Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Дерменджиев: Искам да изиграем един добър мач

Георги Дерменджиев
Снимка: БТА

Селекционерът на българския национален отбор Георги Дерменджиев даде онлайн-пресконференция за български и ирландски журналисти преди утрешния последен мач от второто издание в Лигата на Нациите.

Опитният специалист натърти на два пъти, че срещата в Дъблин е с непредвидим изход, но иска България да изиграе един добър мач. Също така се спря и на факта, че 10 души от списъка му липсват по различни причини.

"Обстановката е динамична и неприятна за всички отбори. При нас също отсъстват много играчи по тази причина. Но трябва да се справим и да изиграем един добър мач утре".
 
На въпрос дали България заслужено е на последното място в група В4 само с 1 точка или късметът е обърнал гръб на тима, той каза: "В спорта по-добре от мене знаете, че трябва и шанс. Ние го пропиляхме, но това не е оправдание. Но също така направихме и много грешки в мачовете до тук.

Първият мач беше изигран добре и от двата отбора. Но сега е непредвидим, защото и в двата състава ще има много промени".

Българският състав също е доста променен, каза още той. "По различни причини отсъстват 10 човека. Не само коронавирус, но тези с вируса са в тази бройката".

Ирландски репортер попита дали ние може ли да спечелим, още повече едно поражение ще коства изпадането на България в Лига С на турнира на УЕФА за национални отбори? "Моето мнение е: аз искам отборът да изиграе един добър мач, а резултатът е непредвидим. Играчите, които получат този шанс, трябва да го осъзнаят. Играчите, които излязат, трябва да има покритие на претенциите им за място в националния отбор".

"Доста голям професионализъм се изисква в тази ситуация. Винаги съм казвал, че вярвам в момчетата. И виждате каква е динамична обстановката, каза бившият треньор на Лудогорец и Левски по повод как се подготвя отбор при толкова проблеми. "Някои от тях не са тренирали, идват и играят в тази обстановка. Така че трябва да гледаме каква е цялата обстановка и да уважаваме тези усилия на играчите".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Локомотив (Пловдив) и Локомотив (София) не успяха да излъчат победител в Първа лига

Отборите на Локомотив (Пловдив) и Локомотив (София) завършиха наравно 1:1 в първи мач от неделната програма в Първа професионална футболна лига. Красимир Станоев  беше точен за гостите със страхотен удар извън границата на наказателното поле в първата минута. През второто полувреме домакините изравниха чрез Георги Каракашев в 79-та минута.  Със..

публикувано на 01.09.24 в 19:08
Шарл Льоклер

Шарл Льоклер спечели състезанието за Голямата награда на Италия във Формула 1

Шарл Льоклер (Монако, Ферари) спечели впечатляваща стратегическа битка с Оскар Пиастри (Австралия, Макларън) и Ландо Норис (Великобритания, Макларън) в легендарното Гран при на Италия на пистата в Монца, а лидерът в генералното класиране на шампионата Макс Ферстапен завърши едва на шесто място и неговата преднина на върха продължи да се топи...

публикувано на 01.09.24 в 18:01

Марк Маркес триумфира в Гран При на Арагон и записа първа победа в MotoGP от над хиляда дни

Марк Маркес (Испания, Gresini Racing/Ducati) спечели първата си победа в клас MotoGP от 1043 дни насам, завършвайки по категоричен начин на първото място в Гран при на Арагон от световния шампионат по мотоциклетизъм на писта.  Последната победа за легендарния испански пилот бе в Гран при на Емилия-Романя през 2021, когато той все още..

публикувано на 01.09.24 в 17:00
Пламен Андреев

Пламен Андреев: В Левски преминах през всичко - бях обичан и мразен

Вратарят Пламен Андреев се прибра в България, след като снощи официално бе обявен трансферът му във Фейенорд. На летище "София" той не сдържа емоциите си и призна, че Левски много ще му липсва. 19-годишният футболист разказа как са преминали първите му часове в Ротердам като играч на нидерландския тим. „Чувствам се невероятно, изпълнен съм с..

публикувано на 01.09.24 в 16:53

Адриан Андреев с първата титла от сериите "Чалънджър"

Адриан Андреев спечели титлата на турнира по тенис на клей в Порто (Португалия) с награден фонд 74 825 евро, надигравайки испанеца Карлос Табернер с 6:3, 6:0 на финала. Това е първи трофей за българина в надпревари от сериите "Чалънджър".  Шестият поставен в схемата Андреев спечели убедително след час и 48 минути игра. 23-годишният българин..

публикувано на 01.09.24 в 16:32
Христина Андонова

Христина Андонова е двукратна световна шампионка по кикбокс за кадети

Христина Андонова постигна най-голям успех на световното първенство по кикбокс за кадети, което се проведе в Будапеща (Унгария) от 23 до 31 август 18-годишната Андонова спечели две световни титли при девойки старша възраст, категория 60 кг в стиловете на татами  - пойнт файтинг и лайт контакт.   Във финалната си среща в стил пойнт файтинг, българката..

публикувано на 01.09.24 в 15:43
Никола Цолов

Никола Цолов завърши сезона във Формула 3 с 19-о място на "Монца"

Никола Цолов завърши на 19-о място в основното състезание на пистата "Монца" в Италия, с което се сложи край на сезона във Формула 3. Българският пилот на ART Grand Prix приключи втората си кампания в този състезателен клас на 11-а позиция в генералното класиране със 75 точки. Макар че сезонът се състои от 20 състезания, българинът взе участие само в..

публикувано на 01.09.24 в 14:11