Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Михаил Христов: Решенията в групата на БСП се вземат еднолично

Не мога, а и не искам да бъда причисляван към нито една група в НС, заяви независимият депутат

2
Михаил Христов (вдясно) и Драгомир Стойнев
Снимка: БГНЕС

"Решенията в групата на БСП се вземат еднолично или в много малък кръг от хора, които са приближени на лидера Корнелия Нинова. Те я хвалят, а не я критикуват, един лидер има нужда повече от критика", каза пред БНР Михаил Христов, депутат от гражданската квота на БСП, който напусна парламентарната група на "БСП за България" и става независим народен представител. 

Той беше категоричен, че не трябва да напуска парламента, след като излезе от групата на БСП, защото е представител на избирателите, гласували за него, а не е представител на социалистическата партия в Народното събрание:

"Воденето на политика на инат и винаги като контрапункт на предложенията на управляващите, това за мен не е логично. Не може да се води винаги такава политика", подчерта Христов и уточни, че е имало предложения на ГЕРБ, които би подкрепил, но не го е правил заради политиката на парламентарната група на социалистите.

Не мога, а и не искам да бъда причисляван към нито една група в Народното събрание, категорично подчерта независимият депутат.

Михаил Христов подчерта, че Нинова не се вслушва във всички гласове в ПГ на БСП и определи като нелогично изваждането на Драгомир Стойнев от управлението на групата:

"Не може хора, с които допреди време сте били заедно, когато изразят различно мнение, да бъдат изваждани".

Цялото интервю на Снежана Иванова с Михаил Христов в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

Свързани новини

Депутатът Михаил Христов потвърди, че напуска БСП

Депутатът от БСП Михаил Христов напуска социалистическата партия и става независим. Това той лично потвърди за "Хоризонт". Така 10 -и депутат напуска редиците на БСП. Очаква се неговото решение да бъде обявено в началото на пленарното заседание в..

публикувано на 27.10.20 в 21:55
ВИЖТЕ ОЩЕ
Лойд Остин

Оръжейни поръчки за Украйна за 6 млрд. долара получи американската военна индустрия

Американската военна индустрия получи поръчки за оръжие за Украйна на стойност 6 милиарда долара. Най-големият пакет в помощ на Киев бе обявен от министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин тази вечер - броени дни след като разходите бяха..

публикувано на 26.04.24 в 21:29

Благотворителен базар в Дома за деца и младежи с увреждания в Монтана

Благотворителен великденски базар организираха в Дневния дом за деца и младежи с увреждания в Монтана. Изработените сувенири се изкупиха за кратко време За поредна година в Дневния дом направиха изложба – базар от сувенири за Великден. От няколко..

публикувано на 26.04.24 в 20:21
Найден Тодоров

Найден Тодоров: Опитваме се да наваксаме едни забавени процедури във Фонд "Култура"

Медиите са към министерство на културата, но по закон се води само списък – регистър, на медиите. И аз питам къде принадлежи БНР или БНТ, и електроните медии?  Министерство на културата се опитва да работи за създаването на законите,..

публикувано на 26.04.24 в 20:02

Кюстендилските абитуриенти ще дефилират по променен маршрут

Изпращането на абитуриентите от кюстендилските гимназии, до което остава по-малко от месец, но подготовката вече върви, ще става по нов маршрут и по нова концепция. Това обяви градоначалникът инж. Огнян Атанасов.  Досега тийнейджърите се събираха на..

публикувано на 26.04.24 в 19:59

Проучват кои преградни съоръжения в реките от водосбора на Янтра може да бъдат премахнати

Водостоци, прагове и бентове нарушават естественото протичане на река Янтра. За това предупреждават от Сдружението за дивата природа "Балкани" и започват пилотно проучване за премахване на преградите в реките от водосбора на Янтра във..

публикувано на 26.04.24 в 19:49

Йото Пацов: Днешната журналистика и медии са по-несвободни от тези преди 1989 г.

Степента на политическата демагогия е несравнимо по-голяма днес, отколкото едно време. Съответно обслужващият персонал в лицето на медиите боледува точно от тази болест. Това коментира в интервю пред БНР журналистът Йото Пацов, кореспондент..

публикувано на 26.04.24 в 19:15
Йенс Столтенберг

Столтенберг призова съюзниците в НАТО да увеличат помощта си за Украйна

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова от Берлин другите съюзници в Алианска да последват примера на Германия и да увеличат помощта си за Украйна. "Германия е най-големият европейски донор на военна помощ за Украйна. Вие току-що решихте да..

публикувано на 26.04.24 в 19:11