Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елитни испански отбори отпаднаха за купата на страната

Отборът на Хетафе отпадна в турнира за Купата на Испания
Снимка: Архив / Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборите на Селта (Виго) и Хетафе от елитната група в испанския футбол отпаднаха още във втория кръг на турнира за Купата на страната, след като бяха елиминирани от отбори от Трета лига.

Селта беше загуби с 2:5 от Ибиса от едноименния курортен остров, като срещата се игра на изкуствен терен на Балеарския остров. Явно неочакващи да излязат на изкуствен терен, гостите от Виго отстъпваха с 0:3 на полувремето. Серхио Кастел се разписа на два пъти, а Хави Перес покачи на 3:0. Ману Молина увеличи аванса на Ибиса на 4:0 през второто полувреме от дузпа. Санти Мина и Джордън Холсгроув върнаха два гола и съкратиха пасива на галисийците на 2:4. Но на контраатаки Анхел Родадо оформи крайното 5:2 за третодивизионният отбор в добавеното време на мача. Все пак гостите, които са на 8-о място в Примера дивисион, имат оправдание, тъй като играха без някои от основните си футболисти като Яго Аспас и Мануел Нолито.

Тежката загуба е доста изненадваща предвид последните резултати на отбора от Северозападна Испания, които постигнаха под ръководството на аржентинския си треньор Едуардо Кудет. Те записаха пет поредни победи и едно равенство, преди серията им да бъде спряна от поражението с 0:2 от Реал (Мадрид). Но Ибиса също върви много добре в своята трета лига, като оглавява класирането в Югоизточната зона с 6 победи и 2 равенства.

Лошата серия на Хетафе от първенството продължи и в турнира за Купата, като този път мадридчани паднаха с 0:1 от Кордоба. Единственото попадение падна в 7-ата минута и беше дело на Уили Ледесма. До края на мача мадридчани натиснаха, много топки бяха изсипани към нападателя Анхел Родригес. В 53-ата минута на терена се появи и Хуан Мата, но и товане помогна да избегнат поражението. Хетафе има една победа в последните си 11 мача и се намира на 16-о място в класирането на Примера. Кордоба е на 2-а позиция в своята трета лига.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Димитър Господинов (в синьо)

Сребро и бронз за България от Европейското по джудо за младежи

Димитър Господинов спечели сребърен медал, а Виктор Скерлев взе бронз на Европейското първенство по джудо за младежи в Талин (Естония). В спора за титлата в категория до 73 килограма той загуби от световния шампион и лидер в ранглистата Вусал Галандарзаде (Азербайджан) с "ипон" 2:18 минути преди края на срещата. На полуфиналите българинът се наложи..

публикувано на 06.09.24 в 16:25

Треньорът - легенда в олимпийското таекуондо Драган Йович организира камп в Ботевград

След близо 25 години един от най -успешните и титулувани треньори по олимпийско таекуондо в света - Драган Йович-Гале, ще проведе отново лагер в България.  От 12 до 15 септември в Ботевград треньорът на звездите ще предаде по своя незабравим начин на всички настоящи и бъдещи таекуондо шампиони част от своята магия, с която създаде толкова много..

публикувано на 06.09.24 в 16:24
Христо Янев

Върнаха Христо Янев начело на Ботев (Враца)

ПФК Ботев (Враца) съобщава, че се e договорил с Христо Янев да поеме ролята на нов старши треньор на клуба. Янев ще започне работа с отбора от понеделник. През изминалата кампания Христо Янев спаси Ботев от изпадане, като отборът направи удивителна серия, за да стигне до плейоф за оцеляване. Там бе победен тима на Марек.  В крайна сметка специалистът..

публикувано на 06.09.24 в 14:59
Иво Балабанов спечели маратона в Пловдив

Иво Балабанов и Милица Мирчева победиха в маратон "Съединение"

Иво Балабанов при мъжете и Милица Мирчева при жените са победителите в 48-мото издание на Международния мемориален маратон "Съединение". Двамата защитиха успеха си от миналогодишното издание на надпреварата, когато също триумфираха с рекордни времена на 22-километровото трасе от град Съединение до Пловдив.  Балабанов бе най-бърз при мъжете с време..

публикувано на 06.09.24 в 14:08

"Академия МВР 1“, "Летящите спагети“ ,"Лакомии“, "Стрямци 61" и "The Dream Team“ спечелипха Екиден маратона в София

Отборите на „Академия МВР 1“, „Летящите спагети“ и „Лакомии“ и „The Dream Team“, триумфираха в категориите съответно „мъже отворен“,„свободно смесен“ и „жени-отворен“ и „смесен“ в 10-то издание на  Екиден маратона в София.  Традиционната вече спортна надпревара се организира всяка година в Деня на Съединението, като символично 6 атлети в отбор в..

обновено на 06.09.24 в 14:04
Георги Иванов

Георги Иванов: Изпълнителният директор на БФС ще бъде сменен

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов обяви, че на 11-и септември ще се проведе следващото заседание на изпълнителния комитет на централата. Той анонсира няколко важни промени и мотивира решенията, които ще бъдат взети, както и обяви какви предложения още ще се гледат. Едно от важните неща е смяната на изпълнителния директор на..

публикувано на 06.09.24 в 13:58
Юношески национален отбор на България по водна топка

Младите ни ватерполисти 12-и на Европейското

Националният отбор на България по водна топка за юноши до 19 години загуби от Румъния с 13:18 (2:2, 4:3, 4:7, 3:6) и завърши на 12-то място на Европейското първенство във възрастовата група в Бургас. "Трикольорите" изиграха добро първо полувреме, след което се оттеглиха с аванс от 6:5, но  след почивката допуснаха обрат. Александър Каменов и Владимир..

публикувано на 06.09.24 в 13:40