Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жертвите на коронавируса в САЩ са близо 65 000

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новите данни от САЩ показват спад в броя на починалите с коронавирус за един ден - те са малко над 1880 души, а досега общо са близо 65 000,

според данните на университета "Джон Хопкинс". Като процент от населението обаче Белгия, Испания, Италия, Великобритания и Франция са по-тежко засегнати от смъртните случаи.

Потвърдените случаи в САЩ се увеличиха до общо 1 102 679, добавяйки 33 983 нови инфекции в сравнение с вчерашната актуализация, докато броят на тестовете, прилагани от здравните работници в цялата страна, премина 6,5 милиона.

Междувременно най-малко 37 983 души са били изписани от болниците след пълно възстановяване от болестта, като общият им брой в САЩ достигна 164 015.

Китай потвърди, че няма нови смъртни случаи от Covid-19, в Южна Корея са два.

Китайската национална здравна комисия (NHC) съобщи в събота, че броят на смъртните случаи, свързани с Covid-19 в страната, не се е увеличил за последните двадесет и четири часа, като общият брой на починалите остава 4 633. Освен това броят на новопотвърдените случаи показва признаци на спад, като е регистриран само едни нов случай през деня, привнесен от чужбина, с което общият им брой в Китай достигна 82 875.

Междувременно Корейските центрове за контрол и превенция на заболяванията (KCDC) заявиха, че през изминалия ден в Южна Корея са регистрирани две нови смъртни случаи, причинени от вируса, като общият им брой е нараснал до 250. Броят на новоинфектираните с коронавирус нараства с 6 и достига общо 10 780. Това означава, че вече две седмици броят на новозаразените на ден остава под 15.

Броят на възстановените от заразата в Китай достигна 77 685, след като 43 пациенти бяха освободени от болниците през последните 24 часа, докато броят на хората, които вече не страдат от Covid-19 в Южна Корея, се увеличи през последния ден с 51 до общо 9 123.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Локализиран е пожарът в община Невестино

Локализиран е пожарът, който пламна вчера в община Невестино. Огънят е обхванал над 500 декара треви и горски масив, съобщи пред БНР говорителят на Областната дирекция на МВР - Кюстендил Катя Табачка. "И през нощта продължи гасенето. На терен работят екипи на районните служби Пожарна безопасност и защита на населението от областта, екипи на..

публикувано на 03.08.24 в 11:44

Трифонов отрече да е участник в сценарий за свалянето на Рая Назарян

С публикация в социалните мрежи, лидерът на ИТН Слави Трифонов заяви, че единственото, което прави неговата партия в момента е да се опитва да убеди останалите политически партии за необходимостта от реализация на третия мандат с широка парламентарна подкрепа, защото само това може да реши проблемите на страната за излизане от политическата криза...

публикувано на 03.08.24 в 11:00

Ръст на българите, предпочели почивка в Пиерия през юли

Повече българи в сравнение с миналата година са предпочели през юли почивка в гръцката област Пиерия, съобщават хотелиерите. Румънците пък пътуват със самолет до островите, за да избягват чакане по границите. Рязко намаление на румънските туристи с 40% отчитат хотелиерите в област Пиерия. Там се намират популярните за туристите от балканските..

публикувано на 03.08.24 в 10:50

Пореден празник на минералната вода в троянското село Шипково

В троянското село Шипково за поредна година организират празник на минералната вода. Един от най-старите ни балнеолечебни курорти започва функционирането си от далечната 1912 г., а с лечебните свойства на минералната вода привлича посетителите си. За това местните хора си организират и празник на минералната вода, който ще започне тази вечер..

публикувано на 03.08.24 в 10:30

Трите пожара в Югозападна България още са активни

Активни са трите пожара на територията на Югозападна България - в Пирин планина над село Сенокос, в Малешевската планина над село Микрево и в планината Славянка на българо-гръцката граница. Основната цел на огнеборците е да локализират огнищата и да не допуснат разпространение до населените места. Директорът на пожарната в Благоевград комисар..

публикувано на 03.08.24 в 10:20

В София тръгва нова туристическа автобусна линия

Нова туристическа автобусна линия с номер 200 тръгва от днес в София, съобщават от Столичната община. По линията ще се движат двуетажни автобуси през уикендите до 15 септември. Целта е да се улесни достъпът до туристически обекти. Автобусите ще се движат в центъра на града с начална и крайна спирка "Площад "Св. Александър Невски""...

публикувано на 03.08.24 в 10:13
Фотоколаж: Силвия Петрова

Международните новини на седмицата

Тази седмица се засили опасността от широкомащабна въоръжена конфронтация в Близкия Изток. Политическият лидер на "Хамас" Исмаил Хания беше ликвидиран в сряда в столицата на Иран - Техеран. Палестинската групировка обвини Израел за удара по апартамента му.  Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху заяви в сряда, че в последно време страната..

публикувано на 03.08.24 в 10:05