Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Арман Бабикян: Някой трябва да разчисти блатото, за да минат лъскавите харвардски обувки

Арман Бабикян
Снимка: БГНЕС

„Хората трябва да решат дали им трябват бойци или просто хора с добро образование, които са решили да правят модерна България. На мен лично ми трябват и двете. Защото калта, в която сме затънали, е ужасно, ужасно дълбока и да, мафията е тук. Някой трябва да разчисти отвратителния храсталак и блатото, в което сме затънали, за да могат минат добре излъсканите харвардски обувки и да построят новата икономика на знанието в България. Защото ние сме ужасно ретро.“ Това каза в интервю за БНР Арман Бабикян от ИБГНИ.

В партийните си разбирания трябва да дотичаме до нещо по-модерно, изтъкна Бабикян. По думите му у нас дясното се възприема като фабриканти с цилиндри, а лявото – като бедни хора с цървулки, кърмещи деца.

„Хайде да сложим наум Крум Зарков от Сорбоната до тези две момчета (Кирил Петков и Асен Василев – бел. ред.) Че по какво се различават?“

Не съм оптимист, че боят с мафията е приключил, подчерта Арман Бабикян в предаването „Неделя 150“. Според него огромните капитали на крадене могат да си произвеждат „по един Борисов годишно“.

Пинокио е дървено човече, въпросът е кой е татко Карло.“

На въпрос