Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимир Балъков: Мачът с ЦСКА-София е ключов за нас

Красимир Балъков
Снимка: БТА

Старши треньорът на Етър Красимир Балъков разкри очакванията си за сблъсъка с ЦСКА-София във Велико Търново от 25-ия кръг на Първа лига, който е тази събота, 9 март, от 17,30 часа. Наставникът смята, че неговият отбор има сили да победи "червените". Балъков коментира и слуховете, че Етър няма да се раздаде на сто процента срещу ЦСКА-София.

"Няма никакво значение победата ни над ЦСКА в контролата преди около месец. Те тогава бяха сменили треньора. Той вече имаше достатъчно време да опознае отбора си. Мисля, че този мач ще е коренно различен. Ще бъде тежък мач. Той обаче е ключов за нас. Ако искаме да бъдем в топ 6, само победа може да ни помогне. Има значение, че преотстъпените няма да играят. Ние разчитаме на тези играчи. Повечето от тях са титуляри. Ние винаги сме били коректни към партньорите, които ни дават играчи под наем. Така ще бъде и към ЦСКА. Преотстъпените няма да играят", заяви Балъков.

"Не искам да коментирам слуховете, че няма да се раздадем на сто процента. Който ме познава, знае, че съм професионалист и винаги играя за победа. Няма смисъл да говорим за тези паранои, това са глупости. Няма по-хубаво от това стадионът да е пълен. Дано в събота да се получи хубав и атрактивен мач, приятен за наблюдаване. Тежък мач за Никола Попов. Четох какво казват нашите фенове. Мога само да ги помоля да са търпеливи, да не се настройват преди мача, да дадем спокойствие на Никола Попов да свири, както знае. Няма да ни помогне, ако има негативни емоции към него от сега. След мача всеки може да си каже мнението, но ще е добре да запазим една добра атмосфера преди него", добави героят от САЩ ’94.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Николина Танкушева: Голямо постижение е да си единствената европейка стигнала до олимпийския финал на прескок

„Филип е човек, който винаги гори в гимнастиката. Той обича този спорт. Обича състезателките си и дава всичко от себе си, за да може с Валя  да успеят. Валя и Филип направиха една изключителна година. Всяко едно излизане на голямо първенство й носеше успех, носеше й медал. Спечели и квота за олимпийските игри“, това сподели специално за БНР Николина..

публикувано на 02.08.24 в 20:52
Габриела Петрова

Габриела Петрова отпадна в квалификациите на троен скок в Париж

Габриела Петрова отпадна в квалификациите на троен скок на олимпийския турнир по лека атлетика в Париж.  Европейската вицешампионка в зала от Прага 2015 Петрова постигна 13.77 метра метра, което й отреди 20-ото място в крайното класиране от 30 участващи състезателки. Тя започна с 13.77 метра, след което направи неуспешен опит, а в последния си трети..

публикувано на 02.08.24 в 20:11

Краси Дунев пристигна в Париж за да подкрепи Валентина Георгиева във финала на прескок

Президентът на Българската федерация по гимнастика Красимир Дунев пристигна на Игрите в Париж. Олимпийският вицешампион на висилка от Атланта 1996 е във френската столица, за да подкрепи Валентина Георгиева, която утре ще се бори за отличията на финала на прескок при жените. Надпреварата за медалите започва в 17.20 часа българско време.  След 32..

публикувано на 02.08.24 в 19:08
Камила Валиева

Спортният арбитражен съд отхвърли жалбата на Канада за резултатите в отборното на ЗОИ в Пекин 2022

Спортният арбитражен съд (КАС) отхвърли жалбата на Канада за присъждане на бронзовия медал в отборното състезание по фигурно пързаляне на Зимните олимпийски игри в Пекин 2022 след допинг скандала с рускинята Камила Валиева, оставяйки представителите на Руския олимпийски комитет на трето място. На Игрите в Пекин Валиева беше уличена в употреба на..

публикувано на 02.08.24 в 18:42

ММС: Принципите на олимпизма за чиста и честна игра не бива и не трябва да бъдат потъпквани

Министерството на младежта и спорта изрази притеснение преди двубоя на Светлана Каменова от четвъртфиналите в категория до 57 килограма на турнира по бокс на Олимпиадата в Париж срещу Лин Ю-тин (Тайван).  Ю-тин има мъжки белези, но е допусната до участие в олимпийските състезания при жените. Азиатката стартира днес с категорична победа над Ситора..

публикувано на 02.08.24 в 18:14
Ига Швьонтек

Ига Швьонтек с бронз от олимпийския турнир по тенис при жените

Ига Швьонтек спечели бронзов медал от олимпийския турнир по тенис за жени в Париж. Поставената под номер 1 полякиня се наложи категорично с 6:2, 6:1 срещу Ана Каролина Шмедлова за само 59 минути. На корт "Филип Шатрие" лидерката в световната ранглиста направи общо пет пробива срещу само един в полза на словачката и приключи двубоя още при първата си..

публикувано на 02.08.24 в 18:09
Локомотив Пд - Левски

Два мача откриват кръга в Първа лига, по "Хоризонт" предаваме Локо (Пд) - Левски

С два мача днес се открива третият кръг във футболната ни Първа лига. От 19.00 часа Славия ще посрещне Хебър на стадион „Александър Шаламанов“ в столицата. В този мач формалният домакин е Хебър, но поради лошото състояние на терена в Пазарджик, мачът бе преместен в столицата. От 21.15 е най-любопитният сблъсък в този кръг. В Пловдив местният Локомотив..

публикувано на 02.08.24 в 06:36