Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Банов: Записът, разпространен от Елена Йончева, е фалшифициран

| обновено на 31.01.19 в 11:57
Снимка: БГНЕС

Министърът на културата Боил Банов заяви, че записът, разпространен вчера от депутата Елена Йончева, е фалшифициран. Пред Нова тв Банов  каза, че авторите на записите и хората, които след това са разполагали с тях, са "схемаджии" от "малка организирана престъпна група". По думите му той е бил изнудван и заплашван по 4-5 проекта и обясни:

 "Хора-изнудвачи, хора, които скалъпват, хора, които записват незаконно, скалъпват записи и това им е работата - да изнудват. Това правят, с това се занимават!  Елена Йончева - невероятната бивша, подчертавам, разследваща журналиста, всъщност взима във вторник и го носи този запис".

"Жална ни майка на всички, ако социалистите така ще печелят избори и ще управляват държава", коментира още министърът на културата, който е категоричен, че разпространеният от БСП запис е „подправен, нагласен и тенденциозен”. 

Министърът обясни, че е рекетиран чрез трети лица. "Изпращат ги, за да ми кажат, че ако не направя нещо, което искат, ще ме съсипят, ще ме унищожат, ще ми разгонят фамилията”, обясни Банов.

От своя страна депутатът от БСП Елена Йончева обяви днес, че е готова да внесе в прокуратурата сигнал по тази афера. Готова съм да отговарям на въпросите на прокуратурата, обяви Йончева в кратко изявление: 

"Прокуратурата се сезира в момента, в който ние изнесохме информация по тази афера. Чакам от Прокуратурата да се свържат с мен и аз ще предоставя цялата информация, с която разполагам, на прокуратурата"




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Журналистът Борис Митов

Борис Митов: Изненадващото в случая „Ало, Банов съм“ е светкавичната реакция на прокуратурата

Изненадващото по случая с изнесените от депутата от БСП Елена Йончева записи, че министър Боил Банов, като зам.-министър на културата опростил на фирма неустойка от над 700 хил. лв., е изненадващата реакция на прокуратурата, заяви днес пред БНР..

публикувано на 31.01.19 в 08:31
Руслан Стефанов

Руслан Стефанов: Случаи като "Ало, Банов съм" трябва да стигат до институциите преди медиите

Историята показва, че случаи като „Ало, Банов съм“ имат изцяло медиен и политически ефект, намаляват доверието в институциите, но рядко са достатъчни за ефективно съдебно преследване и реално подобряване на ситуацията в страната. Такова мнение..

публикувано на 30.01.19 в 17:13

Банов показа пред медиите исковата молба до съда, с която се изисква 753 хил. лева неустойка

Министърът на културата Боил Банов обясни, че вече има дело по случая, като показа пред медиите исковата молба до Софийски градски съд от 17 януари 2017 година до дружество “Антична Сердика“, изпълнител на строителните дейности по проекта..

обновено на 30.01.19 в 16:59

„Ало, Банов съм“ - коментар на Тома Биков и Димитър Данчев

Ако запишете 10 минути от която и да е оперативка в партия или институция, ще извадите по-голяма новина от скандала „Ало, Банов съм“. Това заяви в интервю за БНР депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Според него изнесените от Елена Йончева записи на..

публикувано на 30.01.19 в 16:45

Случаят "Ало, Банов съм" тепърва ще се изяснява

Вижте какви са реакциите: Боил Банов на пресконференция се държи като сапунен актьор, който всеки момент ще се нахвърли на някого. Беше активизирана цялата фабрика от георгихаризановци във Фейсбук, за да брани достойното име на ГЕРБ. Това за мен..

публикувано на 30.01.19 в 16:17

От „Ало, Банов съм“ до „Рекетират ме“ в „Ден след ден“

БСП поиска оставката на министъра на културата Боил Банов заради огласената от Елена Йончева схема за опрощаване на неустойка от 700 хиляди лева на фирмата, изградила столичното Ларго. Той отрече, обяви, че е рекетиран от години от „лицето Ангел..

