Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Опит за летене" събира куп звезди на "сцената под звездите"

Георги Мамалев
Снимка: БГНЕС

На 8 юли Народният театър "Иван Вазов" кани зрителите на спектакъла-хепъпинг “Опит за летене” от Йордан Радичков, режисиран от Стоян Радев. Представлението, което е част от инициативата "Театър пред театъра", събира на една сцена куп звезди: Георги Мамалев, Мария Каварджикова, Николай Урумов, Валентин Танев, Марин Янев, Дарин Ангелов, Валери Йорданов, Деян Ангелов, Зафир Раджаб, Христо Петков, Йосиф Шамли, Павлин Петрунов.

Актьорът Георги Мамалев поясни, че представянето на "Опит за летене" е в съвсем ранен стадий:
Не може да се каже, че това ще бъде предпремиерно представление, защото ние имаме доста работа после през октомври и премиерата ще бъде в началото на ноември, едно чудесно време за представяне.

И още в програмата на "Театър пред театъра": На 5 юли можете да гледате „Животът е прекрасен“ на Александър Морфов. Ден по-късно на откритата сцена ще се играе „Сако от велур” на режисьора Бойко Богданов. На 7 юли Театър "Българска армия" ще отбележи на сцената под звездите стотното представление на „Швейк”.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.