Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вечер с приказките на Валери Петров в Младежкия театър

Младежкият театър "Николай Бинев" кани на 7 декември от 19:00 ч. "В детската стая с Валери Петров". Петъчната вечер ще бъде изпълнена с най-съкровените детски приказки на любимия автор на малки и големи "Пук!", "Копче за сън", "В лунната стая" и "Меко казано". Кремена Димитрова от издателство "Колибри" разказа пред Радио София за инициативата:

Младежкият театър включва в програмата и премиера на "Бяла приказка" и изложба на плакати. Ние се включваме с представяне на четирите книжки на Валери Петров с чисто нови илюстрации и оформление и среща с художниците на тази поредица. Книжките са пълни с толкова много детайли и изненади, че наистина може да потънеш в този безбрежен свят на Валери Петров и да вникнеш в силните послания, които той ни е оставил - да пазим доброто в себе си, да го открием и да го раздаваме на хората - онова вълшебно бисерче, което живее във всеки от нас.

Гости ще бъдат наследниците на поета Оги и Ани, както и техните слънчеви деца. В събитието ще участват илюстраторките Мила Янева-Табакова ("Пук!"), Мария Налбантова ("Копче за сън"), Росица Ралева ("В лунната стая"), Люба Халева ("Меко казано").

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.