Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Крум Савов: Не е обидно Левски да фалира и да тръгне на чисто от аматьорските групи

Снимка: БГНЕС

"Нищо обидно няма, ако отборът наистина фалира, отиде в аматьорските групи и след това започне на чисто". Това каза пред БНР журналистът Крум Савов и добави: "Ако има наистина милиони привърженици на Левски, струва ми се, че те са готови за този катарзис - да тръгне отборът от аматьорските групи обратно до елита".

Савов уточни, че има и мнение на правни и финансови експерти, според които: "Няма нищо фатално, ако "Левски" се въведе в несъстоятелност, не във фалит", а процедурата след това е:

"Синдик, оздравяване, неизплатимите кредити се опрощават, а другите се обслужват. Един отбор може да функционира така няколко години. Това е едната опция пред Левски, в която няма нищо фатално".

Според журналиста много отдавна активната част от публиката, т. нар. ултраси, се използват най-вече за политически и икономически поръчки и дори има арестувани и осъдени от агитките и на Левски, и на ЦСКА за поръчкови побоища. 

"Убиха отдавна нормалния запалянко, обичащ да гледа футбол и да ходи на мачове", коментира Савов.

В предаването "12+3" Крум Савов заяви, че обществена тайна е, че собствениците на клубовете се назначават:

"Появи се вчера още едно писмо на Васил Божков, колко е автентично - не мога да гарантирам. Пише как е накаран, помолен, дадени са му насила акциите от Йовов, разбира се с допълнителната опция да печели от обществени поръчки и държавни, в които да се включи. Така бяха и "Титан", така бяха и Иво Тонев и компания, които от Батков взеха акциите, така беше и Спас Русев. Да не се правят на наивни. така беше и в други отбори. Всеки втори клуб е вариант за обществено влияние през агитките и публиката. И вариант за бизнес интереси на собствениците, защото те от футбол не могат да печелят. Тук са на загуба, но в други схеми са на печалба. Избиват тройно и четворно инвестицията в губещия бизнес, какъвто в България е футболът".

Цялото интервю на Петър Волгин с Крум Савов в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Сашо Диков на стадион

Сашо Диков предаде акциите на ПФК Левски на Павел Колев на ст. "Георги Аспарухов"

Журналистът Сашо Диков пристигна на стадион "Георги Аспарухов" и предаде акциите на ПФК Левски на изпълнителния директор на клуба Павел Колев. Това обаче не променя волята на Васил Божков, който е джиросал акциите на премиера Бойко Борисов. "В..

публикувано на 13.05.20 в 12:10
Сашо Диков с акциите на ПФК

Бойко Борисов не прие донесените от Сашо Диков акции на Левски

Журналистът Сашо Диков донесе акциите на ПФК Левски в Министерски съвет. Както стана ясно сутринта, собственикът на "сините" Васил Божков реши да  прехвърли акциите  на клуба на премиера Бойко Борисов. "Молбата на господин Божков, изразена вчера..

обновено на 13.05.20 в 10:13

Феновете на Левски събраха 10 000 лв. за часове

Запалянковци на Левски събраха 10 000 лева от новия канал за дарения на "сините". "Само за 24 часа съумяхме да съберем над 5,000 евро от новия канал за дарения през платформата HelpKarma. Най-ценното, от които са ежемесечните абонаменти, които..

публикувано на 13.05.20 в 20:38
ВИЖТЕ ОЩЕ
Джо Байдън

Байдън заяви, че оттеглянето му е в интерес на партията и страната

Президентът Джо Байдън обяви, че се оттегля от кандидат-президентската надпревара за нов мандат в Белия дом и даде подкрепата си за вицепрезидента Камала Харис, за негов потенциален наследник в надпреварата.  В писмено обръщение към нацията..

публикувано на 22.07.24 в 00:33

Водещи учени призоваха за спешни мерки за случаите на малария, които не се влияят от лекарства

Нужни са спешни мерки за възпиране на случаите на малария, които не могат да бъдат лекувани с ключово лекарство в борбата с болестта. За това предупреждават водещи учени и допълват, че животът на милиони хора е изложен на риск. Необходими са..

публикувано на 22.07.24 в 06:35
Секвоите в село Богослов, наричани

До прочутите секвои над кюстендилското с. Богослов ще се стига само пеша

Със знаци и следене с дрон е забранено придвижването с коли до известните 120-годишни секвои, обявени за забележителност и попаднали класацията "Дърво на Европа" над кюстендилското планинско село Богослов.  Мястото е много посещавано, наблизо е и..

публикувано на 21.07.24 в 21:28
Американският президент Джо Байдън и вицепрезидентката Камала Харис.

Джо Байдън обяви, че се отказва да се бори за втори мандат на изборите през ноември

Президентът на Съединените щати Джо Байдън обяви, че се отказва от намерението да се бори за втори мандат на изборите през ноември.  Той също така се обяви в подкрепа на своя заместник Камала Харис и призова демократите да се обединят около нейната..

публикувано на 21.07.24 в 20:59

"Босилеград в цветове - 2024" събра художници от България, Северна Македония и Сърбия

В Босилеград завърши четвъртото издание на международния пленер "Босилеград в цветове - 2024" с участието на художници от България, Северна Македония и Сърбия. Специален гост беше консулът на България в Ниш Петър Данов. Участваха и двама..

публикувано на 21.07.24 в 20:58
Илхам Алиев

Преди подписване на мирен договор Баку настоява Ереван да промени конституцията си

Азербайджан настоява Армения да промени конституцията си преди да бъде подписан мирен договор между двете държави, съобщава руското издание "Комерсант". Двете страни, бивши съветски републики, са в конфликт още от разпадането на Съветския съюз преди..

публикувано на 21.07.24 в 20:41
Николай Денков

Денков: ГЕРБ сбъркаха подхода при първия мандат, че не извадиха първо приоритетите

ГЕРБ сбъркаха подхода при първия мандат с това, че не извадиха първо приоритетите, каза пред Нова телевизия Николай Денков, председател на парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България".  Президентът връчва мандата на..

публикувано на 21.07.24 в 20:22