Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Болницата в Пазарджик вече е с нов директор

Снимка: Радио Пловдив

Временно ръководството на пазарджишката Многопрофилна болница се поема от д-р Красимир Темнилов. Досегашният директор д-р Васил Вълчев остава в Борда на директорите до провеждането на общо събрание за избор на ново ръководство. Информацията за отстраняване на директора на болницата заради твърдения за източване на Здравната каса чрез фалшиви ТЕЛК решения доведе до напрежение в лечебното заведение. Лекарите в Пазарджик настояват за среща с премиера Бойко Борисов.

Свикването на общото събрание ще се проведе след  като приключи прокурорската проверка, която трябва да установи има ли данни за престъпление с фалшиви ТЕЛК решения, от които са се облагодетелствали  лекари. До провеждането на общото събрание, което окончателно ще определи кой ще управлява пазарджишката болница, колективни лекарски оставки няма да има, каза д-р Милко Петров:

„Помолиха ни засега да не предприемаме груби действия, но мисля, че всичко е опит да бъде замазано, защото явно, че нещата не вървят на добре. Те ни поставиха в това положение, ще си берат плодовете“.

Според лекарите премиерът Бойко Борисов е подведен: „Искаме среща с министър-председателя и с  министъра на здравеопазването, защото това са вече крайни мерки. Чакаме да свършат проверките и след това ще наддадем як вой“.

Още по темата чуйте в звуковия файл. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

МБАЛ-Пазарджик

Лекари в болницата в Пазарджик обмислят колективна оставка

Напрежение възникна в Многопрофилната болница за активно лечение в Пазарджик след информацията за отстраняването на директора на здравното заведение д-р Васил Вълчев по повод съмнения за източване на Здравната каса чрез нередовни ТЕЛК решения...

обновено на 11.11.19 в 17:10
ВИЖТЕ ОЩЕ

Проблеми с вноса на работна ръка за туризма, сигнали за искани подкупи в консулства

"Парите за заплати в туризма се увеличиха в пъти. Добре платени са и най-неграмотните ни служители. Но кадри в България няма ".  Това заяви пред БНР Веселин Налбантов - зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. В..

публикувано на 25.04.24 в 11:16

Разхищаваме 68 кг храна годишно на човек от населението

Разхищението на храни е риск както за продоволствената сигурност, така и за околната среда. Според Организацията на ООН за прехрана и земеделие близо 1/3 от храните, произведени по света, се губят или разхищават . В ЕС всяка година става дума за..

публикувано на 25.04.24 в 09:08
Български производители изливат млякото си в знак на протест срещу политиките в сектора

Украински млекопреработватели искат по-голям внос у нас. Българските: Не достига суровото мляко, трябва сухо

Украински млекопреработватели и производители на суровини искат да увеличат вноса си у нас . Това стана ясно от срещата във Велико Търново между Украинската асоциация на млекопреработвателите с Българската асоциация на млекопреработвателите...

публикувано на 24.04.24 в 07:40
Доц. Ангел Кунчев

Доц. Кунчев пред БНР: Все още не е обявена епидемия от коклюш. Очаква се заповед до края на седмицата

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев потвърди пред БНР, че все още не е обявена епидемия от коклюш.  Очаква се да бъде издадена заповед на здравния министър до края на тази седмица. Но днес през цялото време доц. Кунчев..

публикувано на 23.04.24 в 17:32
проф. д-р Андрей Чорбанов

Проф. Андрей Чорбанов: Ваксината срещу коклюш не е за възрастни. Крие риск от тежки нежелани реакции

Една от причината за пробива в имунизационното покритие са новите тенденции при разработването и създаването на ваксини – натискът те да бъдат абсолютно безвредни и абсолютно ефикасни. Колкото по-безвредна е една ваксина, толкова по-малко имуногенна..

публикувано на 23.04.24 в 10:43
Софийски университет “Св. Климент Охридски”

Сградата на СУ е в изключително тежко състояние, има нужда от основен ремонт

Ректорът на Софийския университет "Св. Климент Охридски" проф. Георги Вълчев алармира пред БНР, че сградата на най-старото висше училище в България, както и тази на университетската библиотека, са в изключително тежко състояние . Редица ректори..

публикувано на 23.04.24 в 10:16

Екатерина Баксанова: В момента сме като Алиса в Страната на изтеклите мандати

"Все по-осезаема, направо веществена, става антиутопията, в която живеем. Очевидни са обвързаностите на правосъдието с политици, с криминални кръгове . Прокуратурата се превърна в един от тези органи, които вместо да изпълняват правомощията си,..

публикувано на 23.04.24 в 09:11