Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският туристически съюз чества 125-годишнина

Хижа "Алеко"
Снимка: БТС

Българският туристически съюз чества 125 години организирано туристическо движение в България.

За пета поредна година Столичната библиотека ще участва в традиционните чествания по повод организираното от Алеко  Константинов масово изкачване на Черни връх.

За юбилейното издание на инициативата „Библиотека в планината” Столичната библиотека ще подреди в 11 часа на поляната пред хижа „Алеко” изложбата „Съзерцанието на
Щастливеца”.

Там ще бъде и мобилната библиотека "Библиобус", която предоставя на читателите над хиляда тома от български и чужди писатели. Всеки желаещ може да си вземе подарък книга и безплатна едногодишна читателска карта за Столичната библиотека. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Хиляди туристи по стъпките на Алеко

Между 2000 и 3000 туристи се очаква да участват в празника на Българския туристически съюз през тази година. Всяка година в последната неделя от август на Черни връх БТС провежда Националния си туристически празник . Тази година като партньори..

публикувано на 27.08.20 в 10:57
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бивш говорител на Владимир Путин го сравни с Уинстън Чърчил

Бивш говорител на руския президент Владимир Путин го сравни с  Уинстън Чърчил след изборната му победа в интервю за "Скай нюз".  Сергей Марков призна, че Путин е по-малко популярен от 87-те процента, с които бе избран, но идеята, която той въплъщава, е..

публикувано на 19.03.24 в 03:53

САЩ определиха като абсурдно твърдението, че са провокирали протести в Куба

Съединените щати определиха като абсурдно твърдението, че са провокирали вчерашните протести в Куба. Причината за демонстрациите е липса на хранителни продукти и режим на тока в различни кубински градове, а според президента Мигел Диас Канел Вашингтон..

публикувано на 18.03.24 в 22:57

Зоран Миланович не може да участва като кандидат в парламентарните избори на 17 април

Конституционният съд на Хърватия постанови, че президентът Зоран Миланович не може да участва в политическата дейност на нито една политическа партия докато изпълнява задълженията си на държавен глава. Решението съобщи председателят на Конституционния съд..

публикувано на 18.03.24 в 22:44
Жозеп Борел

Борел: Има политическа воля печалбите от замразените руски активи да се използват за Украйна

Има силна политическа воля печалбите от замразените руски активи да се използват в помощ на Украйна, каза върховният представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел.  Той съобщи още, че 30 души са санкционирани заради смъртта на руския..

публикувано на 18.03.24 в 22:17
Президентът на Русия Владимир Путин

Западните лидери критикуваха изборната победа на Владимир Путин

Западните лидери критикуваха изборната победа на Владимир Путин на президентския вот в Русия и определиха изборите като "нелегитимни и нечестни", а Киев ги нарече "симулация". Същевременно поздравления за изборната победа на руския президент дойдоха от..

публикувано на 18.03.24 в 22:07
Снимката е илюстративна

Пожар изпепели къща в ромската махала на смолянския квартал "Устово"

Пожар изпепели къща в ромската махала на смолянския квартал "Устово".  Жертви и пострадали няма.    Сигнал за пожара е подаден около 19.00 ч., потвърди старши комисар Цветан Стоилков, зам.-директор на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на..

публикувано на 18.03.24 в 21:40
Бенямин Нетаняху

Нетаняху: Израел е решен да постигне военните си цели в Газа

Израел е решен да постигне военните си цели в Газа. Това е заявил Бенямин Нетаняху в първия си разговор от повече от месец с американския президент Джо Байдън, който през последните седмици многократно критикува Нетаняху заради големия брой цивилни жертви и..

публикувано на 18.03.24 в 21:34