Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борусия (Дортмунд) с трето поредно равенство

Вратарят на Нюрнберг Матения е изпреварил Гьотце.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лидерът Борусия (Дортмунд) стигна само до 0:0 при гостуването си на последния в класирането Нюрнберг в среща от 22-ия кръг на германското футболно първенство.

"Жълто-черните" постигнаха трето поредно равенство в Бундеслигата и с актив от 51 точки останаха на върха на класирането, но само с 3 точки аванс пред шампиона Байерн.

Нюрнберг остана на дъното с 13 точки, на 5 от спасителната зона.

Вратарят на домакините Кристиан Матения направи страхотен мач, като на пет пъти спря Марио Гьотце да вкара от добри позиции.

След срещата феновете на Нюрнберг се радваха, все едно отборът им е спечелил, въпреки че серията на тима без победа беше продължена на 16 срещи от септември насам.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Божидар Саръбоюков

Божидар Саръбоюков отпадна в квалификациите

Божидар Саръбоюков отпадна в квалификациите на скок дължина на турнира по лека атлетика на Игрите в Париж. 19-годишният дебютант на Олимпиада завърши 14-и в класиране със 7.87 метра, като остана само на 4 сантиметра от място във финала, за който се класираха най-добрите 12 от пресявките. Младокът направи два неуспешни опита, след което в..

публикувано на 04.08.24 в 15:29

Светлана Каменова приключи на четвъртфиналите участието си в Париж

Състезателката ни по бокс Светлана Каменова не успя да спечели втори медал за България от Летните олимпийски игри в Париж.  На четвъртфиналите представителката ни в категория до 57 килограма допусна поражение от поставената под номер едно в дивизията Лин Ю Тин /Тайван/.  Каменова не успя да си гарантира място на почетната стълбичка и минимум бронзово..

публикувано на 04.08.24 в 12:32
Божидар Саръбоюков

Двама българи на Олимпиадата днес

Тридесет и един комплекта медали ще бъдат раздадени по време на 9-тия ден на олимпийските игри в Париж. Двама българи ще вземат участие на Игрите днес.  В турнира по лека атлетика, Божидар Саръбоюков ще участва в квалификациите в сектора на скок дължина, които започват точно в 12-сет часа.  Квалификационната норма за финала във вторник е..

публикувано на 04.08.24 в 10:23

Барселона победи Реал Мадрид в контрола

Отборът на Барселона се наложи с 2:1 над Реал Мадрид в контролна среща. Макар и с неофициален характер, мачът в Ийст Ръдърфорд предизвика голям интерес, а двата тима се постараха да оправдаят очакванията.  Барса стигна до успеха с две попадение на Пау Виктор , а за Реал се разписа Нико Пас . Срещата беше прекъсната още в началото заради..

публикувано на 04.08.24 в 06:50

Медалистите от осмия ден на Олимпиадата в Париж

Медалисти от осмия ден на Олимпийските игри в Париж - 29 финала: спортна стрелба, 25 метра пистолет, жени: 1. Джи-ин Ян (Република Корея)   - 37 точки 2. Камий Йеджейевски (Франция)   - 37  3. Вероника Майор (Унгария)      - 31 ловна стрелба, скийт (мъже): 1. Винсънт Ханкок                - 58 точки 2. Конър Лин Принс (САЩ)         - 57  3. Мен Юан Ли..

публикувано на 04.08.24 в 06:38

Лудогорец разгроми Арда

Лудогорец постигна очаквана победа над тима на Арда в среща от 3-тия кръг в Първа футболна лига. Разградските футболисти доминираха през по-голямата част от двубоя и спечелиха с 5:1 Старши треньорът Георги Дерменджиев беше дал почивка на голяма част от своите титуляри. Головата серия откри Сон в 8-та минута след подаване на Дани Групер. В 44-та..

публикувано на 03.08.24 в 23:07

Спартак Варна победи с лекота ЦСКА София

Спартак 1918 Варна спечели втората си победа в българското футболно първенство.  Завърналият се в елита варненски тим надигра и спечели категорична победа над ЦСКА-София с 3:0.  С успеха си „соколите“ имат вече 7 точки в актива си, докато „армейците“ са с победа, две поражения и 3 точки. Голмайстори: 1:0 Ахмед Ахмедов (14-ата мин.), 2:0 Ахмед Ахмедов..

публикувано на 03.08.24 в 21:53