Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският туристически съюз чества 125-годишнина

Хижа "Алеко"
Снимка: БТС

Българският туристически съюз чества 125 години организирано туристическо движение в България.

За пета поредна година Столичната библиотека ще участва в традиционните чествания по повод организираното от Алеко  Константинов масово изкачване на Черни връх.

За юбилейното издание на инициативата „Библиотека в планината” Столичната библиотека ще подреди в 11 часа на поляната пред хижа „Алеко” изложбата „Съзерцанието на
Щастливеца”.

Там ще бъде и мобилната библиотека "Библиобус", която предоставя на читателите над хиляда тома от български и чужди писатели. Всеки желаещ може да си вземе подарък книга и безплатна едногодишна читателска карта за Столичната библиотека. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Хиляди туристи по стъпките на Алеко

Между 2000 и 3000 туристи се очаква да участват в празника на Българския туристически съюз през тази година. Всяка година в последната неделя от август на Черни връх БТС провежда Националния си туристически празник . Тази година като партньори..

публикувано на 27.08.20 в 10:57
ВИЖТЕ ОЩЕ

Студентски пропалестински протести в САЩ

Стотици протестиращи в подкрепа на Палестина студенти бяха арестувани в различни американски висши учебни заведения. Повече от 100 души бяха арестувани в колежа "Емерсън" в Бостън по време на пропалестински протест, съобщи полицейското..

публикувано на 25.04.24 в 19:22

Заводът край Пирдоп обяви инвестиция от 800 млн. лв.

Медодобивният завод край Пирдоп обяви инвестиция от 800 млн. лв. в разширяването на производството на рафинирана мед и изграждането на два нови соларни парка. Двама министри откриват инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Златица..

публикувано на 25.04.24 в 19:15

Путин ще посети Китай през май

Руският президент Владимир Путин ще посети Китай през май. Това потвърди самият той пред участниците в конгреса на Руския съюз на индустриалците и предприемачите. Путин нарече китайския си колега Си Цзинпин "силен лидер и истински мъж" и се ангажира..

публикувано на 25.04.24 в 19:10

Адмирал Ефтимов и генерал Хекер обсъдиха усилването на системата за ПВО

Командващият на Военновъздушните сили на НАТО и на САЩ в Европа и Африка генерал Джеймс Хекер е посетил Трета авиобаза до Граф Игнатиево. Това стана в седмицата, в която у нас са и специалисти, които са огледали ремонта на съоръженията и пистата за..

публикувано на 25.04.24 в 19:05
Маноил Манев, депутат от ГЕРБ-СДС

НС прие на второ четене промени в Закона за чужденците

Депутатите приеха на първо и на второ четене днес промени в Закона за чужденците в Република България, с които се оптимизира процесът по наемане на граждани на трети страни за целите на сезонната работа. Законопроектът е внесен от Маноил Манев и..

публикувано на 25.04.24 в 18:52
Снимката е илюстративна

Заловиха голямо количество кокаин на пристанище Пирея

Гръцката полиция залови на пристанище Пирея голямо количество кокаин. Предполага се, че пратката е предназначена за европейските страни. Заловеният кокаин е примесен с химическа тор.  Товарът е от Еквадор с краен получател частна компания в..

публикувано на 25.04.24 в 18:52
Доц. Любомир Киров

Правителството решава утре ще бъде ли обявена епидемия от коклюш

Ще бъде ли обявена епидемия от коклюш и какви мерки ще предприемат здравните власти у нас, ще стане ясно по време на заседание на правителството утре, съобщиха за БНР от здравното министерство. На среща при министър Галя Кондева днес е обсъдена..

публикувано на 25.04.24 в 18:43