Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ювентус представи Мората

Новото попълнение на Ювентус Алваро Мората официално беше представен като играч на клуба и получи фланелката с номер 9.

“Много е приятно да се върна след едно дълго пътуване, което ме превърна в един по-добър футболист и човек. Тръгнахме си оттук двама, а сега сме петима (в семейството - б.р.) и вярвам, че съм израстнал във всички отношения. Знаете какъв е пазарът. Важното е, че сега съм тук, на точното място в точния момент. Това е една нова възможност: възможността на живота ми. Знаех, че Андреа Пирло се е превърнал в треньор. От това се нуждаеше Ювентус. Бях негов съотборник, но две тренировки бяха достатъчни, за да се впечатля от неговата работа.

Готов съм да играя с Кристиано Роналдо и Пауло Дибала. Тук ме познават и знаят, че идвам, за да помагам и да правя всичко, което се поиска от мен. Дойдох, за да печеля. Ще бъда честен, като нападател, бих искал да бележа по 40 гола, но съм виждал мнозина, които вкарват по толкова, а не печелят нищо. Отбелязвал съм 15 гола, понякога и повече, но доста съм печелил, без значение дали съм титуляр, или не. Ако някой иска да гледа индивидуални статистики, нека гледа тенис. Това е отборен спорт. Не се крия, винаги съм казвал, че детската ми мечта беше да играя в Атлетико Мадрид, и я постигнах. Когато пристигнах предишния път в Торино, направи ми впечатление това, че отборът разчиташе толкова много на мен, въпреки че бях много млад. Винаги съм си мечтаел да се върна и ето ме тук.

Познавам Кристиано много добре като човек. С него имахме големи взаимоотношения. Даде ми съвети и ми каза, че е щастлив, че идвам тук. Когато си тръгнах от Юве, това не зависеше от мен. В Челси започнах добре, след това се контузих и нещата вече не се получаваха. Накрая се прибрах в Испания, за да сбъдна детската си мечта. Бях щастлив в Атлетико. Не знам какво ще кажат хората там за мен, но сега аз съм тук, а клубът си има други играчи. Винаги съм усещал вярата на Юве, говорих си с играчите дори след напускането ми. Това е един от най-добрите отбори в света и е нормално да се мисли за спечелване на Шампионската лига. Доста години клубът е много близо до това. Дано сега го постигнем, ще бъда най-щастливият човек в света”, заяви Мората на представянето си.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Берое надигра Монтана и поведе във финала

Берое поведе във финала срещу Монтана

Тимът на Берое надигра Монтана 2003 с 87:72 (21:19, 20:11, 23:19, 23:23) като домакин в Стара Загора в първата среща от финалния плейоф за титлата в първенството на България по волейбол за жени. Така старозагорки, които са носителки на трофея от последните три сезона, поведоха с 1-0 победи в серията, в която се играе до три успеха от пет..

публикувано на 18.04.24 в 20:43
Марица поведе с 2:0 победи срещу ЦСКА

Марица е на победа от десета поредна титла

Отборът на Марица (Пловдив) се доближи само на една победа до спечелването на десета поредна титла в Националната волейболна лига за жени. „Жълто-сините“ записаха втори пореден успех във финалния плейоф в първенството, след като надиграха ЦСКА с 3:0 (25:19, 25:23, 25:15) гейма като домакини и във втората среща от финалната серия, която се играе..

публикувано на 18.04.24 в 20:38

Културистът Петър Борисов: Българите имаме добри генетични заложби (ВИДЕО)

Българите имаме добри генетични заложби и можем да произвеждаме много по-добри момчета и момичета. Това мнение сподели абсолютният европейски шампион по културизъм Петър Борисов, който гостува в Campio Podcast с водещ Христо Денев. Борисов е един от организаторите на предстоящия този уикенд турнир по бодибилдинг и фитнес "Тримонциум" в..

публикувано на 18.04.24 в 15:32
Аталанта - Ливърпул

Ливърпул ще търси голям обрат срещу Аталанта

Ерата на Юрген Клоп в Ливърпул донесе на феновете на тима много знаменити победи и "червените" ще се нуждаят от още една такава, ако искат да продължат напред в Лига Европа. Мърсисайдци излизат за реванша с Аталанта в Бергамо днес, след като загубиха първия мач на "Анфийлд" с 0:3. На пръв поглед задачата пред Ливърпул изглежда непосилна, но тимът е..

публикувано на 18.04.24 в 06:03
Нургюл Салимова

Нургюл Салимова допусна нова загуба на Турнира на претендентките

Нургюл Салимова допусна втора поредна и общо четвърта загуба на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто. В партия от 11-ия кръг българката отстъпи с черните фигури на индийката Хумпи Конеру след 90 хода и над пет часа игра. Салимова, която в предишната партия с Конеру записа единствената си победа в турнира до момента, този..

публикувано на 18.04.24 в 05:56
Левски

Левски поведе на Славия за бронза при волейболистките

Съставът на Левски взе преднина срещу Славия във финалната поредица за третото място в Националната волейболна лига за жени. "Сините" спечелиха първия мач от серията с 3:1 гейма, в отделните части 25:16, 30:32, 25:19, 25:20. Левски започна силно и спечели с лекота първия гейм с 25:16, но Славия успя да се върне в мача след маратонски втори гейм,..

публикувано на 17.04.24 в 07:41
Симон Антони Иванов

Симон Антони Иванов с драматична победа над Габриел Донев

Симон Антони Иванов победи в драматичен двубой Габриел Донев и се класира за втория кръг на турнира по тенис на клей в Куршумлийска Баня (Сърбия) с награден фонд 15 хиляди долара. Иванов спечели срещу своя сънародник с 6:7(5), 7:6(4), 7:5 за 3:09 часа. Двамата изиграха невероятно оспорван мач. В третия сет Донев имаше аванс от 5:3, но Иванов взе..

публикувано на 17.04.24 в 07:33