Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фарзад Золхадри: За медал трябва да се работи с години

„Преди всичко бих искал да благодаря на Българската федерация по таекуондо и президента Слави Бинев, че ми се довериха и ме избраха за старши треньор на националния отбор. Бих искал да благодаря на всички български треньори по таекуондо, защото ако не бяха те, със сигурност нямаше да има състезатели. Благодаря и на клуб Рамус, че прие нашите тренировки“, това написа в социалните мрежи новият старши треньор на националния отбор по олимпийско таекуондо Фарзад Золхадри.


„Пътят до шампионата и медала е много труден. За медал трябва да се работи с години. За да се спечели медал трябва да се бориш с всички проблеми като истински воин. Вярвам в тези играчи, но е важно те да се борят за медал и да дадат всичко от себе си, за да издигнат на високо българското знаме. С всички сили съм с тях и ги подкрепям, като семейство.

Ще продължавам да правя всичко възможно да присъствам на Олимпийските игри като спортист.

Но има състезатели, които отсъстваха, въпреки че ние ги поканихме официално. Това отсъствие е неуважително към цялото българско таекуондо. Винаги може да дойдете и да изразите лично проблемите си. Ние сме екип и трябва да решим всички проблеми заедно и да успеем.

Наш състезател, дойде на тренировка вчера от разстояние 200 км от София, което е знак на уважение и учтивост. Каква е разликата между вас и тези състезатели?
Никой не е по-голям и не превъзхожда националния отбор.

ЗА ДА ИМАТЕ НЕЩО, КОЕТО НИКОГА НЕ СТЕ ИМАЛИ, ТРЯБВА ДА ПРАВИТЕ НЕЩА, КОИТО НИКОГА НЕ СТЕ ПРАВИЛИ“, завърши Золхадри.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Фарзад Золхадри е новият старши треньор на националите по таекуондо

Иранецът Фарзад Золхадри е новият старши треньор на националния ни отбор по олимпийско таекуондо. Той сменя на таози пост Теодор Георгиев. Бившият наставник на държавния ни тим вече ще бъде спортен съветник  към УС на централата, като ще продължи да бъде..

публикувано на 12.10.20 в 22:43
Теодор Георгиев, Слави Бинев, Фарзад Золхадри и Димитър Михайлов

Федерацията по таекуондо представи натурализирания иранец Фарзад Золхадри

Българската федерация по таекуондо (олимпийска версия) представи официално натурализирания иранец Фарзад Золхадри. „Иранците са едни от най-добрите състезатели по таекуондо в света. Привличането на Фарзад стана с течение на времето, а не от..

публикувано на 30.01.20 в 12:09
ВИЖТЕ ОЩЕ
Владимир Николов - президент на ВК Левски

Волейболен клуб Левски представи нов спонсор

Волейболният клуб Левски представи новия си партньор, като това е компанията Palms Bet. Двете страни подписаха договор за сътрудничество за 3 години, като той може да бъде продължен за по-дълъг период при взаимно разбирателство и добра работа. От страна..

публикувано на 15.08.24 в 17:21
Кимия Ализаде

Кимиа Ализаде: Бронзовият медал не е този, който исках, но се борих за България

Кимиа Ализаде, която донесе  в историята на българското таекуондо медал от Олимпийски игри, заяви при прибирането си в София, че се е борила в името на България и се радва, че е успяла да зарадва българите с бронзов медал. Родената в Иран Ализаде отчете,..

публикувано на 15.08.24 в 16:57
Валентина Георгиева

Валентина Георгиева с по-висока трудност на прескок за следващата година

Националката по спортна гимнастика Валентина Георгиева ще увеличи трудността в изпълненията си на прескок за следващата година, обяви самата тя на пресконференция. През този сезон тя стана европейска вицешампионка на този уред, а на Олимпийските игри в..

публикувано на 15.08.24 в 16:37
Георги Дерменджиев

Ръководството на Лудогорец прие оставката на Георги Дерменджиев

Ръководството на ПФК Лудогорец прие оставката на старши треньора Георги Дерменджиев, която бе депозирана след тежката загуба от Карабах в третия предварителен кръг на Шампионската лига, съобщиха от клуба. Дерменджиев си взе довиждане с играчите..

публикувано на 15.08.24 в 11:20
Сандра Велчева-Хънт

Сандра Велчева-Хънт: Впечатли ме организацията на игрите в Париж

Българката Сандра Велчева-Хънт, на която Международната федерация (ФИБА) гласува доверие да бъде технически делегат на срещите от баскетболните турнири при мъжете и жените на Олимпийските игри в Париж, заяви в интервю за БТА, че това е било..

публикувано на 15.08.24 в 10:39
Даниеле Орсато

Орсато обясни защо отказа работа в Руския футболен съюз

Италианецът Даниеле Орсато е отказал предложената му работа в Руския футболен съюз (РФС) заради етичните си принципи. Това обясни 48-годишният бивш рефер за "Ла Република", цитиран от ТАСС. РФС съобщи на 13 август, че Орсато е включен в състава..

публикувано на 15.08.24 в 10:34
Винеш Фогат

Спортният съд отхвърли жалба на индийска състезателка по борба

Спортният арбитражен съд (КАС) отхвърли жалбата на индийската състезателка по борба Винеш Фогат за дисквалификацията ѝ на Олимпиадата в Париж, съобщи "Ройтерс". Фогат се класира за финала в категория до 50 килограма на Игрите във френската..

публикувано на 15.08.24 в 10:04