Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Великотърновци изпращат 2020-а година с тренировки на открито

Снимка: Здравка Маслянкова, БНР

С тренировка за здраве на открито великотърновци изпращат 2020-а година. Стадион „Ивайло“ във Велико Търново прие спортуващите в последните часове на 2020-а година. Тренировката на открито е 119-ата инициатива за тази година, организирана от будителя Калин Василев и неговата организация за спорт и здраве „Търново рънс“:

„Има нужда от точно такива позитивни, активни неща, които са да изкарат човека навън. Здравето е свързано с активност, здравето е мотивация, здравето е постоянство е сприятеляване“.

Повече от 30 великотърновци се включиха в тренировката за здраве:

„Това е здраве, който може повече, който може по-малко“. 

„Запознаваме се с нови хора, можем да споделяме, за се радваме, да се наслаждаваме и ставаме по-жизнени“. 

„От една страна здравето като физическа дейност и от друга – избавянето от стреса“. 

„Ако нямаш време да спортуваш, трябва да намериш време да боледуваш“.

Утре е туристическият поход за посрещане на Новата година. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изгасен е пожарът на връх Ком

Пожарът в Стара планина над Берковица е изгасен. До късно снощи огнеборци и горски служители са се борел с пламъците в района на връх Ком. Над 30 декара със сухи треви и ниски храсти са изгорели при пожара вчера в района на връх Ком. Три екипа на пожарната служба и служители на Горското в Берковица са гасили до късно снощи. Пожарът се е..

публикувано на 19.10.24 в 10:27

Може ли руската дезинформация да спечели изборите в САЩ

"Влиянието не означава умствен контрол. Няма как някой привърженик на демократите да влезе в "Туитър" седмица преди изборите, да види някаква фалшива новина и да промени гласа си. Но е възможно една дезинформационна кампания да повлияе на достатъчно голям брой колебаещи се хора, така че това да има значение за крайния резултат". Това казва..

публикувано на 19.10.24 в 10:25
Палестинците издигат палестинско знаме до разрушената си къща след израелски въздушен удар срещу бежанския лагер Ал-Бурейдж, южната част на Ивицата Газа, 18 юни 2024 г.

Близкият изток и Украйна - в центъра на световните събития от седмицата

Украйна няма да отстъпва територии на Русия. Това декларира президентът Володимир Зеленски, който тази седмица представи официално мирния си план, в който първа точка е незабавна покана за НАТО. Според Москва този план тласка НАТО към директен конфликт с Русия. Страх от разширяване на войната и в Близкия изток след седмица на смърт и разрушения...

публикувано на 19.10.24 в 10:25
Снимката е илюстративна.

Запалиха сграда на телевизия в Багдад, унищожена е техника

Поддръжници на проирански въоръжени групи щурмуваха и опустошиха офисите на саудитска телевизия в Багдад заради репортаж на медията, в който командирите на въпросните групи са наречени "терористи". По данни на агенция "Франс прес", между 400 и 500 души са атакували студиата на канала MBC (ЕмБиСи) в столицата на Ирак тази нощ. Унищожени..

публикувано на 19.10.24 в 10:08

Доставени са ролките за машинния вот в 10 МИР - Кюстендил

Доставени са ролките за машинното гласуване в 10 многомандатен избирателен район - Кюстендил, съобщи областният управител инж. Александър Пандурски. Това стана в присъствието на председателя на РИК  Венцеслав Механджийски, началника на Охранителна полиция при ОДМВР-комисар Васил Паргов и полицейска охрана. Предстои ролките да бъдат..

публикувано на 19.10.24 в 09:54

Густав Гресел: Политиката на САЩ е равнозначна на бавна смърт за Украйна

Володимир Зеленски обяви в сряда какво съдържа планът му за победа над Русия, която според него може да се осъществи до края на следващата година. Като най-важни условия за успеха украинският президент посочи въоръжаването на украинската армия, отмяната на ограниченията за обектите на руска територия, които може да поразява със западно оръжие, и..

публикувано на 19.10.24 в 09:51

В община Сърница все още не са назначени членовете на СИК-овете

В община Сърница все още не са назначени членовете на секционните избирателни секции, тъй като една от партиите е пропуснала консултациите при определяне на състава на СИК-овете. След неявяването й, останалите са си разпределили нейните квоти помежду си, а заради жалба от ощетената партия - казусът се решава в съда, обясни секретарят на..

публикувано на 19.10.24 в 09:46