Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В област Ямбол ще се ремонтират няколко пътни участъка

На пътят Окоп- Елхово е необходимо да се направи спешен ремонт

Снимка: Даниела Костова, БНР

"Нашите пътища не са в добро състояние", каза за БНР областният управител на Ямбол Георги Чалъков.

Той съобщи кои ще са пътищата, които ще се ремонтират приоритетно през следващите години:

"Това ще бъде довършването на околовръстното на Ямбол, тъй  като в моментна тази рехабилитация, която се осъществи, не реши основния проблем на околовръстното - изваждането на трафика от града. Има готов проект,  който трябва да се актуализира, за да може околовръстното да се изведе от градската среда и да се свърже с пътя Безмер - кръстовището на Ямбол за Сливен.  По този начин ще се изведе целия тежкотоварен автомобилен трафик от града. Другият приоритетен участък ще бъде на територията на община Болярово". 

Той съобщи, че ремонт през тази година ще има и на пътни участъци в община Стралджа.

"Предстоят ни разговори заедно с Областното пътно управление и ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура“ за следваща година в бюджета да осигурим средства за пътен възел Воденичене  и довършване на околовръстното в Ямбол".

По думите му по пътят Окоп- Елхово е необходимо да се направи спешен ремонт, тъй като трафикът се увеличава постоянно, пътят не е добро състояние и има предпоставки за пътнотранспортни произшествия.

"Бяха предвидени средства за рехабилитация на пътя на стойност 47 милиона лева, но тези средства бяха  по тази порочна схема за пътно поддържане и  текуща поддръжка на пътищата, а се извършват основни ремонти. Сумата за този път е част  от тези наддоговорени средства, за които се говори, че са милиард и половина, ще се прави, но при други условия. Също ще настояваме този път да влезе в следващата година в някакви бюджети, за да може да има някакви средства осигурени за него по всяка вероятност ще  се проведат обществени поръчки. Водим разговори този път да стане част от коридори Север-Юг. Знаете че,  по много програми вече се разработват проекти не Изток-Запад,  а Север-Юг", заяви за предаването "Чуй лятото" Георги Чалъков.

Работниците от „Автомагистрали - Черно море“ излизат на нов протест

Асен Василев ще предложи в актуализацията на бюджета да има пари и за пътностроителните фирми

Ямбол навлезе в червената зона за разпространение на коронавируса

"На последния  областен медицински съвет имаше представител на болницата в Ямбол. Те декларираха, че са готови да изпълнят Националния план за справяне с пандемията. При стъпване на всяко определено ниво те са готови да разкрият съответния брой  легла и за интензивно, и за болнично лечение на болни от Covid. За съжаление последните данни показват, че тази леглова база се пълни много бързо“.

Преди време областните управител на Ямбол, Хасково и Бургас проведоха среща с представители на МВР.  Един от обсъдените въпроси  е бил свързан със състоянието на оградата, която да спира влизането на нелегални мигранти в България.

„Оградата, която беше построена, беше вменена на областните управители като собственост, като поддръжка но без  финансов ресурс“.

Предотвратено е влизането в страната на 200 мигранти през изминалата нощ

Комисия в НС ще изслуша представители на МВР за оградата по границата с Турция

Повече можете да чуете в звуковия файл

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Татяна Викторова

Кампанията "Родители с тийнейджъри" на Асоциацията на козметиците в България започва на 28 октомври

От 28.10. до 03.11.24 г. (включително) ще се проведе поредното издание на кампанията " Родители с тийнейджъри"  по инициатива на Асоциация на козметиците в България . В рамките на една седмица членове на организацията – козметици ще организират ден на отворени врати в салоните си за красота и ще проведат безплатни..

публикувано на 20.10.24 в 08:32

Община Плевен започна разяснителна кампания в училищата за управлението на електрически тротинетки

Община Плевен започна разяснителна кампания в училищата за управлението на електрически тротинетки. Целта е децата да получат повече информация за правилата за движение и управление на електрически превозни средства, посочени в общинската Наредба № 3. Знаят ли децата ни къде и как да се движат с тротинетки, така че да не застрашават другите, а..

публикувано на 20.10.24 в 07:34

С обичая Пануда се въвежда бебето в общността

Обичаят Пануда е предложението от област Добрич за попълването на Националната система „Живи човешки съкровища - България“ за 2024 година. Кандидатурата е подготвена от Народното читалище „Свобода - 1897“ в село Гурково, община Балчик. Предложението е в категорията „Социални обичаи, обреди и празнични събития“.  През месец ноември..

публикувано на 20.10.24 в 07:23

Община Русе не пуска представителен ансамбъл на престижен форум

Покана за участие в концерт по повод Деня на народните будители разбуни духовете в Русе и се стигна до протест на родители срещу ръководството на Общинския детски център за култура и изкуство . България ще бъде домакин на 53-тия Световен конгрес на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства . Това събитие е от..

публикувано на 18.10.24 в 06:32

За войната като "лейкопласт върху отворена рана"

Йосефа Орел е екскурзоводка, която показва графити из яфенските и телавивски улици. Тя не ги нарича изкуство, а визуален език за комуникация.  Може да се видят графити с вградени в него лицата на отвлечените на 7.10.2023 израелски и чужди граждани , много приличащ на популярния постер, станал символ на войната, която сега се води...

публикувано на 14.10.24 в 11:33

Хранителни добавки - не на всяка цена!

Хранителни добавки – не на всяка цена ! Такъв е съветът на  д-р Михаела Нисторова, специалист "Клинична лаборатория и диететика" в Университетската болница "Св. Марина" в Плевен. "Хранителни добавки не бива да се вземат хаотично. Не бива да се самоназначават", казва тя пред БНР. По-голямата част от витамините могат да бъдат изследвани..

публикувано на 14.10.24 в 10:44

Как да достигнем до забележителностите в и около София с градски транспорт?

Как можем да достигнем до забележителностите в София с градския транспорт и кои са туристическите линии в града? Адриана Борисова – началник експлоатация към Централно управление на Столичен автотранспорт разказва: "Бих искала да започна с най-новите попълнения в редиците на Столичен автотранспорт към направление "Двуетажни линии,..

публикувано на 14.10.24 в 09:52