Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ливърпул отнесе Евертън с 5:2

Ливърпул отнесе Евертън с 5:2
Снимка: БТА

Отборът на Ливърпул победи с 5:2 Евертън в сблъсък номер 234 на града, който този път бе от 15-ия кръг на английската Висша лига по футбол. Мачът ще се запомни като един от най-интригуващите в историята на двата тима, след като през първото полувреме паднаха 6 гола. За Ливърпул вкараха Дивок Ориги (6 и 31), Джердан Шакири (17) и Садио Мане (44), а за Евертън се разписаха Майкъл Кийн (21) и Ричарлисон в добавеното време на първата част. След почивката играта се поуспокои, а Мане на два пъти направи сериозни пропуски. Крайният резултат оформи Вайналдум  с попадение в 90-ата минута.

Така Ливърпул вече е без загуба във Висшата лига в 32 поредни мача, което е клубен рекорд и запази преднината си от осем точки пред Лестър и 11 пред шампиона Манчестър Сити в класирането.

Мениджърът Юрген Клоп промени в стартовия си състав и засипа с похвали своите футболисти след победата: „Имаше много страхотни футболни моменти в този мач Направих пет промени в състава. Често говоря за класата на играчите, с които разполагам и трябва от време на време да я показвам. Дадох доверието си на момчетата и те не ме разочароваха. Голът на Дивок, пасовете на Садио, Шакири правеше всичко, Лалана бе навсякъде. Имаше толкова много хубави моменти. Е, на моменти бяхме леко отпуснати в защита, защото съперникът действаше доста директно. Всичко бе наред до 4:1, при 4:2 вече не ми харесваше толкова много. Но ние трябва да се учим и трябва да се подобряваме и точно това ще направим. Разполагам с фантастични футболисти. Още преди сезона казах, че всички в състава са просто невероятни“.

Други резултати от 15-ия кръг:
Челси - Астън Вила  2:1
Лестър - Уотфорд  2:0
Манчестър Юнайтед – Тотнъм  2:1
Саутхемптън - Норич   2:1
Уулвърхемптън - Уест Хем  2:0



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Карабах

Карабах чака Лудогорец или Динамо (Минск) в ШЛ

Азербайджанският Карабах се класира за третия квалификационен кръг на Шампионската лига, след като записа категоричен успех с 5:0 като домакин на гибралтарския Линкълн Ред Импс след 2:0 в първата среща. Следващият съперник на тима в турнира ще бъде победителят от двойката между Лудогорец и Динамо (Минск), които ще играят утре, сряда, в унгарския град..

публикувано на 30.07.24 в 21:26

Реваншът Будучност - ЦСКА 1948 преместен на друг стадион (обновено)

Реваншът от втория квалификационен кръг на футболния турнир Лигата на конференциите между Будучност и ЦСКА 1948 няма да се играе на стадион "Под Горицом" в Подгорица. За това информира черногорският клуб, който допълни, че състоянието на терена не позволява провеждането на футболна среща там и мачът е преместен на стадион "ДГ Арена" в предградията на..

обновено на 30.07.24 в 18:40
Кевин Пенев

Кевин Пенев: Изиграх най-добрата земя в кариерата си

"Изиграх най-добрата земя в кариерата си", това разкри гимнастикът ни Кевин Пенев след завръщането в България от Олимпиадата в Париж. Българинът се нареди на 12-то място на този уред и е 15-ти на прескок, а в квалификациите за многобоя е 42-и. „Чувствам се много добре. Бях близо до финал. Изиграх..

публикувано на 30.07.24 в 16:47
Йоана Илиева

Йоана Илиева: Тъжна съм, защото много хора очакваха повече от мен

"Тъжна съм, защото много хора очакваха повече от мен, включително и аз", това заяви фехтовачката ни Йоана Илиева след прибирането в България от Олимпийските игри в Париж. Илиева бе видимо емоционална, след като унгарка я спря на 1/8-финалите във френската столица. Преди това нашето момиче надигра японка на старта. В крайна сметка, Илиева..

публикувано на 30.07.24 в 16:42

Черно море с първа победа за сезона

Черно море постигна първа победа от началото на първенството. Вицешампионите надделяха над Септември (София) с 2:0, като и двата гола паднаха след почивката. Първата възможност в мача бе за домакините в 6-ата минута, когато Мартин Христов се опита да върне топката към вратаря Димитър Шейтанов и за малко не си отбеляза автогол. В 10-ата..

публикувано на 29.07.24 в 23:20

Румънец стана олимпийски шампион на 200 метра свободен стил

Давид Попович стана олимпийски шампион на 200 метра свободен стил за мъже на турнир по плуване на Игрите в Париж. 19-годишният румънец проведе отлично тактически своето плуване, като изоставаше през цялата дистанциия, но със силни последни 25 метра успя да финишира първи с време 1:44.72 минута, две стотни пред втория Матю Ричардс.  Олимпийското..

публикувано на 29.07.24 в 23:18

Берое и Локомотив (София) не си отбелязаха

Берое и Локомотив (София) завършиха наравно 0:0 в среща от втория кръг на Първа лига. Двубоят започна в бавно темпо, като и двата тима чакаха своя шанс, за да изненадат противниковата защита. Първата добра възможност се откри пред Локомотив София в 13-ата минута, когато Красимир Станоев направи отличен самостоятелен пробив, но останал очи в очи..

публикувано на 29.07.24 в 21:13