публикувано на 30.01.19 в 14:12

Елена Йончева пусна запис как Боил Банов опрощавал 700 хил. лева неустойка

Елена Йончева предостави днес аудиозапис, който показва как Боил Банов като заместник-министър на културата през 2016 опрощава 700 хиляди лева неустойка на фирма-строител и дава указания как да се фалшифицират документи за обект "Ларгото" в София...

обновено на 30.01.19 в 12:28

Прокуратурата реагира след запис как Боил Банов опрощавал 700 хил. лева неустойка

Елена Йончева предостави днес аудиозапис, който показва как Боил Банов като заместник-министър на културата опрощава 700 хиляди лева неустойка на фирма строител и дава указания как да се фалшифицират документи за обект "Ларгото" в София. Йончева..

публикувано на 30.01.19 в 12:10
Елена Йончева

Елена Йончева показа запис как Боил Банов опрощава 700 хил. лв. неустойка

Елена Йончева предостави днес запис, който показва как Боил Банов като заместник-министър на културата опрощава 700 хиляди лева неустойка на фирма строител и дава указания как да се фалшифицират документи за обект Ларгото в столицата. БСП подава..

публикувано на 30.01.19 в 10:51
ВИЖТЕ ОЩЕ

Радан Кънев: Евроатлантизмът в България се превърна в клише

"Политиците загубиха способността да водят спокоен, разумен дебат. Те опитва т, особено популистки настроените, да вкарат обществото в режим, в който не може да се води такъв".  Така евродепутатът Радан Кънев коментира поправките в Закона за..

публикувано на 13.08.24 в 10:10

Към края на юни: 1556,10 лева е средномесечният осигурителен доход у нас

Средномесечният осигурителен доход за страната за периода от 1 юли 2023 до 30 юни 2024 г. е 1 556,10 лева, което е по-малко от средноосигурителния доход за май. Определеният средномесечен осигурителен доход за страната за посочения период служи..

публикувано на 13.08.24 в 10:09

Овладян е пожарът край кюстендилското село Неделкова Гращица

Овладян е пожарът, който  вчера възникна следобеда край кюстендилското село Неделкова Гращица, навлязе в гора и обхвана над 300 декара площи. В гасенето се включиха екипи на пожарните служби и горските стопанства от Невестино и Кюстендил,..

публикувано на 13.08.24 в 10:02
Мила Минева

Мила Минева: Нужно е радикално противопоставяне на популизма, който произвежда разделение

" Единственият начин избирателите да бъдат мотивирани е през радикално противопоставяне на този популизъм, който произвежда разделение ". Това заяви пред БНР Мила Минева, преподавател по социология в СУ "Св. Климент Охридски". Според нея от..

публикувано на 13.08.24 в 09:28

Деца се състезават с колела и тротитетки в Ловеч за Деня на младежта

Община Ловеч организира днес състезание с велосипеди и тротинетки за деца и младежи по повод Международния ден на младежта. Състезанието е по инициатива на Общинския съвет, Превантивно-информационен център за борба с наркотичните вещества и..

публикувано на 13.08.24 в 09:11
Горица Грънчарова–Кожарева

Горица Грънчарова – Кожарева продължава разговорите за служебно правителство

Продължават срещите на избраната от президента Румен Радев за служебен премиер Горица Грънчарова - Кожарева с министри от кабинета Главчев и експерти преди представянето на проект на правителство, срокът за което изтича на 19 август. Финансовият..

публикувано на 13.08.24 в 09:03

Станимир Миланов: Наслагва се мантрата, че МВР влияе върху изборния процес!

Не бяхме на протестите, обясни пред БНР Станимир Миланов, зам.- председател на Синдикат "Огнеборец" , след като вчера полицаи излязоха пред НС, за да изразят недоволството си от "безпрецедентния опит за употреба на МВР". "Нашето задължение е да..

публикувано на 13.08.24 в 08:50