Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ИТН обвини потенциалните си партньори в липса на парламентаризъм

| обновено на 11.08.21 в 10:42
Виктория Василева, Тошко Йорданов, Филип Станев, Радостин Василев и Станислав Балабанов направиха изявление в Народното събрание
Снимка: БГНЕС

От „Има такъв народ“ отправиха критики към партиите, с които водиха преговори в търсене на подкрепа за съставяне на правителство. Зам.-председателят на парламентарната група на ИТН Виктория Василева направи изявление в кулоарите на парламента, в което обвини  „Демократична България“ , „Изправи се БГ!, Ние идваме!“ и БСП, както и представители на тези формации в лицемерие, липса на парламентаризъм и амбиции за постове:

„Парламентаризмът се изразява в това те да говорят едно с ръководството на парламентарната ни група, друго – пред медиите, и трето – пред групите си. През цялото време очакваха този разговор – другия, кои министерства ще получат и кои регулаторни органи ще овладеят. Не го получиха, това ги доведе до лудост. Никога не са искали споразумение с „Има такъв народ“.

„И накрая искам да благодаря на всички, които се обединиха в омразата си към истината. Благодарение на безпрецедентните атаки и натиск, които понесохме от всички страни от няколко седмици, време е някой да изхвърли боклука“, призова в заключение Виктория Василева. 

Представителите на партията отказаха да отговарят на въпроси на журналисти.

Изявлението идва, след като по-рано и „Изправи се БГ! Ние идваме!“, и „Демократична България“ обявиха, че няма да подкрепят проектокабинета на ИТН.

БСП пък обвързаха подкрепата си с оттегляне на кандидата за вицепремиер и вътрешен министър Петър Илиев.

Впоследствие номинираният премиер Пламен Николов оттегли кандидатурата си за поста.

Пламен Николов обясни защо оттегля кандидатурата си



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Гласуването на проектокабинета на ИТН не е в дневния ред на парламента

Гласуването на проектокабинета, предложен от „Има такъв народ“, не е в дневния ред на Народното събрание.  Дневният ред на парламента тази сутрин бе гласуван така, както бе обявен вчера – без точката за проектокабинета на ИТН. Очаква се днес да има и..

обновено на 11.08.21 в 09:24
ВИЖТЕ ОЩЕ

Гранична полиция: Има интензивен трафик по границите с Румъния, Гърция, Сърбия и Турция

За интензивен трафик по границите с Румъния, Гърция, Сърбия и Турция съобщиха от Граничната полиция, предаде БТА. Натоварено е движението за товарни автомобили в посока Румъния на граничните пунктовете "Кардам", "Дуранкулак" и "Оряхово"...

публикувано на 17.08.24 в 16:07

ЕСО: До 2033 г. се планира изграждането на над 19 хил. MW нови мощности, 90% от тях ВЕИ

Следващите 10 години у нас ни се планира да бъдат изградени над 19 хиляди мегавата (MW) нови мощности, като 90 процента от тях да са ВЕИ - производство на ток от възобновяеми източници като слънце, вятър и вода. Прогнозата за развитие на..

публикувано на 17.08.24 в 15:47
АЕЦ

Русия твърди, че Украйна планира "провокация" в АЕЦ "Курск"

Руското министерство на отбраната обвини Украйна, че планира да атакува атомната електроцентрала "Курск" и че ще обвини Москва за такава "провокация", съобщи агенция Интерфакс, цитирана от Ройтерс. Министерството каза, че Русия ще отговори сурово..

публикувано на 17.08.24 в 15:25
Снимката е илюстративна

Гръцки медии: Ясна е самоличността на българина, който снощи е открил стрелба в бар в Халкидики

Полицията в Гърция все още не дава официална информация за случая, заради който петима българи са арестувани на гръцкия полуостров Халкидики. По първоначални данни в заведение в курорта Ханиоти е избухнал скандал, последван от побой и стрелба...

публикувано на 17.08.24 в 15:05
Крайбрежието на Равена, Италия

В Адриатическо море се е образувала морска слуз на много места край италианското крайбрежие

В Адриатическо море се е образувала морска слуз на много места край италианското крайбрежие. Дължи се на високите атмосферни температури и от там на морската вода. Морска слуз има на редица места от крайбрежието на Римини до южната част на..

публикувано на 17.08.24 в 14:24

Украинската офанзива в Русия е провалила плановете за мирни преговори между Киев и Москва в Доха

Украинската офанзива в Русия е провалила плановете за провеждане на мирни преговори между Киев и Москва в Доха, пише "Вашингтон пост", като се позовава на анонимни официални източници. Според информацията двете страни е трябвало да договорят..

публикувано на 17.08.24 в 14:18

Бялото братство почиства района при Седемте рилски езера преди танца Паневритмия

Десетки привърженици на обществото Бяло братство се включват в почистването на района на Седемте рилски езера, където е изграден лагерът им за Лятната духовна школа. Почистването се извършва всяка година, два дни преди танца Паневритмия, който..

публикувано на 17.08.24 в 14:09