ ОЩЕ

Съдбата на общинското ВиК дружество в Дупница с може да бъде решена с референдум

Съдбата на общинското ВиК дружество в Дупница може да бъде решена с референдум. Инициаторите за такова допитване обявиха, че са събрали необходимия брой подписи.  4 355 от събраните 5 117 подписа за свикване не референдум по съдбата на фалиралото общинско..

публикувано на 21.07.24 в 16:32

Увеличено е покритието на мобилните оператори в района на Воден

Увеличено е покритието на мобилните оператори в района боляровското село Воден, край което вече шести ден бушува пожар. Това съобщи днес министърът на транспорта Георги Гвоздейков, след като служебният премиер Димитър Главчев разпореди районът на..

публикувано на 21.07.24 в 16:09
Два испански самолета за борба в пожарите се включиха в борбата с огъня в района Странджанското село Воден.

Борбата с пожара край Воден продължава, участват 2 самолета и 4 хеликоптера

От този следобед в борбата с огъня край странджанското село Воден се включиха два испански противопожарни самолета и четири хеликоптера. Преди това служебният премиер Димитър Главчев и министърът на вътрешните работи Калин Стоянов се срещнаха с турските..

публикувано на 21.07.24 в 15:33
Стратегически бомбардировач Б-52 на ВВС на САЩ.

Русия съобщи, че е прехванала американски бомбардировачи над Арктика

Министерството на отбраната на Русия съобщи, че руски изтребители МиГ-29 и МиГ-31 са попречили на американски стратегически бомбардировачи В-52Н да нарушат държавната граница над Баренцово море. "С приближаването на руските изтребители..

публикувано на 21.07.24 в 14:39
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

Ердоган заяви, че Турция е готова да създаде военноморска база в северен Кипър, "ако е необходимо"

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Турция е готова да създаде военноморска база в северен Кипър, ако това е необходимо, предаде Ройтерс, позовавайки се на Анадолската агенция. Вчера Ердоган присъства на военния парад в северната част на..

публикувано на 21.07.24 в 14:04
Кадър от видео, публикувано от медийния център на хутите, показва огън и дим, издигащи се след израелските въздушни удари в пристанищния град Ходейда, Йемен, 20 юли 2024 г.

Йеменското пристанище Ходейда гори след израелски удар, хутите заявиха, че ще отговорят

Противопожарните екипи продължават да се борят с огъня в управляваното от хутите йеменско пристанище Ходейда, часове след като израелски удар по пристанището предизвика огромен пожар и уби трима души, според данни на бунтовниците. Израелски въздушни..

публикувано на 21.07.24 в 13:56

Два испански самолета се включиха в борбата с огъня в района на с. Воден

Два испански самолета за борба в пожарите се включиха в борбата с огъня в района на Странджанското село Воден. По-рано министърът на вътрешните работи Калин Стоянов обяви, че се разчита на много на тяхната работа, защото пренасят шест тона вода на полет...

публикувано на 21.07.24 в 13:49