Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ще се проведат не просто избори, а референдум дали България да продължи да съществува"

Костадин Костадинов: България има нужда от мъже, а не от мижитурки в управлението

"Гражданското общество е подменено, фалшиво и чуждо"

Снимка: БГНЕС

"Фондация "Америка за България" е пряко издържана от американското правителство. Тя е американски инструмент, с който се моделира общественото съзнание и гражданските нагласи в дадена държава. Предвидили сме законопроект, базиран на американски закон от 1938 година - "Закон за регистрация на чуждите агенти". Този законопроект ще бъде реализиран, когато "Възраждане" има самостоятелно мнозинство".

Това каза пред БНР лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов.

И допълни, че "гражданското общество е подменено, фалшиво, чуждо, изцяло на финансиране отвън, а така се създава мощна заблуда за гражданските нагласи в нашата страна, които нямат нищо общо с реалните нагласи на българските граждани".

"Американците първо си купиха анализатори. После им създадоха неправителствени организации, носещи гръмкото название "институти". След това си купиха медии. Затвориха кръга напълно, когато успяха да овладеят и политическите партии. По-голямата част от политическите лидери отиват на отчет в американското посолство. Държавата е завзета, овладяна, 100% контролирана от американските служби".

Според него действията на служебния кабинет са колебливи - опитват се да покажат на обществото истинския облик на управлението на четворната коалиция, но не стигат докрай, за да покажат "най-шумно премълчаваната обществена тайна - решенията на българските управляващи са по инструкция на американската посланическа служба в България".

В предаването "Политически НЕкоректно" Костадинов допълни, че българската политика е доминирана от лъжци.

"България трябва да се управлява от правителство с хоризонт за поколения напред. Въпросът с газа и енергоизточниците трябва да се реши кардинално и радикално за години напред. Икономиката не търпи такива стресови ситуации".

По думите му на 2-ри октомври няма да се проведат просто поредните избори, а ще се проведе референдум за това дали България да продължи да съществува като държава.

"С тази политика, която водят нашите управляващи, не съм сигурен, че България ще я има на картата след 5-10 години... България има нужда от мъже, а не от мижитурки в управлението".

Лидерът на "Възраждане" посочи, че ако партията поеме управлението на страната, ще направи така, че България да се превърне от обект в субект на международното право:

"И няма да позволяваме вътрешните ни интереси да бъдат доминирани от общностни и евроатлантически интереси".

За него енергийната криза е съзнателно осъществена и продуцирана от бившия премиер Кирил Петков

Интервюто с Костадин Костадинов можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Лозина Владимирова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Комисията по отбрана обсъжда 30% увеличение на заплатите на военните

Комисията по отбрана ще обсъди предложението за промяната на базата на която се определя размерът на основното месечно възнаграждение за военните. Предложението е подкрепено от всички парламентарни групи. След промените в Закона за отбраната парите на военните ще се формират, но въз основа на средната работна заплата за страната за второто..

публикувано на 16.04.24 в 07:26

Очаква се Румен Радев: Ще одобри ли Даниел Митов за външен служебен министър?

Служебният премиер Димитър Главчев предложи Даниел Митов за служебен министър на външните работи на мястото на Стефан Димитров. Предложението трябва да бъде одобрено от президента Румен Радев. Предложението за рокада в МВнР дойде няколко часа след изказването на лидера на ГЕРБ, който пред симпатизанти в столицата обяви, че в служебното правителство..

публикувано на 16.04.24 в 07:19
проф. Милко Палангурски

Проф. Милко Палангурски: Имаме комплекс за подарена държавност

"Последно действащият парламент се превръща в предизборен орган. Безсмислено е в една парламентарна държава парламентът дълго време да отсъства, но качеството на политическия живот може да изкористи тази идея ." Това мнение изказа пред БНР във връзка с последните конституционни поправки проф. Милко Палангурски, историк от Великотърновския..

публикувано на 16.04.24 в 06:54

Евродепутатът Илхан Кючюк ще бъде отличен с престижна международна награда

Днес в Рим българският евродепутат Илхан Кючюк, член на групата "Обнови Европа" и съпредседател на АЛДЕ, ще бъде награден с международната награда "Джовани Малагоди", учредена от фондацията "Луиджи Ейнауди". Тържеството е организирано в "Sala Zuccari" на италианския Сенат. Фондация "Луиджи Ейнауди" ще връчи първото издание на международната награда..

публикувано на 16.04.24 в 05:31
Лондон

Редица поправки в законопроекта за Руанда бяха отхвърлени от Камарата на общините

Във Великобритания депутатите в Камарата на общините отхвърлиха поредица от поправки на лордовете към правителствения законопроект за Руанда. Планът за изпращане в Руанда на някои търсещи убежище на Острова продължава да среща пречки в парламента, откакто беше обявен за първи път през април 2022 година от правителството на Борис Джонсън. Играта на..

публикувано на 16.04.24 в 05:18
Операция по спасяване на мигранти източно от Кипър.

В Кипър отново беше регистрирано масово пристигане на мигранти

Ново масово пристигане на мигранти за четвърти пореден ден отбеляза Кипър, като посрещна две лодки с над 100 сирийци в понеделник вечерта. Те вече попадат по влязлото в сила решение на правителството да спре разглеждането на молби за убежище от сирийски мигранти, съобщиха от вътрешното министерство. С новата група пристигналите в Кипър мигранти по море..

публикувано на 16.04.24 в 04:55

Киев и Москва са били близо до споразумение за корабоплаването в Черно море

Русия и Украйна са били много близо до постигане на споразумение за корабоплаването в Черно море миналия месец, но Киев се е оттеглил в последния момент, съобщи Ройтерс. Агенцията се позовава на четири източника, запознати с въпроса.  Пожелалите анонимност източници информират, че Русия и Украйна са преговаряли два месеца с посредничеството на Турция за..

публикувано на 16.04.24 в 04:41