Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава разследването на трагедията с камиона-ковчег в Есекс

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Днес ще бъде извършена аутопсия на 11 от 39-те тела, открити мъртви в камион с българска регистрация в Есекс тази седмица, предаде Би Би Си.

Единадесет от жертвите са откарани снощи от пристанище Тилбъри в болница Брумфийлд в административния център Челмсфорд.

Полицията смята, че осемте жени и 31 мъже, открити в хладилен контейнер в промишлена зона след пристигането му от Белгия са китайци.

Междувременно бе удължен арестът на северноирландския шофьор на камиона Мо Робинсън (25 г.)

Китайският посланик във Великобритания Лю Сяомин съобщи, че е изпратил екип да помогне на полицията в установяването на самоличността на жертвите. Той допълни, че тяхната националност все още не може да бъде установена.

Целта на аутопсиите е да се потърсят улики за това как жертвите са влезли в хладилния контейнер.

„Били ли са измъчвани тези хора? Били са жертва на сексуално насилие, дали са били бити и принудени“ – това са част от въпросите, на които трябва да отговори д-р Ричард Шепърд, водещ британски патоанатом.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Снимки на камиона, в чийто контейнер бяха открити 39 тела, показват, че винетните стикери и стикерите за технически преглед (вляво), както и за гражданска отговорност (вдясно), приличат на българските.

Британската полиция откри 39 тела в контейнер на български камион

Британската полиция съобщи днес, че телата на 39 души са открити в камионен контейнер в индустриален комплекс източно от Лондон.  Шофьорът на камиона - 25-годишен мъж от Северна Ирландия е задържан по подозрение в убийство. Полицията..

обновено на 23.10.19 в 17:36
ВИЖТЕ ОЩЕ

Поредно заседание в Московски съд по дело срещу театралките Беркович и Петрейчук

В Москва се състоя поредното заседание по делото за оправдание на тероризма срещу режисьора Евгения Беркович и драматурга Светлана Петрийчук. Беркович и Петрейчук не се признаха за виновни по обвиненията в оправдаване на тероризма в първия ден..

публикувано на 20.05.24 в 21:00
Олег Савелиев беше назначен за заместник-министър на отбраната на Русия

Путин назначи икономиста Олег Савелиев за заместник-министър на отбраната

Президентът на Русия Владимир Путин е подписал указ за назначаване на одитора от Сметната палата и бивш зам. министър на икономиката Олег Савелиев за заместник-министър на отбраната и ръководител на апарата на министъра, предаде Ройтерс. Това е..

публикувано на 20.05.24 в 20:45
Володимир Зеленски

Зеленски: Ситуацията в Харковска област е под контрол, западната помощ за Украйна е твърде бавна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви, че ситуацията в Харковска област, където Русия отвори нов фронт преди десетина дни, е под контрол. В интервю за агенция Ройтерс обаче Зеленски призова за пореден път за смяна на цялостния подход в..

публикувано на 20.05.24 в 20:27

Още по случая с починалото 5-годишно дете от с. Стоб

5-годишно дете от село Стоб, община Кочериново, е починало на път за болницата в Благоевград, заради което започва проверка в лечебното заведение и в Спешния център в град Рила. 5-годишно дете почина на път за болницата в Благоевград Петгодишното..

публикувано на 20.05.24 в 20:11

БНБ разпореди на банките набор от показатели за наблюдение на ипотечните кредитни стандарти

Управителният съвет на Българската народна банка разпореди на банките и клоновете, извършващи дейност в страната, прилагането на минимален набор от показатели за наблюдение на кредитните стандарти при отпускане и предоговаряне на кредити,..

публикувано на 20.05.24 в 19:58

Поредна вечер на протест в центъра на София

За поредна вечер жители на центъра на София протестираха срещу новата организация на движението по бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Витоша", и ул. "Фритьоф Нансен". Движението се осъществяваше в едната лента по бул. "П. Евтимий". До 20.00 часа..

публикувано на 20.05.24 в 19:39

България запазва едно от най-високите нива на енергийна бедност в ЕС

България запазва едно от най-високите нива на енергийна бедност в Европейския съюз и въпреки това изостава с въвеждането на защитен механизъм за енергийно бедните домакинства.  Това сочи доклад Института за икономически изследвания на БАН за миналата..

публикувано на 20.05.24 в 19:36