Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гимнастичките ни продължават участието си в Киев, въпреки положителния тест в делегацията ни

Фотографът на Българската федерация по художествена гимнастика Анна Недкова е с положителен тест за Covid-19, съобщи официалната страница на БФХГ, като се уточнява, че българския тим все пак ще продължи участието си в европейското първенство.

"След заседание на Европейската гимнастика по тази тема,  Мария Петрова, която е президент на ТК към UEG съобщи, че е доказано - Анна Недкова не е била контактна с делегацията ни, както и с други лица. Тя е била извън делегацията, в зона за журналисти и фотографи, в самостоятелна стая е, спазвала е всички мерки за сигурност и решението е тя да бъде в пълна изолация, а отборът да продължи участието си. 

Припомняме, че всички от нашата делегация, включително и фотографът ни, преди пътуването направиха тестове, които бяха отрицателни и бяха дадени при пристигането си в Украйна. Там също са направени на всички отново тестове, като тя е дала положителен тест. Направен и е втори, който днес също е бил положителен. 

Веднага докторът на отбора ни е назначил лечение. В момента Анна Недкова се чувства добре. Домакините и делегацията ни са взели необходимите мерки за нея. 

Също така припомняме, че Ева и Стиляна бяха болни от COVID-19 и техните последни изследвания и тестове показаха, че вече имат антитела", се казва още в официалното съобщение.

Анна Недкова ще остане под карантина в Украйна до 3-ти декември, когато ще и бъде направен нов тест.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Отборът на САЩ по лека атлетика постави нов световен рекорд в смесената щафета на 4 по 400 метра

САЩ с нов световен рекорд в смесената щафета на 4 по 400 метра в Париж

Съединените щати подобриха  собствения си световен рекорд в смесената щафета 4х400 метра в първия ден на състезанията по лека атлетика на Олимпийските игри в Париж. Американците пресякоха линията за три минути и 7.41 секунди. Предишното постижение беше 3:08.80 минути и беше поставено пак от отбора на САЩ на Световното първенство в Будапеща през 2023-а..

публикувано на 02.08.24 в 21:36

Николина Танкушева: Голямо постижение е да си единствената европейка стигнала до олимпийския финал на прескок

„Филип е човек, който винаги гори в гимнастиката. Той обича този спорт. Обича състезателките си и дава всичко от себе си, за да може с Валя  да успеят. Валя и Филип направиха една изключителна година. Всяко едно излизане на голямо първенство й носеше успех, носеше й медал. Спечели и квота за олимпийските игри“, това сподели специално за БНР Николина..

публикувано на 02.08.24 в 20:52
Габриела Петрова

Габриела Петрова отпадна в квалификациите на троен скок в Париж

Габриела Петрова отпадна в квалификациите на троен скок на олимпийския турнир по лека атлетика в Париж.  Европейската вицешампионка в зала от Прага 2015 Петрова постигна 13.77 метра метра, което й отреди 20-ото място в крайното класиране от 30 участващи състезателки. Тя започна с 13.77 метра, след което направи неуспешен опит, а в последния си трети..

публикувано на 02.08.24 в 20:11

Краси Дунев пристигна в Париж за да подкрепи Валентина Георгиева във финала на прескок

Президентът на Българската федерация по гимнастика Красимир Дунев пристигна на Игрите в Париж. Олимпийският вицешампион на висилка от Атланта 1996 е във френската столица, за да подкрепи Валентина Георгиева, която утре ще се бори за отличията на финала на прескок при жените. Надпреварата за медалите започва в 17.20 часа българско време.  След 32..

публикувано на 02.08.24 в 19:08
Камила Валиева

Спортният арбитражен съд отхвърли жалбата на Канада за резултатите в отборното на ЗОИ в Пекин 2022

Спортният арбитражен съд (КАС) отхвърли жалбата на Канада за присъждане на бронзовия медал в отборното състезание по фигурно пързаляне на Зимните олимпийски игри в Пекин 2022 след допинг скандала с рускинята Камила Валиева, оставяйки представителите на Руския олимпийски комитет на трето място. На Игрите в Пекин Валиева беше уличена в употреба на..

публикувано на 02.08.24 в 18:42

ММС: Принципите на олимпизма за чиста и честна игра не бива и не трябва да бъдат потъпквани

Министерството на младежта и спорта изрази притеснение преди двубоя на Светлана Каменова от четвъртфиналите в категория до 57 килограма на турнира по бокс на Олимпиадата в Париж срещу Лин Ю-тин (Тайван).  Ю-тин има мъжки белези, но е допусната до участие в олимпийските състезания при жените. Азиатката стартира днес с категорична победа над Ситора..

публикувано на 02.08.24 в 18:14
Ига Швьонтек

Ига Швьонтек с бронз от олимпийския турнир по тенис при жените

Ига Швьонтек спечели бронзов медал от олимпийския турнир по тенис за жени в Париж. Поставената под номер 1 полякиня се наложи категорично с 6:2, 6:1 срещу Ана Каролина Шмедлова за само 59 минути. На корт "Филип Шатрие" лидерката в световната ранглиста направи общо пет пробива срещу само един в полза на словачката и приключи двубоя още при първата си..

публикувано на 02.08.24 в 18:09